Prima pagină » Informații utile » Iată cum îngrijești corect plantele suculente. Cum se plantează și de ce trebuie să ții cont

Iată cum îngrijești corect plantele suculente. Cum se plantează și de ce trebuie să ții cont

29 oct. 2024, 14:31,
Redacția BZI în Informații utile

Plantele suculente sunt foarte apreciate pentru decorațiunile interioare și exterioare, pentru că sunt ușor de îngrijit și oferă un aspect estetic plăcut locuinței sau grădinii. Sunt rezistente, tolerante la secetă și se dezvoltă foarte repede.

Suculentele sunt plante perene care depozitează apa în frunze, de unde și textura cărnoasă și, totodată, groasă a acestora. Ele rezistă perioade îndelungate fără a fi udate. Sunt specii de plante care iubesc un climat mai arid, cu soare și lumină din abundență, însă fiecare soi are envoie de un anumit tip de îngrijire.

Iată cum îngrijești corect plantele suculente

Majoritatea plantelor suculente sunt originare din Africa de Sud, Mexic sau alte țări cu temperaturi ridicate, de aceea preferă o atmosferă mai călduroasă.

Acestea pot fi crescute atât în interiorul casei, cât și în curte. Din prima categorie fac parte soiurile Aloe, Echeveria, Kalanchoie, iar pentru plantarea în aer liber poți opta pentru Rosularia, Floarea de Piatră, Aloe sau Lithops. Fiecare specie necesită anumite etape de îngrijire, așadar, iată câteva sfaturi practice pentru plantarea și creșterea acestora:

Suculentele adoră lumina puternică, de aceea este indicat ca acestea să fie așezate în apropierea ferestrelor sau în locurile însorite din curte.

Unele plante au nevoie de lumină și căldură, precum Aloe Vera, Echeveria, Kalanchoe, pe când altele Sempervivum sau Sedum Sieboldii, sunt rezistente la temperaturi scăzute și locuri constant umbroase.

Plantele suculente nu trebuie udate abundent, iar apa din tăviță se recomandă a fi îndepărtată după fiecare sesiune de îngrijire pentru care rădăcina să nu stea foarte mult în apa respectivă.

Plantele suculente nu necesită un sol foarte bogat în nutrienți naturali, pentru că sunt obișnuite cu o climă mai aridă. Astfel, creează un mic de nisip, pământ și turba, foarte bine drenat și amestecat, sau folosește pământ special pentru cactuși.

Pentru a proteja plantele suculente de dăunători, atât de buruieni, cât și de insecte sau boli, utilizează insecticide speciale pentru plantele tale și îndepărtează frunzele ofilite și plantele sălbatice.

Care sunt beneficiile acestor plante

Plantele suculente sunt printre cele mai ușor de îngrijit plante din lume, unele sunt și rezistente iarna afară. Pe lângă avantajul acesta ele mai au câteva beneficii.
Cercetătorii de la NASA au construit o casă specială pentru a studia efectele plantelor în casele oamenilor.

Au descoperit că plantele au făcut să dispară din casă compușii organici volatili. În cantități mari aceștia pot fi nocivi pentru sănătate, totuși sunt prezenți în majoritatea odorizantelor sau parfumurilor de casă. Plantele suculente transformă acești compuși organici în hrană, iar apoi produc oxigen curat, ceea ce face aerul din casă mai curat.

Aceștia pot îmbunătăți umiditatea din casă. Aerul uscat poate provoca uscarea căilor nazale, activarea unor alergii, deshidratarea organismului și chiar avantajează răspândirea fungilor în casă. O plantă suculentă eliberează în aer o cantitate de apă care poate ajuta la reglarea umidității din cameră.

Acesta îți îmbunătățește memoria și te face mai fericit. Știm că plimbarea prin natură ne oxigenează creierul și ne ajută să fim mai relaxați. Dar chiar și o singură plantă aflată pe biroul nostru are capacitatea de a ne ajuta să fim mai atenți.

Atunci când te întorci acasă preferi să găsești un loc auster sau un loc deschis la culoare, cu părți de viață care te așteaptă să le saluți? Plantele suculente contribuie la crearea unui spațiu frumos și se integrează foarte ușor pe orice birou, masă, bibliotecă sau suspendată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`