Prima pagină » Local » Iată cum va arăta noul stadion al Iașului. Arena va avea 24.000 locuri și va costa 113 milioane de euro

Iată cum va arăta noul stadion al Iașului. Arena va avea 24.000 locuri și va costa 113 milioane de euro

04 iul. 2024, 09:37,
BZI.ro, în Local

Primarul Mihai Chirica a anunțat că va lansa o licitație pentru revizuirea actualizarea proiectului Stadionului Municipal „Regele Ferdinand I”. Noul stadion al Iașului va fi amplasat în zona complexului Era.

Capacitatea noii arene va fi de circa 24.000 de locuri, iar valoarea totală a investiției este estimată la 550 de milioane de lei, circa 113 milioane de euro.

„Facem un nou pas pentru proiectul de realizare a unui stadion de nivel european în Municipiul Iași. În perioada imediat următoare municipalitatea vom lansa o licitație pentru revizuirea actualizarea proiectului Stadionului Municipal „Regele Ferdinand I”, ținând cont de noul amplasament din zona complexului Era (șes Bahlui – Cicoarei).
Avem la dispoziție atât o parcelă de teren de 45 de hectare în zonă, cât și o sumă 100 de milioane de lei pentru a începe lucrările, banii provenind dintr-un împrumut contractat de la BRD.
Potrivit indicatorilor tehnico-economici adoptați de Consiliul Local, care vor fi modificați după revizuirea proiectului, capacitatea noii arene va fi de circa 24.000 de locuri, iar valoarea totală a investiției este estimată la 550 de milioane de lei, circa 113 milioane de euro.
Din punct de vedere arhitectural, noul stadion va fi inspirat din geometria coroanei Regelui Ferdinand I.
Din punct de vedere funcțional, locurile pe scaune destinate publicului general vor fi organizate pe două niveluri de gradene. Funcțiunile destinate publicului general vor fi organizate la nivelul parterului, astfel încât fiecare sector să beneficieze independent de grupuri sanitare, zonă de alimentație publică etc.
Stadionul va avea restaurant, cafenea, un muzeu dedicat echipei FC Politehnica lași, un fan shop și un magazin cu articole sportive. Pentru fiecare sector de spectatori va fi prevăzut un punct de prim ajutor.
De asemenea, vor fi asigurate locuri de parcare, spații comerciale, zone de alimentație publică și grupuri sanitare”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Comentarii
  • Locul perfect ptr stadion

    N47,1935495, E27,5788935 , astea sunt coordonatele pe google maps unde trei sferturi de tribuna sunt cu inclinatie perfecta ptr a construi un stadio la 25% din pretul din articol. Pe dealul Sorogari cu intrare din Roseti. Puteti verifica si jurnalisti si dezvoltatori. Practic e o viroaga cu inchidere de 200-220 grade ptr tribune.NATURALA!!!

  • Ca reper , este un poligon pregatire pompieri in apropiere dar cel mai bine se observa din Copou. Aruncati o privire spre Sorogari si e imposibil sa nu va ,,sara ” in ochi locatia.

  • N47,1935495, E27,5788935 Am dat o fuga in zona, interesant, se poate folosi intradevar configuratia actuala.
    Parca imi amintesc ca pe acolo se planifica o pista de atletism, etc.

  • Petru Lochin

    abureala ca si Spitalul Regional de Urgenta atat de util – o sa fie rapid construit si stadionul faimos. Doar gura nu-l doare de 8 ani

  • Ca avantaje , mai aproape de aeroport , viitorul spital si viitorul nod A8

  • Monica Gabor

    CNI nu-i va da niciodata bani lui Chirica ca sa construiasca sala polivalenta sau stadion. Si stiti de ce ? Din cauza dosarelor penale. Este riscant sa dai bani pe mana unui cercetat penal, cam in 6 dosare. Cine s-ar risca ? Chirica drege busuiocul, dar minte de sparge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *