Prima pagină » Local » Iaşul şi Moldova rămân din nou izolate. Ce reacţie au avut Ludovic Orban şi Florin Cîțu despre investițiile lipsă din Regiunea de Nord-Est! – Video
Iaşul şi Moldova rămân din nou izolate. Ce reacţie au avut Ludovic Orban şi Florin Cîțu despre investițiile lipsă din Regiunea de Nord-Est! - Video

Iaşul şi Moldova rămân din nou izolate. Ce reacţie au avut Ludovic Orban şi Florin Cîțu despre investițiile lipsă din Regiunea de Nord-Est! – Video

03 iul. 2021, 15:56,
BZI.ro, în Local

Astăzi, 3 iulie 2021, Florin Cîțu și Ludovic Orban au fost prezenți la Iași pentru a participa la Conferința Județeană de alegeri a PNL Iași. În timpul declarațiilor făcute de cei doi au existat numeroase „săgeți” pe care și le-au trasnmis unul altuia. Totuși, când a venit vorba de problemele cetățenilor din regiunea Moldovei, Ludovic Orban și Florin Cîțu au preferat să ofere răspunsuri cât mai generale și fără esență.

Ajuns cu câteva zeci de minute întârziere, lucru remarcat și de actualul premier, Ludovic Orban a răspuns unei întrebări adresate de unul dintre reporterii Cotidianului BZI cu privire la sumele din PNRR alocate Moldovei.

Reporter BZI: Cum vă explicați dumneavoastră că Moldova obține cele mai puține fonduri din PNRR în comparație cu alte zone din România?

Ludovic Orban: Este adevărat că Autostrada 7 este finanțată cu certitudine. Sunt și alte finanțări. Toate localitățile din Moldova vor beneficia de fonduri importante. E adevărat că e o anumită dezbatere că sunt anumite proiecte care sunt în Cluj… Metroul e un proiect care a fost considerat eligibil, finanțabil și nu e rău că a fost inclus. Noi am încercat să includem și cele două capete de la A8 în finanțare cu singura condiție să le finalizăm până la 31 decembrie 2026 pentru că există riscul să pierdem banii. Nu este adevărat! Vor fi multe proiecte pentru Moldova care vor fi finanțate!

De asemenea, și Florin Cîțu a răspuns aceleași întrebări. Putem observa din ambele răspunsuri faptul că Moldova primește constant fonduri însă ori sunt gestionate greșit ori cetățenii sunt răutăcioși și nu doresc să observe sumele fabuloase investite.

Reporter BZI: Cum vă explicați dumneavoastră că în general Moldova obține cele mai puține fonduri, făcând referire la PNRR, în comparație cu alte zone din România?
Florin Cîțu: PNRR obține foarte multe fonduri. Vorbim deja de două autostrăzi. Am fost în vizita la Suceava și în acea vizită am avut o discuție cu cei de la CNAIR care au reanaliza drumul expres de la Focșani și se face autostrada. Să știți că în Moldova au venit bani. M-am uitat pe cifre și în ultimii ani au venit bani. Au fost prost cheltuiți. Ne vom asigura că fiecare ban care vine în Moldova va fi cheltuit bine în următoarea periaoda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *