Prima pagină » Local » Iată cine este domnișoara blocată în trafic, după ce s-a urcat băută la volan în Bucium. Și-a luat adio de la permisul de conducere, dar asta nu este totul! – FOTO/VIDEO

Iată cine este domnișoara blocată în trafic, după ce s-a urcat băută la volan în Bucium. Și-a luat adio de la permisul de conducere, dar asta nu este totul! – FOTO/VIDEO

16 aug. 2023, 02:00, 3 ,
Lucian SAVA, în Local

Pentru o tânără de 31 de ani din Iași urmează o perioadă dificilă. Ea s-a ales cu un dosar penal, asta după ce s-a urcat sub influența alcoolului la volan. Ulterior, domnișoara blocată în trafic a refuzat să meargă la recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei

Alina Mihai este o tânără în vârstă de 31 de ani care acum are multe bătăi de cap. Totul avea să înceapă luni seară, când tânăra a fost blocată în trafic de un șofer pentru că se deplasa haotic. Martorii au sunat la numărul unic de urgențe 112, iar la scurt timp, în zona Bucium, acolo unde tânăra a fost oprită, și-a făcut apariția un echipaj de poliție. Alina a fost testată cu aparatul alcooltest, iar valoarea indicată a fost una uriașă.

Femeia avea peste 0,70 miligrame alcool pur în aerul expirat.

„La data de 14 august a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii au fost sesizați, prin apel unic de urgență 112, de către un cetățean, cu privire la faptul că acesta a oprit în trafic o persoană care conducea un autoturism în mun. Iași, pe șoseaua Bucium, posibil sub influența alcoolului. Polițiștii deplasați la fața locului au identificat autoturismul și persoana în cauză.

Întrucât conducătorul auto, o femeie de 31 de ani, emana halenă alcoolică, a fost testată alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta a fost transportată la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei, însă a refuzat acest lucru. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Domnișoara blocată în trafic

Trebuie precizat faptul că Alina Mihai se afla la volanul unui autoturism, marca Audi. Polițiștii ieșeni au încercat să o lămurească să meargă la recoltarea de probe biologice, însă aceasta a refuzat în mod constant. Totodată, aceasta a devenit agresivă și a fost deranjată de prezența cetățenilor care s-au oprit să vadă ce se întâmplă. Cert este că acum are de dat explicații în fața legii. Trebuie precizat faptul că, în cazuri similare, polițiștii au reținut pentru 24 de ore șoferul care a încălcat legea. Rămâne de văzut dacă se va întâmpla așa și în cazul de față.

Pe lângă faptul că și-a luat adio de la permisul de conducere, Alina Mihai s-ar putea alege și cu o condamnare. Din fericire, domnișoara blocată în trafic nu a comis niciun accident, deși, din spusele martorilor, ar fi fost doar la un pas de unul.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *