Acest chec cu morcovi este un desert foarte aromat și gustos, colorat și cu o textură ușor umedă, ce te va impresiona cu siguranță.
Este ideal pentru micul dejun, alături de un ceai cald sau de o cafea, dar și pentru o gustare în orice moment al zilei.
De ce ai nevoie pentru a prepara un chec cu morcovi
Pentru a-l prepara vei avea nevoie de 500 grame de făină albă de calitate superioară, de 2 pahare de zahăr, de 1 linguriță de praf de copt, de 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, de 1 linguriță de scorțisoară, de 1 linguriță de sare, de 6 morcovi rași mărunt, de 1 pahar de ulei fără vreun fel de miros și de 4 ouă.
Adaugă într-un bol făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorțisoara și zahărul și amestecă-le. Se dă morcovul prin cea mai măruntă răzătoare și la amestecul anterior se adaugă și morcovul, ouăle și uleiul. Amestecă totul foarte bine, până când devine totul mai omogen și până când morcovii mai lasă din sucul lor. Amestecați toată compoziția cu ajutorul unui mixer la viteză medie pentru câteva minute, apoi ungeți cu unt un vas sau o tavă rotundă, așternută cu hârtie de copt.
Pune aluatul în tavă și pune cuptorul la preîncălzit la o temperatură medie, pentru aproximativ o oră. Ca să verifici dacă este gata, poate fi făcut testul cu scobitoarea, dacă este rumenit bine. Lasă-l la răcit pentru 15 minute, apoi pune puțină scorțisoară și zahăr pudră peste, sau chiar o cremă preparată dintr-o cremă de brânză, ca să fie și mai delicios.
Iată ce beneficii îți poate aduce acest desert delicios
Trebuie neapărat să încerci acest desert, întrucât morcovii sunt bogați în multe vitamine și sunt o sursă importantă de fier, fosfor, calciu, magneziu și potasiu. Acest chec reprezintă o combinație perfectă de nutriție și gust, datorită ingredientelor utilizate și a beneficiilor sale.
Morcovii adaugă o dulceață naturală checului, întrucât îl îmbunătățeste cu mineralele și vitaminele pe care le conține și aduc un plus de prospețime și de umiditate checului, făcându-l suculent și gustos. Aceștia sunt o sursă bogată de antioxidanți, ce contribuie la menținerea imunității și a sănătății. Pe acesta se pot pune o multitudine de creme sau de glazuri, precum glazura de caramel, ce ar completa perfect gustul checului, fiind dulce și oferind o senzație plăcută.
De asemenea, tot ce conțin morcovii au beneficii pentru reglarea tensiunii arteriale și menținerea sănătății inimii. Acest aliment poate fi excelent și pentru balonare, pentru reducerea glicemiei și menținerea colesterolului în limite normale, dacă consumați preparate cu el.
Consumul său în preparate este foarte sigur, doar persoanele ce au alergie la el trebuind să îl evite, însă majoritatea persoanelor îl pot consuma fără vreun fel de probleme.
O altă informație importantă și interesantă este că aceștia au un conținut ridicat de apă, de aproximativ 88%, ceea ce îi face un aliment foarte hidratant, ideal în zilele calde de vară.
Checul cu morcovi reprezintă o alegere ideală îndiferent de zi, care îți aduce multiple beneficii asupra sănătății.