Iată cine sunt elevii din Iași care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat 2021 – EXCLUSIV

05 iul. 2021, 11:15
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Iaşul are cu cine se mândri! Ei sunt cei 7 elevi care au obţinut 10 pe linie la examenul maturităţii. Iaşi este plasat astfel pe locul 2, la egalitate cu Botoşani, în topul judeţelor cu cele mai multe note maxime din România. Elevii care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat 2021 la Iaşi sunt: Răzvan Iulian Mogâldeaţa, Alexia Carson, Ilinca Lazăr, Iustina Mădălina Răileanu, Alina Vițel, Miruna Savin şi Lavinia Maria Comandaru.

Cei şapte elevi care au obţinut media 10 la BAC 2021 sunt de la Colegiul Naţional Iaşi, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, Colegiul Naţional „Emil Racoviţa” Iaşi şi Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iaşi.

Rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2021 au fost afișate la avizierele liceelor, pe site-ul oficial bacalaureat.edu.ro și pot fi accesate în cadrul articolului. Acestea fiind primele rezultate de la Bacalaureat 2021, cele dinaintea contestațiilor. Rezultatele sunt anonimizate: în locul numelui, pe liste apare un cod pe care îl știu doar absolventul de liceu care a susținut examenul și profesorii din școală.

Notele de la Bacalaureat 2021 au fost publicate la ora 10:00. Absolvenții nemulțumiți de notele primite pot să depună contestații începând de astăzi, în intervalul 12:00 – 18:00. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate vineri, pe 9 iulie 2021.

Prima reacție a decariștilor ieșeni, după ce au obținut media 10 la BAC 2021

Primii șapte elevi care au primit nota maximă au ținut să transmită câteva rânduri încărcate de emoții și mândrie. Lavinia Maria Comandaru, elevă la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iași s-a arătat fericită de alegerile sale de până acum. De asemenea a transmis faptul că nu s-a așteptat la o astfel de medie, însă eforturile s-au concretizat.

„Pot spune că liceul a reprezentat o etapă extrem de importantă în maturizarea mea, iar bacalaureatul a dus la definitivarea acestei experiențe. Am avut parte de un colectiv minunat și de profesori care mereu ne-au stimulat să fim cea mai bună versiune a noastră. Consider că am făcut cea mai bună alegere atunci cănd am ales acest liceu, deși voi urma o cu totul altă specializare. Nu mă aşteptam la această medie, dar pot spune că tot efortul a meritat pe deplin”, a transmis eleva Lavinia Maria Comandaru.

Singurul decarist din mediul rural ieșean. Răzvan este foarte recunoscător

Răzvan Iuliuan Mogîldeaţă, singurul elev decarist din mediul rural ieșean, a transmis faptul că Bacalaureatul nu este un simplu examen, ci este momentul în care trebuie să te detașezi de emoții și griji. Acest elev a rămas focusat și astfel rezultatul s-a văzut înzecit. Decaristul le mulțumește tuturor celor care l-au încurajat și susținut.

„Bacalaureatul nu este doar un simplu examen, ci reprezintă într-adevăr examenul maturității. Este momentul în care trebuie să ne detașăm de emoții și griji, astfel încât să rămânem focusați pe obiectivul nostru principal. Pentru mine Bacalaureatul a însemnat emoții, pregătire intensă, dar și nostalgie, deoarece se încheie o etapă unică în viață, liceul. Datorită profesorilor am reușit această performanță, iar în acest mod doresc să le transmit mulțumirile și recunoștința pe care le-o port pentru ajutorul și încurajările acordate.

Sfatul meu pentru viitorii elevi ce vor susține acest examen este de a se pregăti din timp și de a-l considera ca pe un moment oportun ce deschide noi căi către următoarea etapă a vieții. Eforturile mele s-au canalizat asupra obținerii notei maxime, însă consider că experiența este mult mai importantă și relevantă”, a transmis elevul Răzvan Iuliuan Mogîldeaţă.

Ștefan Dan, elev de 9.98 de la Colegiul Național Iași

Ștefan Dan este un elev care a reușit performanța de a obține media 9.98 la examenul de Bacalaureat 2021. Ieșeanul a ținut să precizeze că pe parcursul anilor de liceu el nu și-a propus ca obiectiv obținerea notei 10 la Bac, ci doar a muncit și s-a autodepășit

„Consider că seriozitatea este factorul cel mai important când vine vorba despre pregătirea pentru examenul de Bacalaureat. Pentru mine, ea a însemnat o muncă susținută pe tot parcursul liceului, fără însă a avea ca țintă obținerea unui 10 la Bacalaureat. Notă bună de astăzi este o răsplată a sârguinței, atenției, motivației și a încercării continue de a mă autodepăși. Aș dori să le mulțumesc profesorilor mei de la Colegiul Național pentru implicarea lor, pentru modul în care m-au format, pentru că ne-au motivat și ne-au susținut întotdeauna pe mine și pe colegii mei.

Fără efortul dumnealor nu cred că am fi reușit să obținem aceste rezultate frumoase. Acest examen este doar un început și privesc cu încredere și entuziasm spre viitor, gata să încep o nouă etapă, aceea de student la matematică”, a transmis Ştefan Dan, elev care a obţinut nota 9.98 la examenul de Bacalaureat 2021, din cadrul Colegiului Naţional Iaşi.

Alina Ioana Vițel, elevă la Colegiul Național Iași: „Le sunt recunoscătoare profesorilor care ne-au coordonat”

O altă elevă de la Colegiul Național Iași a obținut media 10 la examenul maturității. Alina Ioana Vițel susține că pentru a câștiga trebuie să avem acel lucru în minte.

„Văd examenele naționale ca prilej de a intra în concurență cu noi înșine. Dacă avem acest lucru în minte, atunci cu siguranță vom ieși câștigați. Pentru mine, a contat foarte mult faptul că nu mi-am lăsat pasiunile deoparte, că am continuat să public recenzii în revista Alecart și să mă implic în clubul de dezbateri al școlii (CN Dezbate).  Bacalaureatul nu trebuie privit cu încrâncenare, ci asemenea unui punct de trecere, depinzând de noi cum reușim să îl depășim.

Le sunt recunoscătoare profesorilor care ne-au coordonat, pentru pregătirile suplimentare pe care le-au făcut, pentru faptul că nu au văzut notele drept etalon al inteligenței, ci au fost mereu nepărtinitori. Pentru faptul că nu au încercat să ne predea materia după șabloane, nu și-au pierdut umanitatea și nu ne-au permis nici nouă să ne-o pierdem, domniile lor sunt cei care merită, mai mult decât noi, aprecierea. Sper să nu uit niciodată să-mi admir colegii care, chiar dacă nu au urcat pe podium, au avut să-mi ofere atât de multe, copleșindu-mă cu generozitatea și frumusețea gândurilor lor!”, a transmis Alina Ioana Viţel, de la Colegiul Naţional Iaşi.

Miruna Savin, elevă de 10 la BAC

Mirusa Savin, o altă liceeancă care a obținut zece pe linie la cele trei examene de la BAC 2021. Tânără mulțumește tuturor profesorilor care au coordonat-o și îndrumat-o.

„Să obţii media 10 în examenul de bacalaureat nu poate fi considerat ceva întâmplător, ci trebuie să depui un efort constant pe parcursul întregului liceu (chiar şi atunci când ţi se pare că mai ai mult timp până la finalul clasei a XII-a) . Cred că cel mai important lucru este să ştii exact ceea ce îţi doreşti, iar apoi să munceşti pentru a-ţi atinge scopul şi să nu te mulţumeşti cu nimic mai prejos.
Am avut norocul de a lucra cu nişte profesori deosebiţi, care m-au sprijinit mereu, au crezut în mine şi m-au încurajat de fiecare dată când am întâmpinat vreun obstacol şi cărora le mulţumesc din suflet. Cel mai mult sunt recunoscătoare familiei mele, căreia niciodată nu i-aş putea mulţumi suficient pentru cât de mult m-a susţinut şi pentru fiecare moment în care mi-a ridicat moralul. Cred că aşteptările tuturor erau mari, ceea ce m-a făcut să simt o anumită presiune, dar ştiu că eu nu m-aş fi putut mulţumi cu o notă care nu mă reprezintă.

Este imposibil să nu te confrunţi cu anumite adversităţi şi piedici, care te demoralizează, dar important este să fii bine pregătit şi să nu îţi pierzi concentrarea şi încrederea în propriile forţe, pentru că tu ştii cel mai bine de ce eşti capabil. Deşi a fost un an complet ieşit din comun, consider că şcoala online a fost un avantaj pentru mine, pentru că am putut să mă concentrez pe materiile pentru examen şi am avut libertatea de a-mi gestiona timpul aşa cum mi-a fost necesar.

Acum simt că aş putea să reuşesc orice îmi propun şi mă bucur nespus că am trecut cu succes de această etapă din viaţa mea şi că mă pot îndrepta spre următoarea. În continuare, îmi propun să studiez la Facultatea de Informatică din Iaşi”, a transmis Miruna Savin, XII A.

Colegiul Național Negruzzi din Iași se mândrește cu doi de 10 la BAC 2021

Mădălina Răileanu, de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași a spus că a contat enorm de mult atmosfera din școală. Eleva se arată impresionată de tot parcursul școlar.

„Mă numesc Mădălina, am 18 ani, sunt din Târgu Frumos și am învățat la Colegiul Național ‘C. Negruzzi’ Iași în anii de liceu. Începutul a fost provocator, dar am beneficiat de susținerea familiei și a colectivului de profesori. Totodată, din clasa a X-a m-am înscris într-o asociație de voluntariat care mi-a dat oportunitatea sa mă descopăr și să organizez proiecte pentru comunitatea din care fac parte, într-un mediu foarte primitor și alături de oameni minunați. Pentru bacalaureat nu am făcut nimic special, m-am axat mult pe studiul la Limba Română pentru că, deși am parcurs toate operele literare din programă, nu am rezonat întotdeauna cu temele și perspectivele literare propuse de autorii canonici.

Cred că programa pentru bacalaureatul la română ar trebui să fie gândită în concordanță cu vremurile actuale, să includă și autori din generațiile tinere, să existe trimiteri și deschideri către teme de interes pentru adolescenții de astăzi. Eu am fost foarte norocoasă deoarece atât la limba română, cât și la istorie, am avut posibilitatea de a interfera cu profesori deosebiți, oameni foarte deschiși, care să-mi vorbească și despre subiecte care nu sunt abordate foarte des în programă și acest fapt a fost, cu siguranță, un plus care m-a ajutat să înțeleg mai bine perioadele, curentele, structurile literare și operele artistice vizate de formatul examenului.

De asemenea, a contat mult atmosfera din școală, m-au impresionat proiectele, activitățile, dialogurile deschise, susținerea unui stil intelectual și a libertății de exprimare. Studiul individual este important, dublat, însă, de modelarea, interpretarea, decodarea sensurilor alături de profesori dedicați. Pentru că sunt atrasă de literatură, limbi străine, culturi și civilizații interesante, intenționez să urmez cursurile Facultății de Litere și Limbi Străine de la UAIC”, a transmis eleva Mădălina Răileanu, Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași.

Ilinca Lazăr, ultima, dar nu cea din urmă

Ilinca Lazăr, o altă decaristă de la Colegiul Național „Costache Negruzzi”. Această este conștientă de faptul că experientețele acumulate în timpul liceului și nu numai vor deschide un orizont cert pentru dezvoltarea ei ulterioară.

„Sunt „negruzzistă” de 12 ani și îmi asum cu mândrie acest statut. Am avut șansa să întâlnesc dascăli minunați, ce mi-au insuflat dragostea de carte și pasiunea pentru limbi străine și geografie (în mai 2021, împreună cu echipa Colegiului, am obținut premiul al II-lea la Concursul Național Geomondis). De asemenea, școala mi-a oferit oportunitatea de a ma implica în proiectul internațional World School 2019, o experiență culturală inegalabilă, un proiect educational și cultural unic în România.

Pot afirma cu certitudine că rezultatele obținute se datorează pregătirii alături de profesori excepționali, determinării și, nu în ultimul rând, susținerii necondiționate din partea părinților! Pregătirea pentru acest examen de maturitate a însemnat un program intensiv de studiu, urmat cu rigurozitate și perseverență, nu doar în clasa a XII-a.
Planurile mele de viitor se îndreaptă către domeniul Advertising-Marketing, pe care îl voi studia la București, din toamnă, conștientă fiind de faptul că experiențele din anii de liceu, proiectele, dezbaterile, activitățile extracurriculare au deschis un orizont cert pentru devenirea mea ulterioară”, a transmis eleva Ilinca Lazăr, Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași.

Carson Alexia, elevă de nota 10, de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă

Carson Alexia, eleva de nota 10 de la Colegiul Naţional Emil Racoviţa a ţinut să spună cum care a fost experienţa prin care a trecut în momentul în care a dat Bacalaureatul 2021. Aceasta a afirmat, pentru BZI.RO, faptul că intenţionează să urmeze cursurile Facultătiii de Litere a Universităţii ” Alexandru Ioan Cuza” din Iași?

Liceul a însemnat pentru mine o transfigurare de perspective, o experiență definitorie a vieții mele de până acum. Am pornit în căutarea unui fir al Ariadnei pe care să îl pot desfășura ca Tezeu, pe măsură ce înaintez prin labirintul vieții, ca să nu mă pierd, și cred că l-am găsit în oamenii pe care i-am cunoscut – colegi, profesori și personal nedidactic deopotrivă. Sunt oameni care m-au învățat să stau cu capul pe spate minute în șir când se văd toate constelațiile pe cer, să zâmbesc colegilor când intru dimineața în clasă, să îmi pun constant întrebări, să nu mă opresc niciodată din învățat. Coasa mea cu două tăișuri este formată din toate cunoștințele pe care le-am acumulat la profilul de științe ale naturii, fie ele din cărți sau din afara lor.

Deși doresc să îmi schimb domeniul de studiu, urmând Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, specializarea Limbă și literatură engleză-germană, cunoștințele de biologie, chimie și fizică dobândite sunt neprețuite pentru înțelegerea profundă a lumii în care mă aflu și pentru parcursul meu prin labirintul vieții. În viitor doresc să ajung de cealaltă parte a catedrei, drept profesor, pentru că sunt hotărâtă să las ceva valoros în urmă și să contribui la un proces educațional cât mai calitativ. Acolo se află nucleul schimbării în mai bine, iar eu vreau să fac parte din el.

Faptul că eforturile mele au fost încununate de notele pe care le-am obținut la examenul de bacalaureat îmi reamintește să fiu recunoscătoare față de mediul în care am lucrat, sprijinită de părinți și profesori fără de ajutorul cărora nu aș fi ajuns aici. Nu cred că există o rețetă secretă pentru această performanță pentru că ea nu este deloc secretă – munca începută din timp, făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile celor mai înțelepți decât mine a fost cheia succesului. Bineînțeles că se adaugă acel dram de noroc și prezență de spirit din zilele examenului care nu sunt foarte ușor de controlat, dar cred că în această privință m-a ajutat experiența acumulată prin participarea la numeroase alte competiții, fiindcă am dobândit putere de concentrare, atenție, stăpânire de sine.

Încă nu am cunoscut Minotaurul din mijlocul labirintului meu, dar experiența dobândită pe parcursul liceului m-a înarmat cu tot ce am nevoie pentru a continua să lupt pentru visurile mele.
Carson Alexia, clasa a XII-a D

9.93 pentru eleva Harja Diana de la Colegiul Naţional Emil Racoviţa, Iaşi

În altă ordine de idei, eleva Harja Diana de la Colegiul Naţional Emil Racoviţa, Iaşi a obţinut media 9.93 la Bacalaureat 2021. Aceasta a menţionat, pentru BZI.RO, faptul că nota obţinută la examenul maturităţii oglindește efortul depus şi sprijinul părinţilor şi a profesorilor. Referitor la planuri de viitor, eleva vrea să studieze Medicina la Universitatea de Medicină și Farmacie ” Grigore T. Popa” din Iași.

„Pentru mine, rezultatul obținut la examenul de bacalaureat oglindește efortul depus și sprijinul oferit de către părinți și profesori în acești 4 ani de liceu, în care am avut oportunitatea să mă dezvolt atât pe plan intelectual, cât și social. Acest examen a reprezentat o treaptă firească pentru evoluția mea, care a necesitat o bună organizare a timpului, alternând studiul pentru examenul de bacalaureat, cu pregătirea pentru admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, facultate pe care doresc să o urmez. În urma acestei experiențe pot spune că autocunoașterea este cheia oricărei reușite, iar prin muncă și perseverență, îți poți depăși limitele”, a menționat Harja Diana, elevă la Colegiul Național Emil Racoviţa din Iași

Cosmina Percic de la Liceul Teoretic ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași a obținut 9.98 la Bacalaureat 2021

Cu doar două sutimi până la media 10, eleva Cosmina Percic de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a ținut să spună reporterilor BZI cum a păsit pentru prima dată în curtea unității de învățământ. Mai mult decât atât, doar prin muncă și studiu aprofundat se poate obține o notă excepțională la orice examen, afirmă ieșeanca.

„Acum patru ani, într-o zi de toamnă aurie,  am pășit, cu inima strânsă de emoție, pentru prima dată, pragul Liceului Teoretic „Al. I. Cuza” din Iași. Am cunoscut aici o altă lume, un alt univers, oameni minunați, profesori excelenți care au crezut în mine, m-au îndrumat și m-au susținut în acești patru ani. Aici am învățat să gândesc liber, să am încredere în propriile forțe. Acești patru ani au reprezentat, pe lângă momentele și amintirile frumoase pe care le port în suflet, și o muncă asiduă, un studiu aprofundat, cu tenacitate și perseverență. Vreau în aceste momente să le mulțumesc profesorilor, conducerii liceului cât și părinților care m-au sprijinit”, a spus Cosmina Percic, clasa a XII-a F, Liceul Teoretic „Al. I. Cuza” Iaşi

Profesor Ariadna-Cristina Maximiuc, director Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Iași

Prof. Ariadna Cristina Maximiuc, directorul Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Iași afirmă faptul că este mândră de rezultatele elevilor din cadrul unității pe care o conduce.

„Fiecare an școlar este, pentru toți cei implicați, prilej de cunoaștere, de clădire și consolidare a încrederii în sine, de certificare a valorii prin rezultatele obținute atât la concursuri, olimpiade, cât și la examenele naționale.
La fel ca în anii școlari anteriori, capacitatea de a se mobiliza, inteligența și tenacitatea elevilor, alături de rigoarea și profesionalismul cadrelor didactice au condus, în cadrul examenului de bacalaureat, la rezultatele așteptate: note de excepție, care aduc împlinire sufletească și în același timp deschid drum către profesiile dorite.
Sunt mândră de rezultatele absolvenților Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, care au traversat o perioadă atât de dificila în contextul pandemiei, dar au reușit sa demonstreze că nimic nu este imposibil atunci când îți dorești cu adevărat. Învingătorii acestor timpuri complicate sunt, deopotriva, elevii, profesorii care i-au motivat în fiecare zi și părinții care i-au susținut necondiționat.

Între elevii care, prin rezultatele obținute, au încununat cu succes efortul depus atât de ei, cât și de profesorii îndrumători, se regăsește Percic Cosmina, șefă de promoție, care, la examenul de bacalaureat din acest an, a obținut media 9,98. Un astfel de rezultat este, fără îndoială, rod al unei munci constante, al pasiunii caracteristice atât dascălului, cât și discipolului, o îngemănare de generozitate și spirit iscoditor. Această performanță reflectă totodată dăruirea și exigența, trăsături proprii elevilor și cadrelor didactice din Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Iași.
Doresc tuturor absolvenților 2021 mult succes în atingerea obiectivelor pe care și le-au propus, să dovedească în tot ceea ce vor întreprinde forță interioară, tenacitate, ingeniozitate!” a transmis prof. Ariadna Maximiuc.

Rezultatele de la BAC 2021 pe fiecare județ în parte

Rezultate BAC 2021 Alba

Rezultate BAC 2021 Argeș

Rezultate BAC 2021 Arad

Rezultate BAC 2021 București

Rezultate BAC 2021 Bacău

Rezultate BAC 2021 Bihor

Rezultate BAC 2021 Bistrița-Năsăud

Rezultate BAC 2021 Brăila

 Rezultate BAC 2021 Botoșani

Rezultate BAC 2021 Brașov

Rezultate BAC 2021 Buzău

Rezultate BAC 2021 Cluj

Rezultate BAC 2021 Călărași

Rezultate BAC 2021 Caraș-Severin

Rezultate BAC 2021 Constanța

Rezultate BAC 2021 Covasna

Rezultate BAC 2021 Dâmbovița

Rezultate BAC 2021 Dolj

Rezultate BAC 2021 Gorj

Rezultate BAC 2021 Galați

Rezultate BAC 2021 Giurgiu

Rezultate BAC 2021 Hunedoara

Rezultate BAC 2021 Harghita

Rezultate BAC 2021 Ilfov

Rezultate BAC 2021 Ialomița

Rezultate BAC 2021 Iași

Rezultate BAC 2021 Mehedinți

Rezultate BAC 2021 Maramureș

Rezultate BAC 2021 Mureș

Rezultate BAC 2021 Neamț

 Rezultate BAC 2021 Olt

Rezultate BAC 2021 Prahova

Rezultate BAC 2021 Sibiu

Rezultate BAC 2021 Sălaj

Rezultate BAC 2021 Satu-Mare

Rezultate BAC 2021 Suceava

Rezultate BAC 20211 Tulcea

Rezultate BAC 2021 Timiș

 Rezultate BAC 2021 Teleorman

 Rezultate BAC 2021 Vâlcea

 Rezultate BAC 2021 Vrancea

Rezultate BAC 2021 Vaslui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *