Stiai ca fructele cu un continut scazut de zahar au de fapt cea mai mare valoarea nutritionala, inclusiv o multime de antioxidanti si fitonutrienti? Desi toate fructele sunt sanatoase, unele dintre ele au aport caloric mai ridicat din cauza continutului mai ridicat de zahar, numita si fructoza, in timp ce altele au in compozitia lor mai multa apa, putand fi consumate fara probleme de cei care doresc sa scape de kilogramele in plus.
Fiind sarace in carbohidrati, aceste fructe sunt recomandate in orice dieta echilibrata sau in dietele cu reguli stricte. Iata cateva exemple de fructe cu continut scazut de zahar!
Fructe cu continut scazut de zahar – merele
Pe langa faptul ca abunda in vitamina C si fibre (daca sunt consumate cu coaja), merele au un continut slab de calorii si carbohidrati, mai exact 52 de calorii la 100 de grame si 14 grame de carbohidrati. Coaja furnizeaza fibre necesare unei bune digestii, dar si antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi si previn imbatranirea prematura.
Fructe cu continut scazut de zahar – perele
Atunci cand simti nevoia sa rontai ceva intre mese, 2-3 felii de para sunt alegerea ideala. In plus, perele au indice glicemic scazut, iar din acest motiv zaharul din ele este absorbit mai lent de organism, asadar nu vei mai pofti la fel de des la alte dulciuri sau la gustari nesanatoase cum sunt biscuitii sau covrigeii. O para de marime medie are aproximativ 100 de calorii.