Prima pagină » Local » Iată buna guvernare a PSD și PNL! Datoria publică a ajuns la un nou record depășind 800 de miliarde!! România, la un pas de faliment

Iată buna guvernare a PSD și PNL! Datoria publică a ajuns la un nou record depășind 800 de miliarde!! România, la un pas de faliment

04 apr. 2024, 11:53, 15 ,
în Local

Bună guvernare a ciumei roșii PSD și a febrei galbene PNL se poate vedea din datele statistice pe care chiar Guvernul le face și care sunt dezastruoase. Vorbim despre o datorie publică de peste 800 de miliarde de lei, ceea ce reprezintă un record absolut istoric! Nici măcar pe perioadă de război țara nu a fost atât de mult îndatorată! România ar putea să fie la un pas de un faliment!

Asta în contextul în care țara traversează cea mai proastă perioadă din ultimii zeci de ani. Avem cea mai mare inflație din Europa, printre cele mai mari prețuri la alimente, cele mai mari costuri la energie electrică și gaze naturale!

Ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL au făcut 800 de miliarde de lei datorie publică

Pentru prima oară, datoria națională a depășit limita de 800 de miliarde de lei. În plus, raportul datoriei față de Produsul Intern Brut (PIB) a crescut în ianuarie la 50,2%, marcând astfel o depășire a pragului de 50%. Această creștere poate fi văzută ca temporară, având în vedere că Guvernul a contractat împrumuturi semnificative în ianuarie (și ulterior în februarie), iar plățile substanțiale către datorie sunt programate pentru mai târziu în an.

De asemenea, se așteaptă o creștere a bazei de calcul pentru îndatorare, datorită actualizării PIB-ului pe ultimele patru trimestre, prin includerea datelor din primul trimestru al anului curent, care vor înlocui cifrele din primul trimestru al anului precedent.

Pentru anul fiscal 2024, Ministerul Finanțelor planifică să obțină împrumuturi de 181 de miliarde de lei pentru a onora datoriile ajunse la maturitate și pentru a acoperi deficitul bugetar. Împrumuturile contractate în 2023, în valoare de 203,9 miliarde de lei, au satisfăcut nevoile de finanțare, au consolidat rezervele financiare în valută ale Trezoreriei Statului și au contribuit la prefinanțarea parțială a necesităților financiare pentru 2024. Guvernul prevede, conform celei mai recente Strategii Fiscal-Bugetare, un nivel al îndatorării de 48,7% din PIB la sfârșitul anului 2024, urmând să crească la 49,9% în 2025 și 50,6% în 2026.

În această situație falimentară, românii trebuie să înțeleagă odată pentru totdeauna că țara are nevoie de suveraniști, patrioți, în funcții publice. Oameni care să nu aibă interese meschine și care să nu-și dorească să fure din avuția țării! Trebuie să ieșim la vot și să votăm în consecință împotriva celor care s-au aflat la guvernare în ultimii ani, împotriva USR, PNL, PSD!

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • de, obrazu’ (mioritic) subțire cu cheltuială se ține!
    Și cînd te gîndești că Ceașcă vă lăsase-n primăvara ’89 cu 0 datorii…

  • Citeam pe net un articol si am retinut ca in anii 90 erau 500.000 bugetari si treptat au crescut pana la 1.700.000 bugetari in 2024 si bineinteles cu salarii extrem de mari.
    Fara reforma adevarata si extrem de consistenta, urmam exemplul falimentar al Greciei.

  • V-a uns pe suflet, saracilor mentali? asa va pacalea si cu galetile PSD ul….. E normal,..in cresterea unei societati e normal sa creasca datoria…. mai mergeti pe la scoala sau mai angajati-va

  • Roman foarte revoltat

    Ce – intereseaza pe Pnl , Psd , maciuca muiannis,colacu datoria externa a tarii??? Pe ei ii intereseaza voturile noastre ,sa arunce zeci de milioane de euro pe publicitatea lor electorala ,pensiii speciale ,puzderie de puturosi in asa zisul aparat guvernamental cu salarii de la 24 .000 lei net in sus, distractii extralux si excursii extralux pe banul public , sa fure cat se poate miliarde pentru vilele lor si sa – si umfle conturile in strainatate etc . Ce – i intereseaza pe ei de 800 miliarde datorie externa ,ei tot imprumuta si vor imprumuta iar miliarde euro si nimic nu misca in tara asta ,totul ruina ,totul vandut , totul distrus, doar nemernici de la putere o duc fffff bine!!!! Avem cea mai mare inflatie din Europa ,pana si Bulgaria ne – a intrecut , in ianuarie 2025 Bulgaria va trece la moneda euro. Noi cand? Nici in 2027!Votati popor roman Psd ,Pnl ,Usr , acesti prosti ,corupti analfabeti inca 10 ani sa mergem cu ei pana va disparea tara asta ruina si noi toti !

  • Pentru Cosmin

    Zau Cosmin ? In cresterea unei societati ? Ce crestere avem noi in societatea asta romaneasca ? Aaaaa …..cea mai ridicata mortalitate din Europa si cea mai mica natalitate , cea mai mare inflatie din Europa si cel mai scazut nivel de trai , cele mai mari si mai multe taxe si impozite din Europa, cele mai mare preturi la alimente mai mari decat in america si cele mai mici salarii din Europa si exemplele pot continua Astea sunt cresteri la tine ?????? Maars ! Inainte de a vorbi sau scrie omul trebuie sa gandeasca, nu ca tine redusule mintal.

  • Bai , tu ala de la 1: 31 . , tu nu esti roman? Cica : ,,cand te gandesti ca Ceasca va lasase – n primavara ‘ 89 cu 0 datorii” Dobitocule nu te baga unde nu – ti fierbe oala ,comenteaza in transnistria sau de unde dracu esti! FORMULAREA CORECTA ! : ,, cand te gandesti ca Ceasca ne lasase in decembrie 1989 cu 0 datorii” .baaaaa in primavara 1989 Romania exporta masiv tot ce se putea exporta , mai avea 1 miliard lei de plata datorie , miliard pe care Ceausescu l – a lichidat in noiembrie 1989. Prostule nu manca tu kkt din afara tarii , noi romanii am trait aici acele timpuri, cunoastem realitatea din Romania

  • Iesiti in strada daca nu va convine, nu mancati rahat pe net.

  • Pe urmele Ucrainei

    Ne apropiem de situatia Ucrainei…. ucrainenii aveau 200 de miliarde de euro datorie atunci cand au cumparat-o americanii.. noi deocamdata avem 160….

  • Dincolo de partide si guvernari , am in minte un singur nume: Mugur Isarescu!!

  • De ce nu arătați adevărul în formă completă? Mutu și ceilalți, nu puteau face nimic fără participarea magistraților, ei au legalizat tot, absolut tot. Nu se poate vide sau cumpăra fără justiție. Ei sunt cei care trag sume imense , beneficii sub formă de șpagă normală.

  • Un popor care alege politicieni corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, ci complice!

  • Cati bani din astia s-au dus pe razboaie ale altora care nu ne apartin, cati s-au dus pe ajutoare date ucrainienilor, cati bani s-au dus pe ajutoare date moldovenilor si cati pe fabricarea de munitie si armament???

  • „Cautati femeia”…= **soneria

  • Poporul insusi se autodistruge, este propriul sau criminal daca la vot nu respecta o proverbul,, cum iti asterni asa dormi” Ma gandesc cu frica ce s- ar intampla cu acest popor, cu aceasta tara daca inca 10 ani ar ramane la ,,putere ” Psd – Pnl sau Usr! Sa ne fie frica la toti de asa ceva !

  • Trăim într-un regim democratic, câtă vreme românii continuă să gireze PSD și PNL la faliment și la ruină vom ajunge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024