Prima pagină » Culinar » Iată câteva idei pentru un meniu de Crăciun – FOTO

Iată câteva idei pentru un meniu de Crăciun – FOTO

15 nov. 2023, 14:48,
BZI.ro, în Culinar

Gospodinele care caută idei de meniu de Crăciun trebuie să se oprească din căutat pentru că au ajuns unde trebuie. În acest articol vom explora cele mai interesante idei de meniu, idei cu care îţi vei surprinde într-un mod pozitiv invitații.

Iată o idee de meniu de Crăciun

Magia sărbătorilor de iarnă aduce o atmosferă specială, plină de bucurie și căldură în inimile oamenilor, oferind o ocazie perfectă pentru a savura o masă copioasă. Cu toate acestea, excesele nu sunt întotdeauna binevenite. Prin urmare, când vine vorba de preparatele festive, este esențial să fim extrem de atenți.

În primul rând, este important să ținem cont de bugetul disponibil. Acesta reprezintă unul dintre factorii cheie atunci când planificăm meniul de Crăciun.

În ceea ce privește alimentele, ar fi indicat să alegem opțiuni cu prețuri avantajoase, fără a compromite calitatea. Totuși, nu ar trebui să uităm să fim atenți și la cantitatea pe care o achiziționăm.

Ce folosim ca aperitiv de Crăciun

  • Jumările, o delicioasă tradiție culinară de Crăciun, sunt aproape indispensabile în cadrul festivităților. Pentru a diversifica masa, se pot incluse:
  • Un platou generos cu cârnăciori afumați și prăjiți;
  • Un strop de slănină cu ceapă;
  • Telemea uscată.

Pentru a completa meniul, o alegere excelentă ar fi o salată de varză murată, castraveți sau ardei murați. Se pot explora opțiuni alternative precum salată de boeuf, cu pui sau vită, sau o salată à la russe cu maioneză vegană. Nu în ultimul rând din meniul de Crăciun nu trebuie să lipsească piftia de porc.

2. Friptura de porc

Ca fel principal, friptura de porc cu sos și cartofii copţi reprezintă una dintre cele mai apetisante alegeri. În plus, pentru a completa această savoare, putem însoți preparatul cu un pahar de vin fiert sau un strop de țuică. Dacă vrei o carne de porc calitativă și fără multt colesterol îți recomandăm carnea de porc pietrain.

3. Sarmale cu smântână

O altă delicatesă care va fi mereu prezentă pe masa de Crăciun sunt sarmalele. În mod tradițional, acestea sunt pregătite cu carne tocată de porc și orez, fiind împachetate în frunze de varză proaspătă sau varză murată. Pentru cei care doresc să limiteze consumul de carne, există și opțiunea sarmalelor cu păsat. Pentru că românului îi place și ciorba, trebuie să iei în considerare să faci și un asemenea preparat. Îți recomandăm o rețetă de varză acră cu afumătură, un deliciu pentru perioada de iarnă.

4. Desert

Avem „cozonac, cozonac și mai mult cozonac”. Sau, pentru cei care preferă o mică deviere de la desertul obișnuit, o creme brulee cu cafea.

Desigur, ideile de meniu pentru Crăciun sunt interminabile. Depinde de fiecare gospodină în parte cum dorește să abordeze această mare sărbătoare. Vrea să rămână la un meniu tradițional, sau dorește să adopte câteva idei occidentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024