Prima pagină » Local » Iată cum a intrat ÎPS Teofan în secţia ATI Covid-19 a Spitalului de Boli Infecţioase Sf. Parascheva din Iaşi – FOTO

Iată cum a intrat ÎPS Teofan în secţia ATI Covid-19 a Spitalului de Boli Infecţioase Sf. Parascheva din Iaşi – FOTO

17 nov. 2021, 17:47,
în Local

Astăzi, 17 noiembrie 2021, IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a intrat în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, pentru a binecuvânta persoanele infectate cu noul coronavirus.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, slujbă pentru pacienții de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

IPS Teofan s-a deplasat printre bolnavi în secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă, unde sunt zeci de persoane infectate cu noul coronavirus.

„Astăzi, ajutorul spiritual atât de necesar în lupta împotriva Covid19, a venit prin blândeţea şi gingăşia Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Teofan. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase”Sf. Parascheva” Iaşi, prin personalul său a primit cu bucurie vizita Înaltului Părinte care a slujit Sfântul Maslu în fața statuii Dr. Alexandru Slătineanu, din curtea unității noastre medicale. Mitropolitul Teofan nu s-a mulțumit cu atât; a vizitat bolnavii cei mai încercați de virus, cei pe care îi îngrijim în Compartimentul de Terapie Intensivă. În echipamentul devenit haină de zi cu zi pentru cei care îngrijesc bolnavii, acesta le-a dat binecuvântarea sa,deopotrivă pacienţilor cât şi personalului medical și s-a rugat în taină cunoscută şi binecuvântată de el, pentru însănătoşire și putere.

Mitropolitul Teofan a ținut să ne transmită trăirea unui slujitor al bisericii, încercat de această boală și tratat la spitalul nostru. Acesta a spus că de acum, când va vedea oamenii îmbrăcați în alb va simți să se închine. Suntem umili şi mulțumim pentru fiecare gând bun care se întoarce către noi; care ne motivează să luptăm. Este un eveniment de suflet, în care, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei vizitează spitalul nostru și ne oferă un răgaz spiritual atât de important pentru suflet și pe care din lipsă de timp uităm să-l luăm. Ne-am dorit această vizită, ne onorează și e felul nostru de a spune să privim mai des spre cer pentru că de acolo şi de acolo vine speranța”, a transmis dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *