Legumele care cresc leucocitele din sânge activează funcțiile de protecție ale organismului. Acest lucru este valabil mai ales după chimioterapie și boli grave. Schimbarea dietei vă ajută să vă îmbunătățiți starea de bine prin evitarea complicațiilor de sănătate nedorite.
Leucocitele sunt celule albe din sânge implicate în procesele imune ale organismului. Numărul lor crește atunci când este necesar să se asigure o protecție completă. Alimentația joacă un rol crucial în menținerea unui sistem imunitar sănătos și în reglarea nivelului de leucocite din organism.
Care sunt legumele care cresc leucocitele
Persoanele cu tumori maligne trebuie să treacă printr-un tratament serios, care implică expunerea la substanțe chimice. Are o mulțime de efecte secundare, printre care se numără leucopenia.
Patologia este o scădere a leucocitelor din sânge, care este însoțită de o suprimare semnificativă a apărării corpului, aspect care se poate detecta din analize. Odată cu dezvoltarea bolii, temperatura crește, apare febra și scaunul este deranjat. Un efect similar este caracteristic pentru perioada de recuperare după ce a suferit diferite boli.
Pentru a restabili sistemul hematopoietic, se recomandă să respectați o anumită dietă. Dietoterapia va fi eficientă dacă problema nu este gravă. În caz contrar, vor fi necesare medicamente. Alimentele care cresc nivelul leucocitelor ar trebui să conțină zinc, potasiu, Omega-3, precum și vitaminele C, B și E.
Pentru restabilirea rapidă a funcționării depline a corpului, este la fel de important să se introducă legume în dietă. Acestea au un efect pozitiv asupra funcției sistemului cardiovascular.
Efectul dorit este atins datorită prezenței cuprului, potasiului și acidului folic în compoziție. Datorită fibrei, legumele contribuie la buna digestibilitate a alimentelor proteice și stimulează peristaticele. Legumele care cresc numărul de celule albe din sânge includ sfeclă, morcov, napi, chiar și multă verdeață.
O dietă completă nu va fi lipsită de fructe, astfel că printre fructele care cresc nivelul leucocitelor se numără mere, papaya, granat, prune, pere, grapefruit, fructe de pădure precum afine, coacăze, măceșe, struguri roșii.
Alte alimente care cresc sistemul imunitar
Alimentele care cresc celulele albe din sânge în urină și sânge trebuie consumate în mod regulat. Sunt interzise alimentele prea grase, carnea afumată și conservele.
Trebuie amintit că, odată cu scăderea leucocitelor, corpul se află într-o stare vulnerabilă. Sistemul imunitar este incapabil să reziste la viruși și celule patogene. Prin urmare, trebuie să spălați bine fructele și legumele înainte de a mânca pentru a evita infestarea cu paraziți. De asemenea, trebuie să vă asigurați că alimentele sunt ușor de digerat.
Alimentele care cresc numărul de leucocite din sânge includ carnea. Sunt preferate soiurile cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi curcanul, puiul și carnea de gâscă.
Ouăle de pui sunt o sursă bogată de proteine. Acestea sunt, de asemenea, denumite alimente care cresc leucocitele din sânge. Ouăle conțin o cantitate imensă de fier, aportul său este necesar pentru producerea de hemoglobină. Nutriționiștii recomandă produsul fiert.
Produsele lactate fermentate trebuie consumate cel puțin o dată la două zile. Acestea cresc nivelul de leucocite prin completarea aportului de substanțe nutritive din organism.
Principala caracteristică este conținutul de probiotice și drojdie, care asigură absorbția nutrienților. De asemenea, este recomandat ca legumele care cresc leucocitele să fie consumate seara.