Cum se spală corect hainele negre. Sunt ușor de purtat și de asortat, însă au tendința să se estompeze în timp, în urma spălărilor repetate. Dar grație unor sfaturi poți prelungi viata hainelor tale negre și totodată să previi decolorarea lor.
Cum se spală corect hainele negre
Sigur aţi avut emoţii atunci când aţi spălat bluza neagră sau pantalonii închişi la culoare? Vă era teamă că li se va schimba culoarea şi vor apărea nuanţe gri. Așadar, dacă doriţi să evitaţi aceste situaţii neplăcute, ar fi bine să puneţi în practică sfaturile care urmează.
Foarte mult se vorbeşte despre înlăturarea petelor şi despre înălbirea hainelor. Sunt însă unele piese vestimentare şi mai capricioase, şi anume hainele negre. Este bine cunoscut cât de pretenţioase sunt aceste articole vestimentare când este vorba de spălat.
Mai mult, pe majoritatea acestor haine se vede şi cea mai mică pată. Să nu mai vorbim de pete de deodorant, fire de păr, praf, mătreaţa. De asemenea, o problemă o reprezintă și scamele de pe hainele negre. Astfel, hainele negre se spală foarte des, iar riscul de decolorare este mai mare.
Sfaturi şi reguli de îngrijire. Cum se spală corect hainele negre
– Folosiţi mereu regimul delicat de spălare dacă vreţi să evitaţi petele gri pe hainele negre. De asemenea, adăugați mereu un vârf de cuţit de sare mărunta în detergentul de spălat.
– Ce trebuie să faceți dacă vreţi să păstraţi culoarea neagră. Adăugaţi 2 linguri de oţet într-un lighean cu apă rece. Puneţi hainele în soluţia obţinuta şi stoarceţi-le după 20 de minute fără să le clătiţi. Spălaţi-le apoi în mod obişnuit.
Cafeaua este de mare ajutor
– Cum se spală corect hainele negre. Se umple un lighean cu apă clocotită şi se pune cafea naturală măcinată. Haina neagră se înmoaie până apa începe să îşi piardă culoarea şi se lăsa timp de 20-30 de minute. Spălaţi apoi haina cu multă grijă. Este o metodă costisitoare, însă merita efortul.
– O metodă folositoare în cazul hainelor care nu se pot spăla manual sau la maşină (paltoane, sacouri etc.). Se umple un lighean cu apă clocotită şi se pune tutun în proporţie 15 g la 1 litru de apă. Infuzia se lasă la răcit până la 40 de grade şi apoi se strecoară lichidul. Se aplica această soluţie pe haine cu o perie, după care se va clăti cu apă rece haina.
Adăugați rimel la clătire
– O altă metodă simplă o reprezintă clătirea hainelor cu rimel. Se adaugă în ligheanul în care se clătesc hainele puţin rimel şi 1-2 linguri de oţet.
– De asemenea, bicarbonatul de sodiu îndepărtează petele şi restabileşte culoarea neagră. Este perfectă această soluţie pentru îngrijirea bluzelor şi a cămăşilor. Se toarnă în lighean apa caldă şi se adaugă 1 lingura de bicarbonat de sodiu. După ce hainele au fost spălate, se înmoaie timp de 10-15 minute în acest lighean şi se clătesc în mod obişnuit.
Metoda pentru cei leneși
– Puteţi să duceţi hainele de culoare neagră la o curăţătorie chimică, de unde vor arăta că noi.