Prima pagină » Local » Iașul, pe poziția secundă în topul celor mai importante aeroporturi regionale! Câți pasageri au tranzitat Aeroportul Internațional Iași luna trecută

Iașul, pe poziția secundă în topul celor mai importante aeroporturi regionale! Câți pasageri au tranzitat Aeroportul Internațional Iași luna trecută

20 mai 2022, 02:00, 2 ,
Andreea Andrei, în Local

După ce în primele luni ale anului 2022 s-a calculat o creștere de trafic aerian la Iași de peste 400%, în luna aprilie se menține această tendință, iar Iașul, pe poziția secundă în topul celor mai importante aeroporturi regionale. Construirea Terminalului 4 ar putea face această evoluție continuă la Aeroportul Internațional Iași să explodeze.

Romeo Vatră, directorul general al Aeroportului Internațional Iași, anunță că tendința de creștere a traficului aerian din Iași menține poziția secundară în topul celor mai importante aeroporturi regionale după cel din Cluj. Se observă o evoluție continuă la Aeroportul ieșean și asta este doar începutul, deoarece Terminalul 4 va aduce mai multe curse și mai multe destinații internaționale

Aeroportul Iași rămâne pe poziția a doua în rândul aeroporturilor regionale

Aeroportul Iași rămâne pe poziția a doua în rândul aeroporturilor regionale

Iașul, pe poziția secundă în topul celor mai importante aeroporturi regionale

Claudiu Moraru, Johann Poelzl, Romeo Vatra și Costel Alexe la o conferinta de presa

La începutul luni mai 2022 s-a ssemnat contractul pentru proiectare și construcție a terminalului 4

De la începutul anului 2022, Aeroportul Internațional Iași se află în topul celor mai tranzitate aerogări din țară. În luna aprilie 2022 aerogara ieșeană stabilește un nou record de pasageri ce au tranzitat aeroportul, atingând numărul de 139 de mii de persoane.

“Cu un aport important de pasageri din Republica Moldova și din Ucraina, ne consolidam pozitia a doua între aeroporturile regionale. Mulțumim tuturor pasagerilor care ne-au trecut pragul. 139.000 de pasageri în aprilie e un ‘best of ever’ pentru această lună la IAȘI Airport. Bineinteles, acest trafic a implicat un efort susținut  din partea tuturor celor implicați în procesarea fluxurilor de pasageri și bagaje, efort care merită apreciat în egală măsură”, transmite directorul general al Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatră.

De la începutul anului 2022, fluxul de pasageri de la aeroportul ieșean a fost în continuă creștere. Factorii principali pentru această creștere au fost ridicarea restricțiilor pandemice Covid 19, fluxul imens de persoane ce au plecat din Ucraina din pricina războiului, dar și cursele noi spre destinații internaționale importante.

terminalul 3 al Aerroportului International Iasi

Prin Aeroportul Iași au trecut în luna aprilie 139 de mii de persoane

Terminalul 4 ar putea aduce Aeroportul Internațional Iași pe poziția 1 din clasament

avioane parcate pe aeroportul din Iasi

Se caută să se aducă mai  multe companii aeriene la Iași

Deja s-a semnat contractul pentru proiectare și execuție a noului terminal de la aeroport. Compania Strabag a fost de acord cu termenul de 16 luni pentru întregul proiect.

Terminalul 4 a survenit ca proiect din pricina nevoii aerogării de extindere. În proiectul pentru noul terminal este inclusă și extinderea parcării de la aeroport, care de multe ori devine neîncăpătoare la orele de vârf.

“În primul rând, Terminalul 4 ne va ajuta să eliminăm cea mai importantă constrângere pe care o avem acum, mai ales la orele de varf, când avem un trafic foarte mare, iar resursele noastre sunt limitate, și infrastructura noastră este foarte limitată(n.r. locurile de parcare/staționare). Și în al doilea rând sunt sigur că apariția terminalului “T4” va reuși să atragă noi destinații și noi operatori aerieni la Iași. Astfel vom putea oferi ieșenilor o gamă cât mai diversă de destinații de pe Aeroportul Iași”, a declarat Romeo Vatră, directorul general al Aeroportului Internațional Iași.

Conducerea aeroportului dorește să aducă Iașul în topul celor mai moderne și mai tranzitate aerogări din România. Până acum se menține locul 2 în topul aeroporturilor regionale. Se dorește ca pe viitor să existe mai mulți operatori de zboruri la Iași și o varietate mai consistentă de destinații internaționale. De la începutul anului 2022, Aeroportul Internațional Iași se păstrează pe poziția secundă în topul celor mai importante aeroporturi regionale.

Comentarii
  • Nu are nicio relevanță numărul pasagerilor, atâta timp cât este război în Ucraina, iar majoritatea refugiaților pleacă de pe aeroportul Iași….despre ce vorbim?

  • Henry, mai pleaca refugiati si acum in mai? Si in toata luna aprilie?
    Eu zic ca nu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *