Prima pagină » Cancan » Iată ce salariu are un salvamar pe plajele din România. Suma este una mică

Iată ce salariu are un salvamar pe plajele din România. Suma este una mică

09 iul. 2024, 12:07,
în Cancan

Aproape de ful sezon, multe persoane se întreabă ce salariu are un salvamar pe plajele din România. Deși își asumă riscuri majore pentru a salva viețile turiștilor de la înec, salvamarii de pe litoralul românesc nu sunt recompensați pe măsură.

Salariile lor sunt modeste, chiar dacă cresc ușor odată cu experiența acumulată.

Odată cu sosirea lunii iunie, sezonul festivalurilor a luat avânt, iar stațiunile de pe malul mării au cunoscut o creștere semnificativă a numărului de turiști, mai ales în weekend-uri. Această afluență crescută a determinat autoritățile locale să implementeze măsuri de siguranță suplimentare, printre care se numără și creșterea numărului de salvatori.

Autorităților locale au bugete limitate

Sute de salvatori au fost mobilizați pentru a asigura siguranța turiștilor pe plajele românești. Misiunea lor este una crucială de supraveghere constantă a plajelor și intervenția promptă în caz de urgențe în apă.

O forță de aproximativ 100 de salvatori va fi dislocată exclusiv pe plajele din Constanța și Mamaia, zonele cu cel mai mare aflux de turiști. Prezența lor va contribui semnificativ la reducerea riscului de accidente și la salvarea vieților celor care se confruntă cu pericolul înecului.

Din păcate, bugetele limitate ale administrațiilor locale au creat dificultăți în ceea ce privește recrutarea unui număr suficient de salvatori pentru a asigura securitatea pe plajele românești.

Ce salariu are un salvamar pe plajele din România

Potrivit experților, salariul unui salvamar în 2024 este aproape la fel ca cel din anul precedent. De exemplu, un salvamar debutant poate câștiga peste 3.000 de lei pe lună. În funcție de experiență, salariile pot crește, dar ajustările nu sunt semnificative. Problema remunerației salvamarilor în România a persistat de-a lungul anilor.

Salariile acestora sunt finanțate prin subvenții guvernamentale, conform observatornews.ro. O propunere anterioară sugera transferarea responsabilității de plată către administratorii de plaje, care obțin venituri considerabile din concesionarea sau închirierea plajelor către agenți economici. Programul de lucru al salvamarilor reprezintă o altă problemă în țară. Aceștia lucrează de obicei între orele 08:00 și 19:00, deoarece autoritățile nu pot oferi salarii mai mari.

Din acest motiv, șansele de salvare a unui turist în Marea Neagră în afara acestui interval sunt mici. Chiar și în timpul programului, turiștii nu au întotdeauna încredere în deciziile salvamarilor, ceea ce le complică munca.

Salariu unui salvamar pe plajele din România este unul mic pentru munca si riscurile la care acesta trebuie să se expună. Siguranța turiștilor ar trebui să reprezinte o prioritate absolută pentru autorități. Investiția în salvarea de vieți omenești este o investiție în bunastarea comunității și în imaginea turistică a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *