Prima pagină » Sanatate » Mama si copilul » Iata cat de tare doare nasterea naturala
Iata cat de tare doare nasterea naturala

Iata cat de tare doare nasterea naturala

06 iun. 2014, 09:11,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:45028;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Fiecare femeie este diferita si la fel este si toleranta la durere; sunt femei care opteaza pentru o anestezie epidurala in secunda in care incepe sa aiba contractii, dar exista si femei care trec prin toate etapele nasterii fara sa ii fie administrat vreun anestezic. Chiar daca nu poti sa cunosti cu adevarat durerea din timpul nasterii pana cand nu treci prin travaliu, exista cateva informatii pe care le vei considera folositoare si care te vor ajuta sa te simti un pic mai pregatita pentru “marele moment” din viata ta.

Vezi si: A venit pe lume inca un copil gigant!
 

Iar un lucru important pe care trebuie sa il retii: nu conteaza cine esti sau cat de mare este toleranta ta la durere, nasterea va fi un proces extrem de dureros. 
De ce doare?
Pe masura ce corpul tau te pregateste pentru nasterea copilului, organismul face cateva schimbari majore si de “acomodare” pentru a-ti permite sa iti aduci copilul pe lume. Cervixul (colul uterin) trebuie sa se largeasca suficient de mult pentru a-i permite copilului sa alunece afara. Un col uterin complet dilatat are 10 centimetri; te-ai gandit cat de mult inseamna, de fapt, acesti 10 centimetri? Cervixul face multa miscare pentru a-i permite copilului accesul in exterior, si nu este deloc confortabil, scrie feminis.ro. Durerea din timpul nasterii este, in cea mai mare parte, atribuita acestui lucru.

Vezi si: Slabeste 15 kg dupa nastere. Iata secretul (VIDEO)
 

Travaliul (numit in popor durerile facerii sau chinurile facerii) are loc in trei etape si chiar daca din punct de vedere fizic aceleasi lucruri de baza se petrec in corpurile femeilor, experienta este diferita de la o gravida la alta. Momentul este, de asemenea, diferit in functie de femeie si fiecare etapa ar putea sa fie semnificativ mai lunga sau mai scurta decat ceea ce este considerat “durata medie” a unei nasteri.
In primele doua etape, durerea continua sa creasca in intensitate, pe masura ce contractiile devin din ce in ce mai puternice. Acele “contractii” de temut despre care le-ai auzit vorbind pe toate acele femei care au nascut sunt, de fapt, dilatarea / deschiderea colului uterin. Desi sunt extrem de dureroase, vrei ca aceste contractii sa fie puternice; cu cat sunt mai puternice si au loc la intervale mai scurte de timp, cu atat mai repede se va naste copilul tau si la fel de repede vei uita de toata aceasta durere. Etapa a treia este eliminarea placentei. 

Vezi si: Sfaturi pentru a preveni depresia postnatala
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *