Prima pagină » Cancan » Iată cât costă un mic și o porție de cartofi prăjiți la „împinge tava”, în Mamaia!

Iată cât costă un mic și o porție de cartofi prăjiți la „împinge tava”, în Mamaia!

25 iul. 2024, 08:46,
în Cancan

Un turist a ajuns pe litoralul românesc și a rămas uimit de cât costă un mic și o porție de cartofi prăjiți la „împinge tava”, în Mamaia. Românii care și-au programat vacanța pe litoralul românesc au fost luați prin surprindere de creșterea semnificativă a prețurilor.

Deși și-au pregătit bugetele din timp pentru a acoperi cheltuielile, turiștii au descoperit că prețurile pentru cazare, mâncare și închirierea șezlongurilor au crescut considerabil comparativ cu anul trecut.

Mulți dintre cei care au ales să mănânce la unitățile de tip „împinge tava” au fost surprinși de prețurile ridicate pentru mâncăruri simple. De exemplu, un mic și o porție de cartofi prăjiți sunt mult mai scumpe decât se așteptau turiștii, ceea ce reflectă scumpirile generale din stațiunile de pe litoralul Mării Negre. Un turist care se plimba prin stațiune a postat prețurile pe pagina sa de Facebook.

Cât costă un sejur pe litoralul românesc

Potrivit informațiilor oferite de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), costul unui sejur pe litoralul românesc a crescut în medie cu 500 de lei față de vara anului 2023. Această creștere considerabilă a fost resimțită de turiști în toate aspectele vacanței lor.

Începând cu 1 iulie, prețurile pe litoralul românesc au crescut semnificativ, impactând atât costurile de cazare, cât și pe cele ale mâncării. În acest context de scumpiri, mulți turiști au fost nevoiți să-și replanifice bugetul pentru vacanță. Un exemplu este o autoservire din Mamaia, care a devenit subiect de discuție pe rețelele de socializare.

Cât costă un mic și o porție de cartofi prăjiți la „împinge tava”, în Mamaia

În stațiunea Mamaia, prețurile pentru mâncare au atins niveluri extrem de ridicate, o realitate greu de ignorat pentru turiști. Un mic, un produs popular și simplu, costă 7 lei bucata. Cartofii prăjiți ajung la 70 de lei pe kilogram, iar ciupercile la 100 de lei pe kilogram. Chiar și legumele sunt scumpe: ardeii copți costă tot 70 de lei pe kilogram. În ceea ce privește carnea, prețurile sunt și mai șocante, toate produsele din carne fiind în jur de 140 de lei pe kilogram.

Un turist român, uimit de prețurile exagerate, a hotărât să împărtășească experiența pe pagina sa de Facebook. El a fost șocat de diferența dintre prețurile generale din stațiune și cele de la această autoservire. Postarea sa a atras rapid atenția și a generat numeroase reacții.

„Exagerat de scump. Mi-ar trece pofta.

Aşa ajung unii bogaţi.”, „Preturi de tenerife…..jeapca pe fata….nu e prost ala care cere ala care da…..dezgustător”, „De vină sunt cei ce cumpără.Daca mergeai la împinge tava prin constanta nu mai aveau ei clienți și prețuri că astea”, sunt doar câteva dintre comentariile internauților când au văzut cât costă un mic și o porție de cartofi prăjiți la „împinge tava”, în Mamaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024