Prima pagină » National » Iată câtă vechime trebuie să ai pentru o pensie de 5000 de lei

Iată câtă vechime trebuie să ai pentru o pensie de 5000 de lei

06 sept. 2024, 09:15,
Cezar Bulgaru în National

S-a aflat câtă vechime trebuie să ai pentru o pensie de 5000 de lei.  Toate pensiile din România au fost majorate cu peste 13% la începutul anului.

Toți pensionarii sunt bucuroși de creșterea pensiilor, dar cei care au pensii mai mari de 5.000 de lei simt cel mai mult beneficiile.

Câtă vechime trebuie să ai pentru o pensie de 5000 de lei

Conform statisticilor oficiale, numărul pensionarilor care încasează lunar peste 5.000 de lei a cunoscut o creștere semnificativă în urma ultimei indexări, trecând de la 140.000 la 200.000. Această evoluție indică o îmbunătățire a nivelului de trai pentru o parte importantă a populației de pensionari.

Măsurile recente privind pensiile oferă speranță generațiilor viitoare, asigurând o bătrânețe mai bună. Cu toate acestea, pentru a beneficia de o pensie substanțială, de peste 5.000 de lei lunar, este necesar să ai o carieră stabilă și să contribui în mod constant la sistemul de pensii.

O persoană care a muncit timp de 40 de ani, dintre care o perioadă semnificativă în condiții speciale, poate beneficia de o pensie lunară de 6.203 lei, conform calculelor actuale.

Un angajat cu un salariu mediu de 4.500 de lei, care a contribuit timp de 45 de ani la sistemul de pensii, poate beneficia de o pensie lunară de 5.800 de lei.

Ministrul Finanţelor a dat lămuri privind neimpozitării pensiilor!

Ministrul Finanţelor a dat lămuriri privind neimpozitării pensiilor, Marcel Boloș declarând că impactul bugetar al neimpozitării pensiilor până în 3000 de lei nu are o influență majoră. Impactul bugetar este de 662 de milioane de lei și nu periclitează plata la timp a pensiilor pentru cei 3,8 milioane de pensionari, a spus Boloș.

Marcel Boloş a anunţat că ministerul a transferat 12,5 miliarde lei în conturile Casei Naţionale de Pensii şi că la 1 octombrie va fi transferată următoarea tranşă de 2,5 miliarde.

„Nu se pune problema sub nicio formă ca în fiecare lună să nu ne onorăm această obligaţie. Nu avem o influență respectiv un impact major în anul 2024 în privinta acestui plafon de venit pentru care este acordată scutirea”, a declarat ministrul Finanțelor Marcel Boloş.

Minsitrul a anunțat că 12,5 miliarde de lei au fost virate în conturile Casei Naționale de Pensii pentru plata pensiilor recalculate aferente lunii septembrie. O tranșă similară va fi virată și la 1 octombrie.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, 03 septembrie 2024, proiectul de lege prin care se majorează plafonul până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, cu 277 de voturi „pentru” şi 3 abţineri.

După întreaga etapă de recalculare, s-a aflat câtă vechime trebuie să ai pentru o pensie de 5000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *