Prima pagină » Economic Local » Iată evenimentele programate în calendarul Romanian Creative Week în perioada 25 – 30 mai – FOTO, VIDEO

Iată evenimentele programate în calendarul Romanian Creative Week în perioada 25 – 30 mai – FOTO, VIDEO

25 mai 2022, 11:05,
BZI.ro, în Economic Local

Organizatorii Romanian Creative Week vă invită miercuri, 25 mai 2022, ora 11.00, în Skin Music Lounge, din incinta Palas, la conferința de presă privind prezentarea evenimentelor programate în calendarul RCW, pentru perioada 25 – 30 mai.

Între acestea, Romanian Fashion Week, Musicalling, New Media, City Kings, Moldova Film Festival, House of Influencers, precum și multe alte surprize pregătite, anul acesta, pentru cel mai mare eveniment dedicat industriilor creative românești.

La conferință sunt invitați artiști și curatori ai secțiunilor creative din cadrul RCW 2022, precum și organizatorii evenimentului de la Iași.

Numărul de evenimente creative și inovative este într-o creștere semnificativă în Iași, iar tendința este ascendentă. Dar nu se vor putea obține rezultate de nivel național sau internațional fără o colaborare a tuturor comunităților din Iași.

Colaborare, acesta este cuvântul care rezumă cel mai bine a doua dezbatere din seria „Viitorul Culturii”, desfășurată în secțiunea Arts&Crafts, din cadrul Romanian Creative Week 2020, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, organizat la Iași în perioada 20 – 30 mai 2022.

Dar colaborarea este, uneori, obiectivul cel mai greu de atins într-un oraș care nu a ieșit complet din conservatorismul ce l-a caracterizat mulți ani.

„Eu sunt din generația norocoasă, care a prins un trend ascendent în Iași la nivel de evenimente creative. Când am început, Iașul nu era pregătit pentru astfel de acțiuni. Lucrurile au început să se miște, dar cam tot ce s-a petrecut din 2010 încoace, evenimente care au crescut și au adus public și comunități creative, s-a desfășurat în câteva bule”, a explicat Patricia Butucel, din partea Asociației Industrii Creative, fondator al Rocantheworld.

Workshop-ul care te învață cum să-ți faci un plan solid de afaceri. Învață să fii antreprenor, în cadrul Romanian Creative Week

Cum transformi talentul în bani? Este o întrebare firească în lumea contemporană. Iar răspunsul este cu atât mai necesar cu cât numărul celor creativi și inovatori este mai mare. Iar la acest capitol Iașul stă foarte bine. Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, organizat la Iași, vă propune miercuri, 25 mai, de la ora 9.00, proiectul „Becoming an entrepreneur”, un workshop de educație financiară și antreprenorială, prezentat de UniCredit Bank. Locul desfășurării evenimentului: Sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii.

Pentru o zi, profesioniști din domeniile financiar-bancar, juridic, marketing și comunicare le vor împărtăși din expertiza și experiența lor celor care aleg calea antreprenoriatului. În cadrul workshop-ului, experții în domeniu vor analiza, împreună cu participanții la eveniment, planurile de afaceri ale acestora din urmă, resursele și metodele de finanțare.

Creativii care vor să iasă din zona de confort află ce să facă și ce să nu facă atunci când încep o afacere la „Becoming an entrepreneur”.

Ziua va fi deschisă de către Anca Ungureanu, director Identitate și Comunicare UniCredit Bank, care oferă 5 motive pentru a deveni antreprenor.

Tudor Colțan, managing partner „Benga, Colțan & Asociații”, explică perspectiva juridică în industriile creative, fără de care nici o afacere nu poate funcționa legal.

După ce bazele au fost puse, Carmen Iablonschi, Training&Learning UniCredit Bank, vorbește despre cum se proiectează un plan de afaceri viabil și executabil.

Mona Dîrțu, trainer&jurnalist, co-autor al cărții „Cei care schimbă jocul”, le arată participanților cum să dezvolte o idee reală de afaceri, care să corespundă unei nevoi de piață.

Nici o întreprindere nu poate exista fără promovare și fără să fie cunoscută de public, așa că Anca Ungureanu va prezenta idei despre marketing deștept cu bani puțini, pentru un brand aflat la început de drum.

Desigur, în orice afacere e nevoie și de mai mulți bani, așa încât Antoaneta Curteanu, executive vice president Retail UniCredit Bank, va dezvălui tot ce trebuie să știi în relația ta cu banca.

Detalii despre eveniment, precum și programul integral al acestuia pot fi găsite aici: https://romaniancreativeweek.ro/sections/creative-entrepreneurship/becoming-an-entrepreneur/schedule-becoming-an-entrepreneur/

Becoming an Entrepreneur, din cadrul secțiunii Creative Entrepreneurship, parte a Romanian Creative Week 2022, este susținut de UniCredit Bank, avându-i drept parteneri pe: Federația Patronatelor Industriilor Creative, Palas și Rodotex.

Despre Romanian Creative Week

Aflat la cea de-a doua ediție, Romanian Creative Week este organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federație patronală reprezentativă la nivel național ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. Înființată la Iași, în 2011, FEPIC a organizat, până în prezent, peste 50 de acțiuni de promovare națională și internațională a industriilor creative românești. Alături de FEPIC, organizatori RCW 2022 sunt: Palas, Primăria Municipiului Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Universitatea „Al. I. Cuza”, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Rodotex.

Amănunte despre RCW, pe romaniancreativeweek.ro pe paginile noastre de Facebook, Instagram, și pe canalul nostru de YouTube.

Programul RCW de joi, 25 mai

NOUTĂȚILE ZILEI

10:00 – 18:00  MUSICALLING: Music Camp (Ziua a III-a). – Centrul de Limbi Moderne si Integrare Culturala „Grigore T. Popa”. Musicalling, eveniment dezvoltat în parteneriat cu Raiffeisen Bank și extins pe trei arii – Musicalling Showcases (22 – 29 mai), Musicalling Music Camp (25 – 30 mai) și IndieRO On Tour (26 mai), are loc în mai multe locații din Iași și aduce numeroase showcase-uri ale unor artiști români, dar și o tabără de creație muzicală și o serie de workshop-uri dedicate în special producătorilor independenți de muzică. Curatorul evenimentului este Roton Music.

12:00 Workshop antreprenoriat creativ by UniCredit – Palatul Culturii, Sala Henri Coandă. Încurajăm noile talente pe drumul lor spre a deveni antreprenori de succes prin intermediul unui atelier de educație financiară și antreprenorială. Intitulat Becoming an Entrepreneur, acest workshop își propune să îi ajute pe cei care își doresc să devină antreprenori să-și transforme ideile de afaceri într-un business cu ajutorul unor reputați profesioniști din domenii precum: financiar-bancar; juridic; marketing și comunicare.

14:00 CONFERINȚĂ Blockchain – Palatul Culturii, Sala Henri Coandă. Experții care vor intra în dialog cu publicul Romanian Creative Week sunt Vlad Mercori (CEO Stakeborg) și Evelyne Vîlcu (Growth officer Stakeborg), care vor modera interviurile cu invitați de seamă: Tammy Lovin, NFT & emerging tech artist, și Alin Andrieș, profesor la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași. De asemenea, Andrei Constantin (Crypto Educator la canalul de YouTube Cryptonita) și Cosmin Tronaru (Host al show-ului It’s NFTime) vor prezenta perspectivele de viitor ale tehnologiei blockchain.

17:00 DEZBATERE VILNIUS&PAPHOS. Rolul și importanța spațiilor culturale în viața orașului. Inovare în clădirile publice și design performant. Invitați speciali: arh. Gilma Teodora Gylyte, DO Architects Lituania, arh. Birute Vardas și arh. Andreas Vardas, Vardas Studio Cipru – Muzeul „Vasile Pogor” — Casa Junimii

17:30 VERNISAJ Incantatio Mundi – Baia Turcească. Incantatio Mundi este o expoziție despre resetarea contemporană a artei, designului, meșteșugului și arhitecturii. Deschidem dialogul despre cum am vrea să arate viitorul.

18:00 VERNISAJ Sincronia – Baia Turcească. În acest context geopolitic, unde Iașul devine orașul fanion între plăcile tectonice Est-Vest, expoziția “SINCRONIA”  își propune să fie o  declarație, un manifest pentru Libertate, pentru libertatea și diversitatea totală a formelor de expresie.

18:30 Regionala de Arhitectură Moldova 2022 — R.A.M. 2022 Ceremonia de premiere a câștigătorilor – Muzeul „Vasile Pogor” — Casa Junimii

19:00 Concert live jazz – Muzeul „Vasile Pogor” — Casa Junimii

19:00 Musicalling Showcase: Florian Rus – Czech In

În cadrul RCW mai pot fi vizitate următoarele expoziții:

10:00 – 0:00 ARTS & CRAFTS

EXPOZITIE DESCHISA: Manifest Of Now

Manifest of Now, eveniment în cadrul secțiunii Arts & Crafts, este dedicat artistului ucrainean Nikita Kadan, a cărui lucrare-manifest va fi expusă în Piața Unirii din Iași. Instalația, curatoriată de Marlene Herberth și Elena Viziteu (Ionescu), va fi produsă de meșterul german Thomas Fink, stabilit într-un sat din Sibiu, în contextul în care artistul Nikita Kadan se află în Kiev.

Locație: Piata Unirii

10:00 – 00:00 ARTS & CRAFTS

INSTALATIE: Maelstrom

Maelstrom, expoziția semnată de Ioana Olăhuț și găzduită de curtea interioară a Palatului Culturii, surprinde printr-o instalație care te va inspira la meditație. Lucrarea este construită speculând desenul geometric al unui singur element central – un copac a cărui substanță lemnoasă ia forma unei suite de paralelipipede combinate. Deși sortit descompunerii, el continuă să crească, datorită impulsului vital.

Locație: Curtea Interioară a Palatului Culturii

10:00 – 18:00 ARTS & CRAFTS

EXPO: Ion Barbu – The Pebble Tamer

Ion Barbu – The Pebble Tamer, expoziție găzduită de ArtEast Gallery și curatoriată de Dana Lungu, propune o serie de mici instalații petro-poetice semnate de Ion Barbu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Cavaler și premiat în cadrul a zeci de evenimente artistice internaționale.

Locație: ArtEast Gallery

10:00 – 17:00 ARTS & CRAFTS

EXPO: Brushes and Dust

Brushes & Dust este o expoziție dedicată artei în toate formele ei, de la arte vizuale până la new media și pictură murală. Evenimentul, curatoriat de Maria Bilasevschi, își propune să ofere publicului un univers complex, prin intermediul lucrărilor produse de nouă artiști. Expoziția va fi găzduit de Palatul Culturii din Iași, în perioada 26 – 30 mai.

Locație: Palatul Culturii

10:00 – 20:00  ARTS & CRAFTS

EXPO: The Aftermath of a Losing Battle

The Aftermath of a Losing Battle, expoziție care va avea loc la Palatul Braunstein, prezintă lucrările a opt artiste contemporane, absolvente ale Universității de Artă și Design Cluj-Napoca. Evenimentul, curatoriat de artistul vizual Anca Bodea și de pictorița Ioana Olăhuț, dezvăluie procese creative, concluzii ilustrare și dovezi palpabile ale tensiunilor psihologice, încrâncenărilor competitive și expectanțelor sociale sau personale presante care însoțesc creația artistică.

Locație: Palatul Braunstein

10:00 – 18:00  ARTS & CRAFTS

EXPO: One Single Shot      

One Single Shot, care va avea loc la Galeria Theodor Pallady, este o expoziție de fotografie curatoritată de Marian Pălie, artist care conectează mai multe arii de interes, precum fotografia, colajul nonfigurativ, instalațiile video și designul bibliofil.

Locație:Galeria Theodor Pallady

10:00 – 18:00  ARTS & CRAFTS

EXPO: Heritage RE:CODED

Heritage RE:CODED, care va avea loc la Galeria Tonitza, pe Strada Lăpușneanu din Iași, pune în lumină o serie de proiecte ale studioului Foræva, axate pe reimaginarea tradiției și a meșteșugurilor viitorului, prin prisma dezvoltării tehnologiei și a științei informatice. Expoziția se va desfășura pe toată perioada RCW.

Locație: Galeria Nicolae Tonitza

10:00 – 0:00 ARTS & CRAFTS

EXPO Bahlui Vision / Walk & Talk

Bahlui Vision / Walk & Talk, eveniment curatoriat de Florin Mindirigiu, activează promenada Râului Bahlui, pentru a transforma, prin intermediul lucrărilor unor artiști aflați la început de drum, o zonă importantă a Iașului. Expoziția urbană are ca scop demonstrarea faptului că arhitectura poate avea un puternic impact public, prin mobilier urban necesar și creativ, care să-i atragă din nou pe ieșeni în această zonă a orașului.

Locație: Splai Bahlui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *