Prima pagină » Actualitate » Iată cum va arăta paşaportul internaţional Covid-19. IATA va lansa aplicaţia – FOTO

Iată cum va arăta paşaportul internaţional Covid-19. IATA va lansa aplicaţia – FOTO

25 feb. 2021, 12:45,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aeriene (IATA) a anunţat faptul că va introduce din lună martie a acestui an permisul de călătorie care ţine evidenţa vaccinării împotriva Covid-19 a titularului și a eventualelor teste efectuate pentru a depista virusul.

Imaginile cu noul pașaport ce va putea fi utilizat de cei care vor efectua călătorii cu avionul au fost transmise de IATA, potrivit Antena3. De asemenea, permisul IATA va fi disponibil sub forma unei aplicații digitale și va fi folosit ca mecanism de facilitare a accesului la bordul aeronavelor.

Paşaportul internaţional Covid-19, utilizat pentru călătoriile cu avionul

Persoanele care îşi instalează acest paşaport de evidenta a istoricului Covid-19 vor apărea într-o bază de date că vaccinați sau testați pentru COVID-19 cu rezultat negativ. Aceştia vor primi undă verde (OK to travel) pentru a afectua zborul spre destinaţia aleasă.

„Principala prioritate este de a face oamenii să călătorească din nou în siguranță. În termenul imediat, aceasta înseamnă stabilirea încrederii în guverne că testarea sistematică COVID-19 înainte de plecare poate funcționa ca înlocuitor pentru cerințele de carantină. Și asta se va dezvolta în cele din urmă într-un program de vaccinare”, au transmis membrii IATA.

Permisul de călători pe bază de vaccin şi test Covid-19, disponibil din luna martie

IATA Travel Pass cuprinde paşaportul care este implementat în module ca fiind o soluție industrială bazată pe standarde open source. Acesta poate fi folosit în combinație cu alți furnizori sau ca soluție end-to-end. Cel mai important lucru este că este receptiv la nevoile industriei, permițând totodată o piață competitivă.

Permisul de călătorie care va fi disponibil din lună martie a anului 2021 ţine cont de imunizarea împotriva Covid-19 a titularului, dar şi de testele SARS – COV – 2 efecutate până la acel moment.

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aeriene (IATA), înglobează aproximativ 300 de companii aeriene din toată lumea și este responsabilă pentru circa 82% din traficul aerian mondial, a transmis lansarea acestui tip de document la finalul lunii martie.

Permisul IATA este implementat pentru a accelera procesul de check-in și, de la sine, facilitarea călătoriilor internaţionale, scrie Reuters.

Potrivit sursei citate, premisul IATA „pune rezultatele testărilor pentru COVID-19 şi certificatele de vaccinare într-un format digital, ceea ce va accelera procesul înregistrare în vederea îmbarcării la bord”.

Funcționarea acestui permis presupune existența unui certificat de vaccinare și/sau rezultatul testului COVID, documente a căror emitere nu este în responsabilitatea IATA.

Israelul a introdus pașaportul Covid-19

Toţi cetățenii din Israel cărora li s-au administrat cele două doze necesare anti-Covid-19 se vor putea înregistra online pentru a primi ”un paşaport verde”, care le va permite să călătorească fără să mai fie nevoiţi să stea în carantină la revenirea în statul israelian.

Paşaportul verde le-ar putea totodată permite să participe la evenimente culturale cum ar fi concerte, de îndată ce astfel de manifestări vor fi reluate după schimbarea restricțiilor impuse de autorități. Cabinetul condus de premierul Benjamin Netanyahu nu a luat încă o hotărâre finală în această privinţă.

Pentru a evita discriminarea, israelienii care nu vor să facă vaccinul vor avea opţiunea de a prezenta un test negativ pentru coronavirus, realizat cu cel mult 48 de ore înaintea evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *