Prima pagină » Eveniment-Social » Iată cele mai mici medii pe care au reușit să le obțină absolvenții colegiilor și liceelor de prestigiu din Iași la examenul de Bacalaureat
Iată cele mai mici medii pe care au reușit să le obțină absolvenții colegiilor și liceelor de prestigiu din Iași la examenul de Bacalaureat

Iată cele mai mici medii pe care au reușit să le obțină absolvenții colegiilor și liceelor de prestigiu din Iași la examenul de Bacalaureat

26 iul. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Iată care sunt cele mai mici medii pe care absolvenții colegiilor și liceelor de prestigiu din Iași au reușit să le obțină la examenul de Bacalaureat 2024.

Cele mai mici medii de la Bac, obținute de către absolvenții colegiilor și liceelor de prestigiu din Iași

În funcție de rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2024, prezentăm cele mai mici medii obținute de către absolvenții colegiilor și liceelor de prestigiu din Iași.

Un număr de 144 de candidați de la Colegiul Național Iași au participat la examenul de Bacalaureat, cea mai mică medie obținută a fost 7,83, iar un candidat a fost respins.

La Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iași, la forma de învățământ la zi, au susținut examenul un număr de 151 de candidați, iar cea mai mică medie obținută a fost 7,05.

La Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, toti cei 159 de candidați au promovat examenul de Bacalaureat, iar cea mai mică medie a fost 6,93.

Următoarea unitate de învățământ este Liceul de Informatică „Grigore C. Moisil” Iași, unde au participat la examenul maturității 187 de candidați, dintre care doar unu nu a reușit să obțină media 6,00. Cea mai mică medie înregistrată a fost 6,78.

Un singur candidat din cei 138 de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași nu a promovat Bacalaureatul. Cea mai mică medie obținută a fost 6,30.

Toți candidații de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași au reușit să promoveze examenul, iar 6,18 a fost cea mai mică medie înregistrată.

La Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, trei candidați din cei 221 au picat examenul, iar 6,16 a fost cea mai mică medie. La Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași, cea mai mică medie a fost 6,11, iar la Liceul Teoretic „Miron Costin” – 6,08.

Rata de promovabilitate la examenul de Bacalaureat 2024, la nivelul județului Iași

La nivelul județului Iași, rata de promovare a examenului de Bacalaureat 2024, după afișarea rezultatelor finale, este de 82,3 la sută, care este în creștere cu 1,45 la sută, comparativ cu afișarea rezultatelor inițiale – 80,85 la sută și peste media națională – 78,20 la sută, după contestații. Pentru promoția curentă, rata de reușită este 85,52 la sută, iar pentru promoțiile anterioare este de 38,24 la sută.

Astfel, din totalul celor 5.154 de candidați prezenți, dintre care 4.801 din promoția curentă și 353 din cele anterioare, au promovat 4.241 de candidați. 4106 aparțin promoției 2024, iar 135 provin din promoțiile anterioare. Numărul mediilor de 10 obținute în această sesiune este 3. Elevii care au obținut media maximă, în acest an, provin de la Colegiul Național Iași, Colegiul Richard Wurmbrand și Liceul Teoretic „Varlaam Mitropolitul” Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *