Prima pagină » Titlurile zilei » Iașul, tot mai des preferat de vedete! Dana Budeanu, postare de zeci de mii de aprecieri despre orașul celor 7 coline. „Am simțit că am fost pentru câteva zile în altă țară”

Iașul, tot mai des preferat de vedete! Dana Budeanu, postare de zeci de mii de aprecieri despre orașul celor 7 coline. „Am simțit că am fost pentru câteva zile în altă țară”

23 mai 2022, 02:00, 11 ,
Andreea Pădurescu, în Titlurile zilei

Dana Budeanu a postat recent pe pagina sa de Facebook un mesaj în care vorbește despre curățenia din orașul Iași. Aceasta a ținut să compare orașul nostru cu alte orașe mai mari, precum Bucureștiul și Constanța, care sunt considerate a fi niște orașe murdare. Vedeta nu este singura care face această comparație. Mai multe persoane publice au lăudat Iașul din acest punct de vedere, după ce l-au vizitat

Dana Budeanu, cunoscută pentru replicile ei dure în mediul online, a făcut recent o postare publică pe Facebook în care are doar cuvinte de laudă despre orașul Iași. Aceasta a publicat un mesaj primit de la unul dintre urmăritorii ei, în care scrie cât de curat și frumos  este orașul nostru în comparație cu Bucureștiul și Constanța. Vedeta le cere explicații primarilor din capitală și Constața, transmitandu-le să ia exemplu de la Iași, în cee ace privește curățenia.

„«Vă urez o duminică binecuvântată. Salutări din Iași. Eu sunt din Constanța. Vă urmăresc non-stop și pe aplicație și oriunde. Am rămas impresionată de curățenia străzilor din Iași. Ce parcuri… oare de ce în București și Constanța nu avem așa… Doamne ce frumusețe am putut să văd. Zilnic udau pomii, gazonul, străzile… chiar m-am oprit să felicit o doamnă care uda pomii, să o felicit. Coșurile de gunoi goale… totul curat, exemplar. Am simțit că am fost pentru câteva zile în altă țară, dar e totuși în România! De ce nu se poate și în alte orașe? că bani sunt și se contribuie zilnic…!» Ia vedeți Clito și cu Plicușor! Fritz? Chițac? Neterminaților? Sunați  la Iași, ăla cum face, mă? Sunați la Olguța, ia vedeți? Ăia cum pot, mă?” a scris Dana Budeanu pe Facebook.

Dana Budeanu nu este singura care face această observație despre orașul Iași

Trebuie precizat faptul că în ultimul timp tot mai multe persoane publice, vloggeri sau simpli vizitatori care ajung în Iași, țin să precizeze cât de curat și îngrijit este acest oraș. În urmă cu o săptămână, pe data de 12 mai 2022, a ajuns la Iași și Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Acesta venise pentru a  verifica activitatea comercială din complexul Egros, de pe Calea Chișinăului din Iași. Încă din primele minute de când a ajuns în Iași acesta a remarcat cât de curat este Iașul.

„Iașul este foarte curat, în comparație cu Bucureștiul și Constanța. Arată foarte bine”, a spus Horia Constantinescu, pentru reporterii BZI.

Un cunoscut vlogger din România a spus că îi pare rău că nu s-a născut la Iași

La începutl anului 2022, mai exact în luna februarie, vloggerul român Cătălin Stănciulescu a vizitat Iașul. Prezent pentru câteva zile în Iași, vloggerul român a fost impresionat de viața pe care ți-o oferă Capitala Moldovei. Acesta a fost ghidat de mai mulţi studenţi de la Facultatea de Geografie din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Cătălin Stănciulescu sau Backpackyourlife, așa cum este cunoscut în spaţiul virtual, a avut parte de o lecție veritabilă de istorie și a ascultat mai toate legendele orașului. Acesta a aflat de ce blocurile din Piața Unirii din Iași nu au balcoane sau de ce acoperișul Palatului Culturii imită flăcările.

„De bun-simţ, băutura ca lumea, oameni de bun-simţ, excepţionali” – au fost unele remarci făcute de către vloggerul român.

Printre obiectivele văzute de Cătălin s-au numărat și Palatul Culturii, Piața Unirii, Mitropolia dar și câteva cluburi de noapte din Iași. La finalul vacanţei, Cătălin Stănciulescu a postat pe canalul său de Youtube un videoclip cu cele mai interesante momente trăite în Iaşi, titlul făcând referire şi la capitală României, pe care vloggerul o compară într-un mod negativ cu oraşul din Moldova.

Comentarii
  • Iașul, oraș frumos, istoric și cultural a fost dintotdeauna. Păcat de penalii care îl conduc, de foamea de șpăgi a celor care îl strică, de blocurile care se ridică pe orice petic de spațiu verde, de țiganii care stau nestingheriți în clădirile istorice și scuipă semințe pe băncile de pe Ștefan cel Mare, de violurile și tâlhăriile din centrul orașului, de traficul infernal și lipsa parcărilor, de multitudinea de săli de jocuri și amanet-uri care sufocă cartierele, etc.etc. Poate la următoarele alegeri se vor trezi ieșenii și vor alege oameni capabili.

  • Așa este, Dana Budeanu, orașul arată minunat. Avem un primar destoinic! Felicitări, Mihai Chirica și bravo mamei tale care te-a educat!

  • Elena: penalul care îl conduce face să fie frumos acest oraș! Te-ai gândit sau v-ati gândit vreunul că sunt oameni și instituții care fabrică dosare….vezi cazul Berbeceanu, etc….e simplu să scuipam fără să gândim!

  • Chirica stătea mult și bine la primărie daca nu se imbirliga cu imobiliarii , a facut și multe lucruri bune , acum e cam timpul sa se retragă , problema e că nu avem ce alege,

  • Păcat de acest frumos oraş, centru mare universitar, a fost MUTILAT d.p.d.v. urbanistic de către un NENOROCIT ca nichita iar acum îl urmează chirica.
    Cum este posibil ca întrun oraş ca Iaşul să permiţi construirea unui centru comercial DEDEMAN în inima oraşului şi multe alte blocuri pe spaţii verzi, iar centrul BALNEAR NICOLINA să nu fie modernizat cu fonduri europene ?
    Întro monografie a oraşului Iaşi , renumitul medic Bejan , spunea despre băile Nicolina că sunt cele mai bune din Europa pentru afecţiuni reumatice.
    De ce nu s a construit un centru BALNEAR modern cu bazine acoperite / descoperite pentru tratamente ? bine că importă clinici din Germania nămol de la Nicolina iar pensionarii noştri merg în 2 bastoane în loc să se bucure de un tratament la Nicolina…
    Primăria ar fi cîştigat enorm din încasări….TICĂLOŞILOR

  • Va dați seama unde eram dacă nu „beneficiam” de generații de trogloditi în primarie(încă din comunism) care au atacat constant, din prostie și din interese, identitatea orasului, uritindu-l! Dezastrul continua prin acțiunea criminala a tandemului-dezvoltatori imobiliari, primărie, arhitecți fără onoare profesionala!

  • La prima vedere Iasiul pare ok. Pana vezi:
    1. tiganii care stau in casele nationalizate din centrul (!!!) orasului – fie ca vorbim de Cuza Voda, cele de pe Stefan cel Mare sau de pe strazile din spatele catedralelor catolica si ortodoxa, dar chiar si cei care stau ilegal in casele situate de-a lungul liniei dintre Podul de Fier si prima statie din Tataras.
    Oras de tigani si cocalari, asa pare Iasiul dupa cateva zile de stat si colindat. Nu ca Budeanca asta, o fuga tac-pac si vai, Iasiul orasul minune…..
    2. apartamentele din centrul orasului sunt supraocupate de arabi, dintre care multi au activitati dubioase, ceea ce se reflecta si in „fauna” centrului: daca te plimbi seara pe Independentei zici ca esti in Maroc sau Algeria.
    3. lipsa de educatie civica a multor ieseni.

  • Gygy, nu stiu ce dosare se fabrică, eu vorbesc doar din ceea ce văd. De ce nu există un PUZ general al orașului? De ce acolo unde există un mic spațiu verde între două blocuri apare imediat un bloc? De ce nu sunt respectate distanțele dintre construcții, nivelul de înălțime și procentele de spații verzi? De ce aprobările sunt pentru 2 etaje si peste noapte apar 6-8? De ce sunt vile în Grădina Botanică? De ce nu găsim locuri de parcare și sunt mașini pe treceri de pietoni sau trotuare? De ce pe străzi publice sunt indicatoare ”interzis cu excepția riveranilor”? De ce e țiganiada asta de sărbătorile Iașului, grătare, mici și bâlci lângă Mitropolie ? De ce pe malul Ciricului urlă manele în fiecare week-end și se dansează pe mese? De ce stau țiganii ciorchine în centru în case istorice iar noi plătim întreținere? Astea nu pot fi ascunse, se văd, nu sunt fabricate, chiar țin de primărie!!!!!

  • Va lamentati ca paprostii degeaba… toti cei ce ati scris ce ati scris mai sus(sau mai jos, dupa caz)… tot ce ati scris sunt nimicuri absolute, comparativ cu mormanele de gunoaie ce salasuiesc nestingherite prin padurile din jurul orasului, asta inca dinainte de 1989!

    Nu ma credeti…?! Nu-i problema! Faceti o tura intr-un weekend, in oricare dintre padurile din jurul Iasului si va convingeti cu proprii vostri ochi!

  • GabiDumitrescu

    De ce cenzurati, puisori, daca mentionez strumful atomic penal si pe Marele Alb, actionar la Iulius Group/Palas?

  • Concret.
    Iasi-ul arata cel mai bine din Moldova, colindati si vedeti ! Dar mancarea e cea mai naspa si mai scumpa din Moldova; daca mergi cam oriunde in afara, la autoservire/restaurant, mult mai bine !
    Dar ce te faci cu posibilitatile de trai pt locuitori?! cu mafia legala de functionari ?! munca fizica in occident !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *