Prima pagină » Local » Iată cum va arăta depoul din Dacia după ce va fi modernizat – FOTO, VIDEO

Iată cum va arăta depoul din Dacia după ce va fi modernizat – FOTO, VIDEO

27 mai 2021, 14:23,
BZI.ro, în Local

Primarul Mihai Chirica a anunţat o investiţie de 30 de milioane de euro în depodul din Dacia. După conferinţa de presă pe care a a susţinut-o edilul la sediul Primăriei municipiului Iași, au fost făcute publice imagini cu proiectul de modernizare al CTP.

Pe imagini se poate vedea transformarea radicală pe care o va suferi actualul depou al CTP

Proiectul va avea o durată de 22 de luni, valoarea totală a investiției fiind de 151,5 milioane de lei (31 de milioane de euro). Din această sumă, circa 81 de milioane de lei (16,5 milioane de euro) sunt alocate pentru lucrările aferente proiectului de modernizare a depoului de tramvaie din cartierul Dacia. Studiul de prefezabilitate pentru modernizarea depoului de tramvaie din cartierul Dacia va sta la baza proiectului derulat de municipalitatea ieșeană. Autoritățile speră să obțină finanțare prin fonduri europene pentru a derula proiectul de la marginea orașului.

„Finanțarea obiectivului de investiții se realizează prin contractarea unui credit BERD și prin fonduri externe nerambursabile, prin programele PNRR, POR. Sumele pot proveni și de la bugetul local în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor publice aprobate potrivit legii”, se arată în proiectul de hotărâre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *