Prima pagină » National » Iată cine este femeia îmbrăcată în alb care a condus maşina mortuară la înmormântarea marelui actor Ion Dichiseanu

Iată cine este femeia îmbrăcată în alb care a condus maşina mortuară la înmormântarea marelui actor Ion Dichiseanu

24 mai 2021, 08:36,
Elena Nicoleta BUJOR în National

Marele actor Ion Dichiseanu a fost înmormântat sâmbătă, 22 mai 2021, la Cimitirul Bellu din București! Familia, prietenii și cunoscuții l-au condus pe ultimul drum, iar la tristul eveniment şi-a făcut apariţia un personaj misterios. Foarte multe persoane s-au întrebat cine este tânăra. Este vorba despre o femeie îmbrăcată în alb, care a coordonat funeraliile!

Maestrul Ion Dichiseanu a fost decorat de preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, în urmă cu doi ani, cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofiţer! Trupul neînsufleţit al îndrăgitului actor a fost transportat pe umeri de militari, în sunetul fanfarei şi în aplauzele a peste 200 de persoane. La final, acesta a fost înmormântat cu onoruri militare.

O femeie îmbrăcată în alt a condus mașina mortuară cu trupul neînsuflețit a lui Ion Dichiseanu

În ziua înmormântării, în mulţime a fost remarcată o femeie îmbrăcată în alb, despre care presa a scris “femeia îmbrăcată în alb care a condus maşina mortuară”. Potrivit click.ro, această femeie cu părul blond tuns scurt se numeşte Gabriela Lucutar, de profesie antreprenor de pompe funebre.

Aceasta a coordonat funeraliile lui Ion Dichiseanu, dar şi ale altor artişti, printre care şi înmormântarea Ionelei Prodan.

“Ce-i drept, de două nopți nu a dormit, pentru că totul a fost foarte din scurt, de pe o zi pe alta. La domnul Dichiseanu, ca și la alți artiști, totul a fost personalizat și am ținut cont de dorințele familiei, am mers mult pe simbolistică. Spre exemplu, apropiații au ținut să poarte sacoul de culoare albă, pe care l-am purtat și eu, pentru că dânsul iubea culoarea alb, întotdeauna se îmbracă mereu în alb și era o emblemă a eleganței. Eșarfele mov nu sunt niște eșarfe simple. Sunt eșarfe pe care domnul Dichiseanu le arunca de pe scenă publicului. Cele purtate de familie, pe care le-a aruncat apoi în mormânt, au fost personalizate cu chipul dânsului și cu numele lui”, a declarat Gabriela Lucuțar, pentru click.ro.

Gigi Becali, la înmormântarea lui Ion Dichiseanu

Printre cei care i-au adus un ultim omagiu maestrului Ion Dichiseanu s-a numărat şi Gigi Becali. Afaceristul a mărturisit că l-a cunoscut bine pe regretatul actor.

“L-am cunoscut. Aveam o prietenie cu el. Venea pe la mine, mai stăteam, mai vorbeam. Era credincios, dar nu ştiu dacă mergea la biserică”, a mărturisit Gigi Becali, potrivit libertatea.ro.

Mai mult decât atât, Gigi Becali a fost interpelat ce părere are că regretatul actor şi-a dorit ca maşina mortuară să fie condusă de o femeie îmbrăcată în alb, iar dorinţa i-a fost respectată.

“Nu se face aşa ceva. Dacă aşa a vrut. Nu vreau să zic mai mult”, a declarat Gigi Becali.

După înmormântare, Gigi Becali a împărţit bani celor care se aflau în zonă. Unul dintre tineri a făcut o poză cu afaceristul şi a declarat: “Mi-a dat 200 de lei. Ce băiat bun, am făcut şi poza cu el”.

Bebe Cotimanis, distrus de durere la aflarea veștii că Ion Dichiseanu a murit

Cu ochii în lacrimi și extrem de marcat de vestea primită, Bebe Cotimanis a făcut dezvăluiri dureroase.

“Dichi, dragule, ai fost și ești un lord. Îți mulțumesc pentru tot ce ai însemnat pentru familia ta, pentru copil, pentru viața noastră,  pentru filmul și teatrul românesc. Să ai drum în lumină, prietene, tu ești obișnuit cu lumina, ai stat în lumina refectoarelor. Mi-a plecat un prieten bun, am făcut turnee cu Pluralul englezesc.

Dichi este un domn și știu că ne aude. Sunt mândru că am jucat împreună atât cât am jucat. Pe scena de la Nottara. Îmi pare rău că nu am apucat să te mai invit într-un spectacol al vieții tale, pe scena de la Nottara”, i-a povestit îndurerat Bebe Cotimanis lui Cristi Brancu la Prima TV.

Pentru actor  a fost și un prilej bun de a-și rememora aventurile prin care a trecut alături de cel care i-a dat viață lui Pierre Vaillant în „Toate pânzele sus”.

„Eram la Timișoara. Pe scena Naționalului. Și mirosea a plescavița așa că, după spectacol, restaurantele erau deschise până la 12 noaptea, am mers să mâncăm. Niște fete care erau în fața restaurantului ne-au cerut să facem câteva poze.  Când am terminat de mâncat a venit una dintre fete și ne-a invitat la club. Am zis: “Eu merg, dar îl luați și pe domnul Dichiseanu.” Și ne-am urcat într-un taxi.

Îl întreb pe Dichi: „ De când nu ai mai fost într-un club?” Zice: „Eu nu prea am mers.” Am ajuns într-o discotecă și până la 6 dimineața ne-am îmbătat cu șampanie cu fire de aur”, își amintește Bebe Cotimanis clipele de neuitat petrecute lângă marele actor.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`