Prima pagină » Actualitate » Iată câți bani vor primi Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu, de fapt, de la Guvern

Iată câți bani vor primi Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu, de fapt, de la Guvern

09 aug. 2024, 11:03,
în Actualitate

S-a aflat câți bani vor primi Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu, de fapt, de la Guvern. Marcel Ciolacu a anunțat că intenționează să le ofere recompense Sabinei Voinea și Anei Maria Bărbosu, româncele care au fost victime ale unui furt la Jocurile Olimpice.

Marcel Ciolacu consideră că Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu sunt învingătoare și dorește să le răsplătească pentru efortul pe care l-au depus la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ana Maria Bărbosu a fost “furată” la Jocurile Olimpice de la Paris

Ana Maria Bărbosu, în vârstă de 18 ani, și Sabrina Maneca-Voinea, în vârstă de 17 ani, sunt printre gimnastele afectate de incidentele de la Jocurile Olimpice de la Paris. Ana Maria a câștigat medalia de bronz la finala de sol, dar a fost pe locul trei doar pentru 30 de secunde. După ce americanii au contestat rezultatul, sportiva din SUA a fost plasată pe locul trei, în timp ce Sabrina a fost penalizată cu o zecime pentru o eroare pe care nu a comis-o, ceea ce a făcut-o să termine pe locul 5, deși ar fi meritat un loc pe podium.

Deși clasamentul a fost modificat, pentru toată România, Sabrina Voinea este considerată câștigătoarea medaliei de bronz, iar mulți au criticat sever decizia luată pe loc în cadrul probei. Nadia Comăneci a fost indignată și a solicitat la TAS reevaluarea prestației Sabrinei de la Jocurile Olimpice.

Câți bani vor primi Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu, de fapt, de la Guvern

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că ambele sportive vor fi răsplătite „ca niște medaliate olimpice”. Astfel, Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu ar urma să primească fiecare câte 60.000 de euro, suma standard acordată sportivilor care au câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Recent, Ciolacu a declarat că nu va participa la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice, ca semn de protest față de tratamentul primit de cele două gimnaste românce la Paris.

Până în prezent, România a câștigat 8 medalii la Jocurile Olimpice: 3 de aur, 4 de argint și una de bronz. Cea mai recentă medalie, de argint, a fost obținută miercuri, 7 august, de Mihaela Cambei, în finala de haltere, la categoria 49 de kilograme.

De asemenea, după ce David Popovici a obținut medalia de aur la proba de 200 m liber, Alexandru Țiriac, fiul lui Ion Țiriac, a declarat că Fundația Țiriac va oferi fiecărui campion olimpic din România, ca premiu, cea mai recentă versiune a limuzinei electrice Hyundai Ioniq 5.

Potrivit site-ului tiriacauto.ro, prețul de pornire al automobilului este de 42.983 de euro. Cu două motoare electrice, Ioniq 5 oferă o putere totală de 325 de cai putere.

Acum s-a aflat și câți bani vor primi Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu, de fapt, de la Guvern.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *