Aceste rețete de crutoane la cuptor sunt foarte simple, economice și delicioase, ușor de făcut în orice casă.
Crutoanele de casă sunt foarte potrivite pentru salate, orice rețetă de supă cremă sau chiar și simple, ca și gustări.
Cum poți prepara cele mai gustoase crutoane la cuptor
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 250 grame de pâine de o zi sau două, nu proaspătă, de 4 linguri de ulei de măsline, de piper, de sare, de 2 linguri de boia iute sau dulce, de 3 căței de usturoi, de 2 linguri de chimen, de 2 linguri de fulgi de ardei iute, de 2 linguri de verdețuri uscate, la alegere și de parmezan ras.
Se pune cuptorul la încins la 180 de grade, apoi se îndepărtează coaja pâinii și se taie miezul în cubulețe foarte mici sau mai mărișoare, după propriile preferințe. Puteți să nu le îndepărtați coaja dacă nu doriți, însă cele fără coajă vor fi identice cu cele cumpărate.
Tapetează tava cu o hârtie de copt, apoi pune cubulețele de pâine făcute în ea și așează-le într-un strat uniform. Se adaugă apoi uleiul de măsline peste ele, stropindu-le uniform.
Tot acum se pun plantele aromatice și condimentele menționate, sau altele, după bunul plac și se amestecă totul până când se omogenizează și se așează din nou într-un strat uniform. Se coc apoi pentru aproximativ 10-15 minute, până când se rumenesc. Poți să le și amesteci odată, astfel încât să se facă totul uniform.
Se scot apoi din cuptor și se pot folosi imediat, după ce s-au răcit puțin. După ce s-au răcit complet, se pun într-un recipient și se păstrează pentru maxim o săptămână.
Iată o altă rețetă foarte aromată
Pentru această rețetă vei avea nevoie de o pâine proaspătă sau mai veche, de ulei de susan presat la rece, de coajă de lămâie rasă, de rozmarin, de cimbru, de oregano, de fulgi de usturoi, de sare și de piper măcinat.
Se taie felii pâinea în cubulețe de 1 cm. Dacă ai o pâine proaspătă, este necesar să o lași la uscat pentru minim 30 de minute, după ce ai tăiat-o. Se preîncălzește apoi cuptorul la 150 de grade și se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se așează uniform cuburile făcute de pâine și se amestecă într-un bol piperul, sarea, rozmarinul, cimbrul, oregano, coaja de lămâie și fulgii de usturoi.
Se stropesc apoi cubulețele de pâine cu ulei de măsline, apoi pune peste toate amestecul de condimente făcut anterior. Asigură-te că ai amestecat bine și că sunt toate condimentate, apoi lasă puțin spațiu între ele, înainte de a pune tava la cuptor.
Se pune în cuptor până când prind o crustă aurie, pentru aproximativ 15 minute, apoi se lasă la răcit complet și se transferă într-un recipient acoperit cu capac.
Dacă vrei un gust și mai deosebit, poți alege o pâine care are deja semințe, una integrală sau una care conține cartofi, astfel încât să pornești de la o bază deja gustoasă.
Aceste crutoane la cuptor sunt foarte delicioase și pot adăuga o savoare aparte supelor creme și salatelor.