Prima pagină » Actualitate » Iată care este populaţia României, în urma recensământului încheiat la finalul lunii iulie

Iată care este populaţia României, în urma recensământului încheiat la finalul lunii iulie

05 aug. 2022, 11:56, 1 ,
în Actualitate

Recensământul 2022 s-a încheiat la sfârşitul lunii iulie, iar preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS) a transmis care este populaţia României în acest moment.

Astfel, Tudorel Andrei, şeful INS a menţionat ca 19 milioane de persoane se afla oficial pe teritoriul ţării noastre, cu un milion mai puţin faţă de anul 2011.

Populaţia României este de aproximativ 19 milioane

Joi, 4 august 2022, preşedintele INS, Tudorel Andrei, a menţionat că în urma recensământului general al populaţiei s-a descoperit faptul că aproximativ 19 milioane de români sunt în prezent pe teritoriul statului român. Populaţia stabilă a României era de 20,12 milioane, în 2011.

„Aproximativ 19 milioane e populația aflată pe teritoriul României. Sunt pesimist în ce privește evoluția demografică. În 2020, la 143 de pensionari aveam 100 de copii sub vârsta de 15 ani. Înseamnă dezechilibre majore la pensii și pe piața muncii. Nu mai e piramida vârstelor, e o bază mică”, a precizat Andrei.

Conform unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite, în afara țării se afla circa 4 milioane de români.

46 la sută din populaţia României trăieşte în mediul rural

Reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică a ţinut să adauge că populaţia din localităţile limitrofe ale României este în continuă creştere, pe când în oraşele mări numărul persoanelor a început să scadă considerabil.

„Am văzut o tendință: orașele reședință de județ își reduc populația și crește populația din localitățile limitrofe. 600.000 de locuințe secundare nu sunt ocupate. Căutăm explicații, cum se poate întâmpla așa ceva”, a precizat Tudorel Andrei, preşedintele INS.

De asemenea, oficialul a ţinut să mai adauge că 95 la sută din populația estimată a țării a completat chestionarele de recensământ.

„Mai puțin de 5% nu au oferit absolut nicio informație. Circa 47% din populație a completat chestionarele online, noi aveam 35% ca țintă”, a adăugat Tudorel Andrei.

În ceea ce priveşte raportul romanilor care locuiesc în mediul rural sau urban, şeful INS a oferit câteva date a menţionat că suntem o ţară „pestriţă”.

„Suntem o țară pestriță, cu urban și rural. 46% din populație trăiește în mediul rural”, susține Tudorel Andrei.

Important de precizat este că președintele Institutului Național de Statistică a spus că s-a încheiat culegerea datelor statistice în operațiunea de recenzare, după care urmează verificarea datelor prin eșantionare, validarea datelor și completarea datelor statistice.

Recensământul populației 2022

Vă aducem aminte că nu mai puţin de 18,15 milioane de persoane s-au înregistrat până la finalul zilei de 31 iulie 2022, ultima zi de recenzare. Acest număr a reprezentat 95,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată a României la data de 1 decembrie 2021, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

„Pe 31 iulie 2022 a fost finalizată ultima etapă de colectare a datelor de recensământ atât prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022, cât şi prin colectarea datelor de la punctele de recenzare fixă. Până la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare, s-au înregistrat în total 18,15 milioane de români, reprezentând 95,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată a României la 1 decembrie 2021 (19,02 milioane persoane)”, a precizat INS în comunicatul referitor la încheierea recenzării pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021.

Primele rezultate ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021 (RPL 2021) vor fi diseminate în cursul lunii decembrie 2022, urmând ca datele complete şi finale să fie făcute publice la finalul anului 2023. Astfel, populația României este în scădere din cauza foarte multor motive, printre care lipsa locurilor de muncă, salarii mici, etc.

Comentarii
  • Numai minciuni, dar cui folosesc vom afla mai tarziu sau, poate, niciodata. Numai eu stiu cinci cazuri in care recenzorul nu a vrut sa auda nimic de cei plecati DEFINITIV in strainatate, chiar cu dubla cetatenie, inregistrandu-i ca locuind in tara. Argumentul sau ? Cica nu au pasapoarte de cetateni români cu domiciliul in strainatate si, prin urmare, avand inca „buletine” valabile cu adresa in Romania, ei figureaza LEGAL in Romania. Din nou idiotenii birocratice care masluiesc rezultatele finale. Or fi datorate ordinelor „de sus”, or fi datorate prostiei implicite a recenzorilor, asta are mai putina importanta. Cert este ca toate aceste minciuni vor servi la ceva RAU, la stabilirea anumitor bugete, cheltuieli etc., bazate pe cifre FALSE. A se urmari urmarea, prin urmare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
16 noiembrie 2024
16 noiembrie 2024