Prima pagină » Local » Iată cum s-au împărțit atribuțiile în Consiliul Județean Iași. Cine va răspunde de Drumurile Județene și de Aeroportul Iași, în mandatul 2020-2024?
Iată cum s-au împărțit atribuțiile în Consiliul Județean Iași. Cine va răspunde de Drumurile Județene și de Aeroportul Iași, în mandatul 2020-2024?

Iată cum s-au împărțit atribuțiile în Consiliul Județean Iași. Cine va răspunde de Drumurile Județene și de Aeroportul Iași, în mandatul 2020-2024?

13 nov. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Noua echipă de conducere din Consiliul Județean Iași și-a împărțit atribuțiile pentru mandatul 2020-2024. Odată cu alegerea vicepreședinților Marius Dangă și Sorin Afloarei, președintele Costel Alexe a decis cum vor fi coordonate instituțiile subordonate și direcțiile din cadrul forului județean. Instituții precum Direcția de Drumuri Județene sau Aeroportul Iași au intrat deja în coordonarea vicepreședinților instituției

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a trecut la delegarea atribuțiilor odată cu constituirea echipei de la vârful forului județean din Casa Pătrată. Astfel, șeful CJ Iași, alături de cei doi vicepreședinți și de secretarul instituției, și-au împărțit coordonarea forurilor publice subordonate. Decizia va intra în vigoare în cel mai scurt timp, astfel încât toți cei implicați să poată gestiona situația de la fiecare unitate pe care o va coordona. Noua echipă își intră astfel în pâine după alegerile locale 2020.

Cum s-au împărțit atribuțiile la CJ Iași? Iată lista direcțiilor gestionate de șefii din instituție

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean, va avea în coordonare Serviciul Comunicare, Relații Publice, Relații Internaționale și Protocol, Serviciul Audit Public Intern, Biroul Control și Îndrumare la Unitățile din subordinea Consiliului Județean Iași, dar și Serviciul Resurse Umane și Salarizare. Atribuții au primit și noii vicepreședinți ai județului Iași.
Vicepreședintele Sorin Afloarei va avea în coordonare Direcția Proiecte și Dezvoltare Durabilă, Direcția Tehnică și Investiții, Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP), dar și Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor (DJEP). De asemenea, acesta se va ocupa de Filarmonica de Stat „Moldova” Iași, Ansamblul Folcloric „Constantin Arvinte”, Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR), Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi”, Direcția Județeană de Pază și Ordine. În plus, noul vicepreședinte al CJ Iași va avea în coordonare și Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, Asociația de Dezvoltare pentru Salubritate (ADIS), Teatrul „Luceafărul” și liceele speciale din județ.

Cum se împarte conducerea instituțiilor din Casa Pătrată?

Conform împărțirii atribuțiilor din Consiliul Județean Iași, vicepreședintele Marius Dangă va avea în coordonare Direcția Economică, Direcția Arhitect Șef, Direcția de Achiziții Publice. Acesta se va mai ocupa și de societatea ApaVital SA, de Aeroportul Internațional Iași, precum și de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest. Marius Dangă va coordona și activitatea celor 6 spitale subordonate CJ Iași. În acest caz este vorba despre Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, de Maternitatea „Elena Doamna”, de Maternitatea „Cuza-Vodă”, de Spitalul de Pneumoftiziologie, de Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, dar și de Spitalul de Copii „Sfânta Maria”.

În plus, noul vicepreședinte al Consiliului Județean Iași va coordona activitatea centrelor medico-sociale de la Bivolari și Răducăneni, situația de la Centrul Expozițional „Moldova” din zona CUG. Odată cu gestionarea situației de la ApaVital SA, Marius Dangă se va ocupa și de Asociația Regională a Serviciilor Apă Canal (ARSACIS).
Lăcrămioara Vernică, secretarul județului Iași, va avea în coordonare Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC), Direcția Juridică a CJ, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Iași, Centrul Militar Zonal, precum și Centrul Județean de Asistență și Resurse Educaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`