Prima pagină » Local » Iată cele două numere la care pelerinii pot apela pentru a afla informații cu privire la sărbătoarea Sf. Cuvioase Parascheva

Iată cele două numere la care pelerinii pot apela pentru a afla informații cu privire la sărbătoarea Sf. Cuvioase Parascheva

08 oct. 2024, 10:35,
în Local

Voluntarii Sfintei Cuvioase Parascheva fac din efortul lor de a veni în sprijinul pelerinilor ceea ce buna tradiţie a ospitalităţii româneşti ne-a învăţat mereu: să fim buni şi primitori cu străinii. Cu toţii am înţeles aceasta, iar inimoşii voluntari confirmă că e mai vrednic de bucurie cel care oferă decât cel care primeşte, oricât de greu de evaluat e acest lucru.

Dincolo de proiectele Ceaiul pentru pelerini, hrană pentru pelerini, există şi o amplă activitate de informare pe care voluntarii Sfintei Cuvioase Parascheva o desfăşoară printre cei care vin la Iaşi la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. În acest sens, ei vor fi dispuşi mereu să răspundă solicitărilor pelerinilor.

Unul dintre mijloacele de informare va fi şi anul acesta distribuirea Ghidului pentru pelerini, o publicaţie care va fi tipărită, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi, în 100.000 de exemplare şi care va conţine noutăţi despre sărbătoarea de anul acesta, cuvântul ierarhului, viaţa Sfintei Cuvioase Parascheva, viaţa Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon, ale cărui Sfinte Moaşte vor fi aduse din Sfântul Munte Athos de la Mănăstirea Sfântul Pavel, mărturii ale pelerinilor din anii precedenţi, o serie de îndrumări practice, dar şi un itinerariu al bisericilor care pot fi vizitate de pelerinii care vin la Iasi şi care se bucură de sprijinul acestor voluntari pe care ei îi numesc „îngeri ai Cuvioasei”.  Ne rugăm ca Domnul să răsplătească efortul acestora!

Tot ca măsură de informare, anul acesta am pus la dispoziţie, în premieră, două numere de telefon la care pelerinii pot suna pe toată durata pelerinajului organizat la Iaşi cu prilejul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva. Aceste numere sunt:

0757.57.91.00 şi 0757.033.466.

Şi până în acest an, pelerinii puteau suna la numerele de secretariat ale Arhiepiscopiei Iaşilor pentru a cere informaţii, însă aceste două numere sunt dedicate exclusiv sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`