Rețeta originală de tort Red Velvet este foarte apreciată pentru textura sa fină, catifelată și pentru contrastul dintre blatul roșu intens și crema albă de brânză.
Deși există multe variante ale acestei rețete, cea originală include ingrediente ce îi oferă un gust unic și o textură aparte.
De ce ai nevoie pentru a prepara rețeta originală de tort Red Velvet
Pentru blat vei avea nevoie de 250 grame de făină albă, de 15 grame de cacao neîndulcită, de ½ linguriță bicarbonat de sodiu, de 1 linguriță de praf de copt, de ½ linguriță sare, de 120 grame de unt moale, care să fie la temperatura camerei, de 300 grame de zahăr, de 2 ouă mari, de 240 ml de lapte bătut sau de lapte obișnuit cu o linguriță de oțet alb, de 1 linguriță de extract de vanilie, de 1 linguriță de oțet alb și de 1 lingură de colorant alimentar roșu, de preferat sub formă de gel.
Pentru crema tortului vei avea nevoie de 250 grame de brânză Philadelphia sau similară acesteia, de 120 grame de unt moale, la temperatura camerei, de 1 linguriță de extract de vanilie și de 150 grame de zahăr pudră.
Pentru a obține un blat perfect, moale și aerat, este necesar ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei, așadar trebuie scoase toate cu cel puțin 30 de minute înainte de a începe să îl prepari. Pregătește de acum și 2 tăvi rotunde de tort cu un diametru de 20-22 cm, pe care le tapetezi cu hârtie de copt sau să le ungi cu unt și preîncălzește cuptorul la 175 de grade.
Modul de preparare
Se pune într-un bol mare făina împreuna cu cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea, Într-un alt bol se bate untul moale cu zahărul cu mixerul la o viteză medie pentru aproximativ 5 minute, până când amestecul devine pufos și deschis la culoare.
Adaugă ouăle, unul câte unul și mixează bine. Se amestecă laptele bătut cu vanilia și cu colorantul roșu. Încorporează alternativ ingredientele uscate și amestecul de lapte bătut în compoziția de unt, începând și terminând cu ingredientele uscate. La final, adaugă oțetul și amestecă foarte ușor. Oțetul și bicarbonatul vor crea o reacție ce va face blatul și mai pufos.
Se împarte compoziția în mod egal în cele 2 tăvi pregătite și se coc pentru aproximativ 25-30 de minute. După coacere, se lasă la răcit pentru 10 minute, apoi se scot și se lasă la răcit complet. Se bate apoi într-un bol crema de brânză cu untul, zahărul și vanilia până când obții o cremă fină.
Se așează primul blat pe un platou și se întinde un strat generos de cremă peste el, apoi se adaugă al doilea blat și se acoperă întregul tort cu crema rămasă. Se poate decora tortul cu fructele proaspete preferate, precum căpșuni sau zmeură.
Această rețetă originală de tort Red Velvet este ideală pentru orice ocazie specială, datorită gustului său echilibrat și deosebit.