Prima pagină » Titlurile zilei » Iată aurul furat din vila afaceristului de la Tomești! Nicio bijuterie nu a fost găsită la percheziții. Ce au făcut hoții cu jumătate de kilogram de metale prețioase? GALERIE FOTO

Iată aurul furat din vila afaceristului de la Tomești! Nicio bijuterie nu a fost găsită la percheziții. Ce au făcut hoții cu jumătate de kilogram de metale prețioase? GALERIE FOTO

07 ian. 2022, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Polițiștii din Iași au încercat să recupereze cât mai multe bunuri dintre cele furate din vila afaceristului din Tomești. Dacă o parte din bani a fost recuperată, asta nu înseamnă că la fel s-a întâmplat și cu bijuteriile. Așadar, nicio bijuterie nu a fost găsită și este posibil nici să nu fie descoperită. Ieri, cei 3 indivizi suspectați că au pus la cale jaful au fost prezentați în fața judecătorilor ieșeni, după ce au petrecut o noapte în arest

Ieri, cei 3 indivizi suspectați că au pus la cale spargerea din Tomești au ajuns în fața magistraților ieșeni. Unele dintre bunurile furate au fost recuperate de către polițiști, însă bijuteriile sustrase nu au fost găsite. Este vorba despre aproximativ 500 de grame de bijuterii din aur, pe care păgubitul le purta frecvent și le etala pe rețelele de socializare.

De altfel, reporterii BZI au găsit o fotografie în care Sergiu Alexandrache poartă o parte din bijuteriile furate. Brățări, lanțuri, pandantive și ghiuluri groase. Cu asta s-a fotografiat tânărul prădat, bineînțeles înainte să fie „vizitat” de hoți. Din câte se pare, furtul a fost plănuit de unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Sergiu Alexandrache, și anume Alexandru Niculiță. Acesta, împreună cu doi apropiați, Iosif Imbrișcă și Ciprian Susanu, ar fi reușit să dea lovitura. Anchetatorii cred că Niculiță ar fi știut exact ce se află în casa prietenului Alexandrache și ar fi acționat „la pont”.

Cum i-au prins polițiștii ieșeni pe suspecți

Polițiștii ieșeni au transmis că au primit ajutor din partea colegilor din Neamț.

„Pe 5 ianuarie 2022, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași au efectuat 8 percheziții domiciliare, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat din locuință. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în seara zilei de 21 decembrie 2021, doi bărbați din județul Neamț ar fi pătruns prin efracție într-o locuință din comuna Tomești, de unde ar fi sustras bani, în lei și valută, bijuterii din aur, ceasuri și obiecte vestimentare, prejudiciul fiind estimat la peste 200.000 de lei. Cinci persoane au fost duse la sediul Poliției pentru cercetări. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate de polițiști pe raza județelor Iași și Neamț, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor diferite bunuri. La acțiune au participat luptători ai SAS Iași, polițiști din cadrul IPJ Neamț și jandarmi ai IJJ Iași”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județeam (IPJ) Iași.

Sergiu Alexandrache are probleme cu legea după un accident mortal

Pe 14 ianuarie 2021, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat pe Sergiu Cristian Alexandrache la 3 ani și 8 luni de închisoare, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Judecătorii au luat în calcul și o altă sentință emisă pe numele acestuia în trecut.

Prin rechizitoriul emis pe data de 16 mai 2019, procurorii l-au trimis în judecată pe Sergiu Cristian Alexandrache.

„În dimineața zilei de 28 august 2016, în jurul orei 4:45, în timp ce conducea autoturismul marca Audi A8 pe DN 28, în localitatea Răducăneni, județul Iași, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală, inculpatul, din cauza nerespectării dispozițiilor legale privind regimul de viteză și manevra de depășire, a intrat în coliziune cu autoturismul marca Audi A6, condus de numitul E.E., producând decesul acestuia, precum și vătămarea corporală a unei femei, care a suferit leziuni ce au necesitat 45-50 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, au afirmat judecătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *