Iată cum arată Satul lui Moș Crăciun din Neamț! În Iași, primarul Chirica doarme – FOTO

21 nov. 2023, 08:21,
BZI.ro, în Local

Lucrurile se mișcă în alte localități din țară, mai ales în perioada aceasta, perioadă în care există șansa la un flux de turiști. Satul lui Moș Crăciun din localitatea Negrești, județul Neamț este unul fabulos, existând deja zeci, sute de turiști care au vizitat acest obiectiv. La Iași, Mihai Chirica, viitorul fost primar, nu face nimic. În afară de o roată, așa spusul târg de Crăciun nu reprezintă decât un bâlci la care se strâng câțiva comercianți.

Iată cum arată Satul lui Moș Crăciun din Neamț

Proiectul ” Satul lui Moș Crăciun” nu este unul care să producă pagubă la bugetul local. Cine dorește să viziteze această locație trebuie să plătească 60 de lei de persoană. După cum se poate vedea în pozele din GALERIA FOTO , sunt zeci de copii care au ajuns deja în această locație. La un calcul simplu, dacă ai minim 20 de persoane pe zi, ai un profit de 1200 de lei. Iată ce scrie în anunțul de prezentare:

” Moș Crăciun 🎅 a ajuns în satul său.
Spiridușii 🧝‍♂️ deja s-au apucat de împachetat cadourile pe care Moș Crăciun le va duce tuturor copiilor care au fost cuminți pe parcursul anului.

Uitându-se în platformă să de rezervări de pe https://satulluimoscraciun.ro/rezervari-satul-lui-mos-craciun/ Moș Crăciun 🎅 a rămas pur şi simplu uimit de numărul de uriaș de rezervări făcute până în acest moment, motiv pentru care Moșul cel bun vă mulțumește și abia așteaptă să vă vadă pe toți începând cu data de 20 Noiembrie. Ho Ho Ho 🎅”

Mihai Chirica nu face nimic pentru ieșeni

Exemplul nu este unul singular. Celebrul târg de Crăciun de la Sibiu care atraze mii de turiști străini este un alt exemplu de municipalitate care îşi respectă cetățenii. Lia Olguța Vasilescu a făcut din Craiova un oraș reper în Europa din acest punct de vedere.

În acest sens, Mihai Chirica se mulţumeşte să doarmă în biroul de la Palatul Roznovanu, birou pe care conform tuturor sondajelor, îl va elibera în 2024 când să sperăm la cârma municipiului va veni un edil ce își va respecta ieșenii.

Primarul Mihai Chirica nu a făcut aproape nimic pentru oraș. Promisiunile acestuia nu au fost duse la bun sfârșit

În altă ordine de idei, Iașul a ajuns un exemplu de așa nu. Pe lângă faptul că noi nu avem absolut niciun reper în ceea ce privește organizarea unui târg veritabil de Crăciun, municipalitatea nici nu s-a sinchisit să strângă luminițele din Piața Unirii, luminițe care au stat aprinse toată vara. Ieșenii merită un conducător bun, un conducător care să facă un stadion pentru echipa de fotbal, o sală polivalentă, o infrastructură decentă și un transport în comun echitabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *