Prima pagină » Cancan » Iată cât câștigă un vânzător la covrigărie în 2024. Angajările se fac pe bandă rulantă

Iată cât câștigă un vânzător la covrigărie în 2024. Angajările se fac pe bandă rulantă

05 iul. 2024, 09:40,
BZI.ro, în Cancan

S-a aflat cât câștigă un vânzător la covrigărie, în 2024. Covrigii sunt o gustare populară în România, iar cei care îi prepară și îi vând pot câștiga salarii decente.

Există numeroase covrigării în țară, multe dintre ele făcând parte din lanțuri de succes.

Cât câștigă un vânzător la covrigărie în 2024

Potrivit anunțurilor de angajare, salariul unui vânzător la o covrigărie din București poate varia între 3.500 și 3.800 de lei net lunar. Contractul de muncă este individual, iar programul de lucru este full-time, de 8 ore pe zi. La covrigăriile concurente, salariile pot fi cu aproximativ 10% mai mici.

Deși nu sunt cele mai mari salarii din lume, ele pot fi atractive pentru cei care caută un loc de muncă stabil, cu program fix și posibilitatea de a interacționa cu mulți oameni.

Oportunități de angajare apar în domeniul covrigăriilor din România, unde se caută personal pe bandă rulantă. Nevoia este resimțită atât în magazine, cât și în bucătării, la cuptoare.

Din cauza deficitului de forță de muncă, în ultimii ani, tot mai mulți migranți provenind din Nepal, Sri Lanka și alte state au fost cooptați în aceste posturi. Exodul românilor către țările occidentale, în special pentru a ocupa joburi mai bine plătite, contribuie la această penurie din domeniul covrigăriilor.

Covrigăria din România care se bucură de cel mai mare succes

Deși produsele lor sunt omniprezente pe piața românească, identitatea celor din spatele brandului Luca rămâne învăluită în mister. Patiseriile Luca se numără printre cele mai de succes afaceri din domeniul lor, dar acționarii companiei preferă să mențină un profil discret.

Informații despre acești antreprenori sunt greu de găsit în spațiul public. Majoritatea detaliilor disponibile se referă la performanțele financiare ale companiei, publicate anual pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Tinervis Group este firma care administrează rețeaua de simigerii Luca, având aproximativ 120 de locații. Întreprinderea a fost fondată în 2010 de către antreprenorii George Adragăi și Mircea Cosmin Postole, la scurt timp după criza financiară care a determinat mulți români să își gestioneze mai atent bugetele.

Compania a atins rapid rezultate remarcabile, înregistrând o cifră de afaceri de 368 de milioane de lei și având 2.000 de angajați în 2022, cu 660 mai mulți decât în 2021, și aproape 120 de magazine.

Grupul Tinervis a încheiat anul 2022 cu o creștere de 75% față de anul anterior, când a avut o cifră de afaceri de 209,5 milioane de lei, conform bilanțului publicat de Ministerul Finanțelor. De asemenea, profitul înregistrat a crescut, ajungând la 41 de milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere de 34,8% comparativ cu anul precedent, când profitul a fost de 30,4 milioane de lei.

Astfel, un vânzător la covrigărie, în 2024, câștigă între 3.500 și 3.800 de lei net lunar.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *