Mușchiulețul de pui poate fi gătit în foarte multe moduri, însă pane și cu cartofi la cuptor este cu adevărat delicios.
Acest preparat este foarte simplu de făcut, rapid și ideal pentru prânz sau cină, alături de întreaga familie.
Rețeta pentru mușchiulețul de pui
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 400 grame de mușchiuleț de pui, de 300 grame de pesmet, de 2 ouă, de 20 ml lapte, de 200 ml ulei de floarea soarelui și de condimente după bunul plac. În ceea ce privește cartofii copți, vei avea nevoie de 12-13 cartofi, de 1 legătură de pătrunjel, de 30 grame de parmezan, de 9 lingurițe de ulei de măsline și de condimente după bunul plac.
Începe prin a curăța cartofii de coajă, apoi taie-i în sferturi, precum cei wedges și spală-i foarte bine. Pune-i într-o oală încăpătoare la fiert pentru aproximativ 5 minute, calculând din momentul în care începe să fiarbă.
După ce a trecut acest timp, se storc de apă și se pun într-un vas încăpător împreună cu uleiul de măsline și condimentele alese și se amestecă foarte bine. Se pun la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-35 de minute.
Pentru mușchiuleț se pune într-o farfurie adâncă pesmetul, iar în alt bol se bat ouăle cu puțină sare și lapte. Se condimentează carnea duoă bunul plac, apoi se dă prin ou, prin pesmet, prin ou și iar prin pesmet.
După ce ai dat toate fâșiile de pui prin aceste ingrediente, se pune uleiul la încins și se lasă pe foc fiecare pentru aproximativ 2 minute. Iar când cartofii sunt gata, se pun peste ei parmezanul și pătrunjelul.
Iată cum faci o rețetă mai sănătoasă, la cuptor
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 400 grame de mușchiuleț de pui, de 6 linguri de ulei de măsline, de 3 căței de usturoi mărunțiți, de 1 linguriță de cimbru uscat, de 1 linguriță de boia de ardei dulce sau afumată, de sucul de la o jumătate de lămâie și de sare și piper după gust.
Începe prin a încălzi cuptorul la 200 de grade Celsius, apoi spală și șterge bine carnea de pui. Pune într-un bol lingurițele de ulei de măsline, cățeii de usturoi, cimbru, boia, sarea, piperul și puțin suc de lămâie, apoi masează carnea cu amestecul făcut de condimente, asigurându-te că este foarte bine acoperită pe toate părțile.
Alege un vas potrivit pentru cuptor și pune carnea condimentată pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când este copt și auriu. Se poate verifica coacerea tăind ușor o bucată de carne, astfel încât să vezi dacă sucul care curge este unul limpede.
Se scoate carnea din cuptor și se lasă la odihnit timp de câteva minute, apoi se poate servi. Se poate servi alături de o garnitură de orez simplu, un piure de cartofi, salată, cartofi dulci prăjiți sau făcuți la cuptor.
Mușchiulețul de pui se poate pregăti în foarte multe feluri, însă în aceste moduri este absolut delicios, ideal pentru întreaga familie.