Prima pagină » Local » Iată cum arată lucrările de aproape 6 milioane de euro pe un drum din județul Iași!

Iată cum arată lucrările de aproape 6 milioane de euro pe un drum din județul Iași!

15 dec. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Un drum din județul Iași a fost refăcut recent pentru 6 milioane de euro. Drumul județean DJ 282 Vlădeni – Andrieșeni a fost reabilitat pe o lungime de 13 kilometri. Șefii administrației ieșene au precizat că în perioada următoare vor fi refăcute și alte drumuri aflate în administrarea Consiliului Județean

Autoritățile ieșene au finalizat, recent, lucrările pe o șosea din județ. Lucrările pe șoseaua DJ 282 F Vlădeni – Andrieșeni a costat 29 de milioane de lei (5,9 milioane de euro), investiția fiind redată traficului rutier în totalitate. Conducerea Consiliului Județean Iași a arătat că proiectul de reabilitare a șoselei de 13 kilometri a cuprins mai multe sate dintre cele două localități, șoseaua fiind folosită de mii de persoane.

„Am făcut o vizită pe drumul județean DJ282F Vlădeni – Andrieșeni, care a fost recent finalizat. Consiliul Județean Iași, prin Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași, a investit 29 de milioane de lei pentru modernizarea acestui drum județean, cu o lungime de aproximativ 13 kilometri. Șoseaua intră în intravilanul satelor Alexandru cel Bun, Spineni, Fântânele, Andrieșeni și în extravilanul comunelor Vlădeni și Andrieșeni”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Lucrări de 6 milioane de euro pe un drum din județul Iași

Costel Alexe a precizat că proiectul a cuprins și alte lucrări pe traseul celor două localități.

„Prin această investiție au fost modernizate și două poduri și intersecția la nivel dintre drumul județean DJ 282F și calea ferată. Dragi ieșeni, tratăm cu prioritate infrastructura rutieră și transformăm Iașul într-un județ conectat, în care fiecare comunitate are acces la asfalt pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea de a circula ușor și în siguranță, creând legături cu alte comunități, cu centrele urbane, care vor însemna oportunități de dezvoltare economică”, a mai spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

În vara acestui an, CJ Iași a lansat un masterplan al drumurilor județene, proiect care include reabilitarea mai multor artere din județ. Printre acestea, se numără și drumuri care nu au fost prinse în niciun proiect al fostei administrații județene.

Un alt drum din Iași va fi refăcut în 2022

Lucrările pe DJ 282B Boroșoaia – Plugari ar urma să fie gata în primăvara anului viitor. Artera din comuna Plugari, trecută printre cele mai proaste drumuri din județul Iași, a fost abandonată în mandatul anterior de către Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași, cel care nu a vrut să sprijine un primar de altă culoare politică. Reabilitarea DJ 281 B Boroșoaia – Plugari a ajuns în instanță după ce două firme care s-au înscris la licitație au început să se războiască între ele. Inițial, comisia de licitație a atribuit contractul firmei Enviro Construct SRL, însă decizia a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) de către Eky Sam SRL, firma controlată de controversatul Ioan Echimov. În cele din urmă, contractul a ajuns la Enviro Construct SRL, lucrările de 3,4 milioane euro urmând a fi gata până în primăvara anului 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024