Prima pagină » National » Iată ce pensie primește Gheorghe Dincă, la pușcărie. Acesta are de achitat despăgubiri de peste 600.000 de euro

Iată ce pensie primește Gheorghe Dincă, la pușcărie. Acesta are de achitat despăgubiri de peste 600.000 de euro

21 mai 2024, 10:52,
BZI.ro, în National

Gheorghe Dincă primește o pensie de la stat cu toate că este condamnat la pușcărie. Sunt singurii bani care ajung la deținut, având în vedere datoria sa de peste 600.000 de euro, destinate familiilor victimelor sale.

Singur după ce soția și cei patru copii l-au părăsit, Gheorghe Dincă își ispășește pedeapsa într-o celulă destinată deținuților vârstnici, alături de alți peste 20 de indivizi.

De-a lungul a 51 de ani de muncă, Gheorghe Dincă a petrecut 42 de ani ca șef de secție la o întreprindere. Surse din rândul anchetatorilor susțin că o parte semnificativă din această perioadă a lucrat și la negru pentru a-și crește veniturile.

Iată ce pensie primește Gheorghe Dincă, la pușcărie

Singura sursă de venit a lui Gheorghe Dincă o constituie pensia lunară de 1.000 de lei, virată în contul său de la Penitenciarul Craiova. Conform surselor citate, familia nu mai menține legătura cu el, motiv pentru care aceasta este singura sa sursă de venit.

Surse din cadrul Gândul dezvăluie că deținutul Gheorghe Dincă utilizează pensia lunară de 1.000 de lei pentru achiziții minore și convorbiri telefonice. Totuși, pensia sa urmează să fie poprită în curând, în vederea recuperării datoriei de 610.000 de euro, sumă stabilită de instanță ca despăgubire pentru familiile victimelor sale, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

O consecință a acestei popriri ar fi o reducere cu 30% a veniturilor lunare ale lui Dincă, ceea ce ar duce la o sumă de aproximativ 700 de lei lunar.

Apar noi informații în cazul de la Caracal

Gheorghe Dincă, cunoscut ca „monstrul” din Caracal, a făcut o nouă declarație la cinci ani de la dispariția fetelor. Concret, el susține că cele două adolescente sunt în viață. A pretins că le-a vândut unor traficanți de persoane. Cu toate acestea, nici autoritățile, nici familia victimelor nu i-au acordat credibilitate.

„Pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu nu le-am omorât, ci le-am vândut! Eu am dat toate detaliile în fața instanței, însă nu au vrut să verifice informațiile.

Până și familiile fetelor le-au cerut magistraților să verifice toate detaliile pe care le-am spus, însă nu au făcut acest lucru. (…) În dosarul în care m-au condamnat n-au avut nicio probă solidă. Expertizele medico-legale contrazic afirmațiile procurorilor”, a declarat, Gheorghe Dincă pentru Spynews.ro.

Aceeași părere o are și bunicul Luizei Melencu. Acesta susține că tinerele sunt în viață, iar Dincă le-ar fi dus în America.

Aflat în spatele gratiilor, Gheorghe Dincă primește o pensie de 1.000 de lei lunar. Acesta își ispășește pedeapsa la Penitenciarul Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *