Prima pagină » Actualitate » Iată cum arată tratamentul pentru 24 de ore administrat unui pacient infectat cu Covid-19 și internat la ATI
Iată cum arată tratamentul pentru 24 de ore administrat unui pacient infectat cu Covid-19 și internat la ATI

Iată cum arată tratamentul pentru 24 de ore administrat unui pacient infectat cu Covid-19 și internat la ATI

13 dec. 2021, 09:58,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Tratamentul pentru o singură zi administrat unui pacient infectat cu noul coronavirus, internat la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), a fost publicat pe o rețea de socializare de reprezentanții RoVaccinare. În fotografia care a făcut înconjurul internetului este ilustrată schema completă de tratament care cuprinde zeci de pastile.

„O imagine cât o mie de cuvinte: tratamentul pentru o singură zi la terapie intensivă a unui bolnav de Covid-19! Acesta este tratamentul pentru o singură zi la terapie intensivă a unui bolnav de Covid-19. Alternativa este simplă și sigură: vaccinarea. Prin vaccinarea cu schemă completă se reduce considerabil riscul de infectare, de transmitere, de spitalizare și deces.

PS: Revenim cu tratamentul unei persoane care a rămas cu sechele după trecerea prin boală.

Sursa: Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București”, se arată pe pagina RoVaccinare.

Tratament împotriva noului coronavirus, disponibil pe piața franceză

În Franţa, de la începutul acestei luni, este disponibil un nou medicament pentru tratarea noului coronavirus. Medicamentul „Molnupiravir” reprezintă „o imensă speranţa”, susţine într-o conferinţă de presă Oliver Veran, ministrul francez al Sănătăţii.

„Ne punem multe speranțe în acest tratament”, a spus ministrul despre această tabletă anti-COVID-19 din laboratorul Merck. „Situația se va schimba”.

După ce s-a organizat un briefing de presă, unde s-a dezvăluit strategia de sănătate a Guvernului Franţei în contextul valului 5 Covid-19, Olivier Véran a transmis că medicamentul destinat tratării formelor grave şi simptomatice de Covid-19 va sosi.

„De la începutul epidemiei, laboratoarele din întreaga lume au căutat tratamente eficiente pentru Covid. Cercetările au făcut progrese considerabile, iar Franța este una dintre primele țări din lume care a făcut acest lucru. Ajută bolnavii”. „La sfârșitul anului, situația se va schimba”, a spus ministrul joi, 25 noiembrie, despre acest nou medicament antiviral dezvoltat de laboratorul american Merck.

Molnupiravir se găseşte sub formă de tablete, iar acesta va fi disponibil în farmaciile din Franţa doar pe bază de reţeta medicală. De asemenea, pastilele sunt rezervate persoanelor cu risc de forme grave de coronavirus, după vârstă sau comorbidități.

Pfizer vrea să introducă pe piaţa pilula anti-Covid-19

Compania farmaceutică Pfizer a anunțat la jumătatea lunii noiembrie faptul că solicită autorizație pentru folosirea de urgență de la Administrația Statelor Unite ale Americii pentru Alimente și Medicamente a pilulei sale antivirale experimentale pentru virusul COVID-19, cunoscută sub numele de PF-07321332 sau Paxlovid.

„Cu peste 5 milioane de decese și nenumărate vieți afectate de această boală devastatoare la nivel global, există o nevoie urgentă de opțiuni de tratament care să salveze vieți. Eficacitatea copleșitoare atinsă în studiul nostru clinic recent al Paxlovid și potențialul său de a ajuta la salvarea de vieți și la evitarea spitalizărilor, dacă va fi autorizat, subliniază rolul critic pe care l-ar putea juca terapiile antivirale orale în lupta împotriva COVID-19”, a declarat Albert Bourla, președinte și CEO al Pfizer, într-un comunicat.

Această pilulă urmează să fie administrată în combinație cu un medicament antiviral mai vechi numit Ritonavir și este destinată pentru a trata formele ușoare și medii ale bolii cauzate de noul coronavirus la pacienții cu risc crescut de spitalizare sau deces, a mai transmis compania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`