Orice gospodină și-ar dori să facă o rețetă simplă de pizza, care să fie gata în doar câteva minute. Dacă te-ai gândit să pregătești ceva delicios pentru cei dragi și vrei ca blatul să iasă pufos, trebuie numai decât să încerci acest preparat, care se prepară prin doar câțiva pași.
Pizza este un fel de mâncare ușor de preparat și potrivit pentru a petrece o seară frumoasă cu prietenii sau pentru a împărtăși un moment delicios cu familia. Această rețetă este una simplă, dar rezultatul este foarte reușit. Foarte mult contează etapele ce sunt ca o regulă în prepararea aluatului.
Iată cum să faci o rețetă simplă de pizza
Aluatul pentru pizza trebuie să aibă la margini o crustă crocantă deasupra, iar în interior să fie foarte moale. Pentru topping puteți folosi orice aveți în frigider, precum salam, piept de pui, cașcaval, diferite sosuri, legume, măsline sau porumb. Bucătarii în domeniu consideră că toppingu-ul trebuie să conțină nu mai mult de 3 ingrediente, dar fiecare face așa cum preferă.
Pentru aluat vei avea nevoie de 300 ml apă, 500 – 550 gr făină, 50 ml ulei de măsline sau de floarea-soarelui, 1 linguriță rasă de sare, 1 lingură cu vârf de zahăr, 10 gr drojdie uscată sau 20 gr drojdie proaspătă.
Prima dată se pregătește compoziția din drojdie, motiv pentru care se ia o farfurie mică și se freacă cu o lingură drojdia cu zahărul până ce compoziția va deveni lucidă. Se adaugă apoi 50 ml apă din cele 300 ml și se amestecă. Aceasta trebuie să fie abia călduță și apoi se pune apa, uleiul și sarea în vasul în care vei frământa aluatul. Se adaugă apoi și 200 gr din făină, aluatul este unul lichid.
Se adaugă peste aluat compoziția din drojdie și apă, apoi se amestecă bine și se lasă să se odihnească pentru 15 minute. Peste această perioadă se pune restul făinii și se amestecă aluatul.
Se mai pune puțină făină pe masă, pune în ea aluatul și modelează coca de aluat netedă. Dacă aceste se lipește de mâini, se unge cu ulei și iarăși se frământă puțin. Aluatul rezultat se lasă să se odihnească o oră.
Sfaturi de preparare
Peste o oră, se modelează pizza, astfel că trebuie să împarți coca în 3 părți, obținând trei bucăți de pizza. Cu sucitorul se face o turtă subțire și se pune această pe o tavă tapetată cu făină.
Mărginile se vor îndoi și se vor lipi, apoi se pune sosul de roșii sau ketchup, cașcavalul și apoi celelalte ingrediente pe care le-ați ales. Aceasta se pune în cuptorul preîncălzit până ce marginile se vor coace, iar umplutura va fi la fel de coaptă. Iată cum să faci și o pizza la cuptor care să fie perfectă.
La prepararea pizzei de casă, te poți folosi de rețete, dar și de ceea ce ai în frigider. Există câteva trucuri pe care le poți utiliza pentru ca rezultatul să fie unul savuros de fiecare dată și anume: pentru un aluat de pizza mai special, poți să amesteci în el busuioc, oregano, rozmarin, cimbru uscat, curry sau chimen. Pentru a întinde aluatul de pizza ca un profesionist, aplatizează-l cu pumnul, apoi întinde-l cu mâinile, fără a trage prea mult, ci ridicându-l și rotindu-l.
Pentru a obține o textură crocantă, pune în cuptor, în partea de jos, un recipient umplut cu apă. Aburii formați vor oferi aluatului o textură specială. Uleiul de măsline inclus în aluat contribuie la același rezultat. Prin urmare, respectând măcar câteva dintre aceste sfaturi, rețeta simplă de pizza nu are cum să nu iasă delicioasă.