Află cum poți face rețete de supă chinezească chiar la tine acasă, diferite de cele tradiționale, însă la fel sau chiar și mai delicioase.
Bucătăria chinezească este una dintre cele mai apreciate din întreaga lume, datorită multiplelor alimente delicioase și rețetelor consumate de către chinezi.
Iată cum poți face o supă chinezească cu pui
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 300 grame de piept de pui, de 80 grame de noodles din grâu dur sau din orez, de 4 linguri de sos de soia, de 2 ardei kapia, de 200 grame de ciuperci champignon, de 1 ceapă, de 2 litri de apă, de boia dulce, de piper și de sare, după gust.
Se curăță toate legumele, apoi se spală foarte bine. Se toacă ceapa cât se poate de mărunt, ardeiul se taie în cubulețe mici, iar ciupercile se feliază. Se pune într-o oală puțin ulei sau 2 linguri de apă și se călește ceapa, până când devine translucidă și se înmoaie puțin. După ce ai sotat ceapa, trebuie să adaugi ardeiul kapia, ciupercile și apa și să le lași la fiert, până când dau în clocot.
Adaugi apoi pieptul de pui și continui să le fierbi pentru încă aproximativ 15-20 de minute. După acest timp, condimentează cu boia dulce, piper și sare, sau mai poți adăuga condimentele tale preferate.
Adaugă acum tăițeii noodles aleși și mai lasă totul la fiert pentru câteva minute. La final, desfă tăițeii cu ajutorul unei furculițe, adaugă cele 4 linguri de sos de soia și mai adaugă condimente dacă este cazul. Supa se recomandă să fie servită imediat, fierbinte.
Rețeta de supă congee, inventată în urmă cu mai bine de 4.000 de ani
Pentru această supă vei avea nevoie de orez cu bob scurt, apă și puțină sare. Pentru acest preparat trebuie să te gândești care vrei să fie consistența sa. Dacă vrei să fie mai lichidă, trebuie să pui 10 părți de apă la una de orez. Dacă o vrei mai densă, trebuie puse 7 părți de apă la una de orez.
Se pun toate ingredientele într-un vas, apoi se pune la fiert pentru cel puțin 2 ore, la focul cel mai mic, cu un capac pus. La final va avea consistența unei paste, unde nu vei mai distinge boabele.
Când pui supa în bol, adaugă deasupra puțin sos de soia, ulei de susan și opțional, ceapă verde, pentru un plus de savoare. Dacă vrei să o reîncălzești și ți se pare prea vâscoasă, mai adaugă puțină apa și amestecă până când se încorporează.
Această supă este ideală dacă ești răcit, dacă ai dureri de stomac sau dacă pur și simplu nu te simți în formă, întrucât te ajută să te repui imediat pe picioare.
Pregătirea sa poate dura și până la 6 ore, pentru ca amidonul din orez să se descompună și să ușureze procesul de digestie. Cu cât va fi lăsată mai mult, va fi mai ușor de digerat.
O supă chinezească poate fi un preparat delicios și sănătos, pentru zilele în care nu mai vrei să mănânci tradițional și să încerci rețete noi.