Prima pagină » Cancan » Iată cât a ajuns să coste o bere în Vama Veche, la început de iunie 2024. Prețurile au luat-o razna

Iată cât a ajuns să coste o bere în Vama Veche, la început de iunie 2024. Prețurile au luat-o razna

13 iun. 2024, 08:38,
BZI.ro, în Cancan

Cum marea majoritate a românilor și-au planificați deja vacanță, mulți se întreabă cât a ajuns să coste o bere în Vama Veche. Litoralul românesc oferă o varietate de stațiuni și plaje perfecte pentru cei care caută relaxare și deconectare. Turiștii pot opta pentru plaje cu nisip fin, ape cristaline și o gamă largă de facilități, sau pot alege zone mai liniștite, ideale pentru a se bucura de liniștea mării.

Cu cât au crescut tarifele pe litoralul românesc

Stațiunea Mamaia este cea mai populară în acest an, urmată de Mamaia Nord, Eforie Nord, Venus, Neptun-Olimp, Jupiter, Saturn, Cap Aurora, Costinești, Vama Veche, Eforie Sud, Techirghiol și Mangalia.

Deși prețurile pentru șezlonguri pe litoralul românesc au crescut cu 10-15%, numărul rezervărilor din primele două luni ale anului 2024 a crescut cu 25% față de aceeași perioadă a anului 2023, potrivit datelor oferite de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT).

Cât a ajuns să coste o bere în Vama Veche, la început de iunie 2024

Românii care decid să își petreacă vacanța de vară pe litoralul Mării Negre vor achita, în medie, 2.250 de lei pentru un sejur, cu aproximativ 500 de lei mai mult decât anul trecut.

Sezonul estival 2024 vine cu prețuri mai mari la toate produsele. În Vama Veche, un pahar de bere costă acum 10 lei, chiar dacă este doar începutul lunii iunie. În Mamaia, prețurile pentru un pahar de bere variază de la 8 lei în zona de sud, până la 10 lei în Mamaia Nord.

La începutul sezonului estival, tariful pentru închirierea unui șezlong în stațiunea Mamaia este de 25-30 de lei pe zi, dar prețurile ar putea crește pe măsură ce sezonul avansează. Astfel, în plin sezon estival, în lunile iulie-august, anul trecut, în Vama Veche, un șezlong se închiria în weekend chiar și cu 60 de lei.

Prețul pentru o porție de hamsii, pe Litoral, a explodat în 2024

Nu mai încape nicio îndoială că prețul pentru o porție de hamsii, pe Litoral, a explodat în 2024, chiar de la debutul sezonului. Acest produs foarte apreciat de multă lume a ajuns să coste enorm față de anii trecuți. Însă nu doar prețul la hamsii e pe val, ci cam toate produsele și serviciile s-au scumpit vertiginos.

Încă din luna mai, litoralul românesc a început să-și primească oaspeții, fie români, fie străini. Și totuși, spre marea surprindere a acestora, anul 2024 a adus și prețuri pe măsură. Iar dacă te întrebi cât costă un produs apreciat de toată lumea, ei bine te avertizăm că prețurile au luat-o razna.

Cea mai bună dovadă a faptului că prețurile au luat-o razna este Cherhanaua Pontica din stațiunea Mamaia, unde la începutul sezonului o porție de hamsie cu usturoi, de 200 grame, ajunsese la 40 de lei.

La fel se întâmplă în cazul berii, al cărui preț a crescut în Vama Veche dar și în celelalte stațiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *