Prima pagină » Local » Iată cum ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL fac modificări pe ascuns. Florin Cîțu: ”A rămas fără bani după doar două luni. Faliment

Iată cum ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL fac modificări pe ascuns. Florin Cîțu: ”A rămas fără bani după doar două luni. Faliment

13 mart. 2024, 10:39, 5 ,
în Local

Guvernul a făcut niște schimbări pe ascuns la legea bugetului pentru 2024, printr-un decret care pune laolaltă alegerile și le face mai ușor pentru primari să-și schimbe partidul. Acest lucru ajută la strângerea de fonduri pentru un fond controlat de premierul Ciolacu.

Este ireal cum în fiecare zi aflăm despre o ilegalitate făcută de ciumă roșie PSD și febra galbenă PNL. De această dată este vorba despre faptul că, odată cu OUG-ul referitor la comasarea alegerilor și facilitarea traseismului politic, covrigarul Marcel Ciolacu a făcut o modificare la legea bugetului de stat pentru anul în curs. O parte dintre banii colectați vor ajunge la fondul de care dispune premierul Marcel Ciolacu, cel care nu și-a luat Bacalaureatul și care, conform declarațiilor făcute de Eugen Teodorovici, a făcut fals și uz de fals.

Ce prevede decretul care nu a fost semnat de ministrul Justiției

Când s-a publicat decretul în Monitorul Oficial, nu avea semnăturile miniştrilor de la Justiție și Interne, adică Cătălin Predoiu și Alina Gorghiu. La ministerul de Interne a semnat doar Bogdan Despescu, un secretar de stat, iar de la Justiție nu a semnat nimeni. Decretul zice că banii pentru fondul de rezervă vin din proiecte europene, ceea ce probabil va face ca banii europeni să vină mai greu.

La sfârșitul decretului, scrie că banii care ar trebui să meargă pentru proiecte finanțate de Europa sau din fonduri de împrumut pot fi trimiși la fondul guvernului.

Fostul lider al guvernului, Florin Cîțu, critică acțiunile actualei administrații, sugerând că acestea vor avea ca rezultat reducerea finanțării pentru proiectele planificate. El lansează un avertisment către Comisia Europeană, agențiile de rating și, desigur, instituțiile naționale românești, acuzându-l pe covrigarul Marcel Ciolacu, cel care nu și-a luat Bacalaureatul, că a indus în eroare cu privire la situația financiară a țării, ajungând în punctul de faliment după numai două luni.

Rectificare bugetară ascunsă și ilegală, susțin Florin Cîțu

Cîțu îl acuză pe Ciolacu că a inclus o prevedere în ordonanța privind unificarea alegerilor, care permite, de facto, o rectificare bugetară ascunsă, forțând ministerele să direcționeze fonduri către Fondul de Rezervă al Guvernului (FRG), afectând astfel investițiile și proiectele în curs.

El rememorează că anul precedent s-a produs o situație similară, cu alocarea directă a 30 de miliarde de lei, descriind-o ca pe cel mai mare abuz din istoria României și exprimă speranța că vor avea loc investigații asupra ministerelor care au transferat fonduri în mod nejustificat. Cîțu ridică, de asemenea, întrebări cu privire la justificarea Ministerului Apărării Naționale (MApN) pentru transferul a aproape 10 miliarde de lei către FRG în contextul tensiunilor militare la frontiere, întrebând dacă acest transfer a fost autorizat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

De asemenea, el critică guvernul pentru depășirea deficitului bugetar și în 2024, argumentând că agențiile de rating independente și Comisia Europeană ar trebui să penalizeze imediat acest derapaj. Cîțu se întreabă dacă aceste entități sunt cu adevărat independente și dacă liderii Comisiei Europene sunt mai interesați de bunăstarea cetățenilor UE sau de propriile poziții. În concluzie vedem că nu trece nici măcar o zi în care ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL să nu comită ilegalități, ilegalități care să ”hrănească” clientela de partid. Anul 2024 este anul în care românii trebuie să se trezească, este anul în care românii vor vota în fruntea țării oameni patrioți! Trebuie ca Marcel Ciolacu și toată clica lui să dispară din fruntea țării!

Comentarii
  • Colacule meriti o mamaliga fierbinte intre ochi si o oala cu bors cu fasole fierbinte intre ochi

    Colacule meriti o mamaliga fierbinte intre ochi si o oala cu bors cu fasole fierbinte intre ochi! Traiasca Partidul Comunist Roman( Psd) condus de multianalfabetul Colacu ( Dragnea). Colacule si Maciuca si iohannis faceti comanda din timp la firme de catering pentru coliva , a murit Psd- Pnl! Nimeni nu voteaza Psd- Pnl! Felicitari pentru comasatele criminale, v- ati dus pe apa sambetei cu comasatele si cu tot,puscaria voastra se apropie ,praf si pulbere pnl- psd ! Dati – ne la bugetul public miliardele romanilor pe care le – ati furat psd- istilor si pnl- istilor !

  • Iar a scapat aproape 4 clase de la balamuc!!

  • Iauzi cine propaghează un fost pââârț al meu bețiv și narcotic prin hamerica și căruia i sa uflat bostanul de la fiolele de covid cumpărate aiurea pe bani și sudoarea populimi marș bâl bâl bâl nu mai propaga cînd ești în servaj de fericire bîlbâită ”capul tău privind la lună ghici ce înfățișare are”–

  • Ura va caracterizează

    Articol fără substanța, daca am ajuns sa luam de buna, declaratia lui Cațu, unul din vinovații unei guvernări dezastruoase, cu milioane de vaccinuri pentru care va trebui sa plătim cel mai probabil, care a dus tara aproape de colaps și care nu e băgat în seama de nimeni! Se adresează Europei, mai aveam una care făcea sesizări pe la Parlamentul european și acum s-a ales praful de ea!
    Se vede din avion ca nu vreți sa vedeți lucrurile bune făcute de actuala guvernare condusa de Ciolacu! Ura va caracterizează!

  • Psd – Pnl au distrus romanii si Romania. Acum ne- a venit randul, poporul roman distrus va distruge Psd – Pnl . Cu comasatele si toate mizeriile lor s- au distrus si singuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024