Prima pagină » Local » Iașul ocupă locul 6 pe țară ca număr de infectări cu COVID-19! Ieri au fost înregistrate 387 de noi cazuri de infectări cu noul tip de virus. Numărul de decese a ajuns la 323
Iașul ocupă locul 6 pe țară ca număr de infectări cu COVID-19! Ieri au fost înregistrate 387 de noi cazuri de infectări cu noul tip de virus. Numărul de decese a ajuns la 323

Iașul ocupă locul 6 pe țară ca număr de infectări cu COVID-19! Ieri au fost înregistrate 387 de noi cazuri de infectări cu noul tip de virus. Numărul de decese a ajuns la 323

27 nov. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

Ieri, județul Iași s-a poziționat pe locul 6 pe țară ca număr de persoane infectate cu COVID-19. De la începutul pandemiei în Iași s-au înregistrat 18.863 de cazuri confirmate pozitiv cu noul tip de virus. Ieri au fost 387 de cazuri noi de infectări cu coronavirus. În urma retestărilor, ieri, 86 de persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID-19

Județului Iași s-a clasat ieri pe locul 6 pe țară ca număr de persoane infectate cu noul coronavirus, cu un număr de 387 de cazuri noi. Acest clasament s-a schimbat foarte mult, având în vedere faptul că în urmă cu doar două săptămâni județul se poziționa printre primele 5 locuri pe țară ca număr de infectări cu coronavirus. În continuare zeci de pacienți se luptă pentru a se întoarce la familiile lor. Din păcate însă, trei ieșeni au decedat ieri în secțiile de Terapie Intensivă, numărul total al persoanelor confirmate pozitiv cu COVID-19 care au pierdut lupta cu viața ajungând la 323. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 67 au fost externate ieri din spitale. Medicii atrag atenția din nou că acest tip de virus se poate reactiva dacă nu respectă măsurile impuse de autorități.

Ieri mai erau libere doar două paturi la ATI în spitalele suport COVID-19

Ieri, din cele 65 de paturi din secțiile de Terapie Intensivă mai erau libere doar două locuri, unul la Spitalul Municipal Pașcani și altul la Spitalul de Recuperare. În ceea ce privește numărul de locuri ocupate din ATI în spitalele suport COVID-19, ieri au fost raportate de autorități un număr de: nouă paturi ocupate la Spitalul de Boli Infecțioase, 18 la Spitalul Mobil Lețcani, șase la Spitalul de Pneumologie, cinci la Spitalul Municipal Pașcani, patru la Spitalul de Recuperare, șapte la Spitalul C.F. Iași si 16 la Spitalul de Neurochirurgie.

În spitalele suport COVID-19 din Iași mai erau libere ieri un număr de 150 de paturi: nouă paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, 16 la Spitalul Spitalul Mobil Lețcani, șase paturi la Spitalul de Pneumologie, 25 de paturi la Spitalul Hârlău, 10 paturi la Spitalul C.F. Iași, cinci la Spitalul „Sf. Spiridon”, 21 de paturi la Spitalul Militar și 58 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani.

Ieri, 86 de pacienți au fost reconfirmați pozitiv cu coronavirus la Iași

Autortățile ieșene au înregistrat de la începutul pandemiei în județul Iași, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, un număr de 1.338 de persoane reconfirmate cu coronavirus. Ieri, au fost retestați pozitiv cu virusul Covid-19 86 de persoane. Medicii spun că în cazul pacienților reconfirmați cu SARS – COV – 2, virusul se manifestă mult mai agresiv.

De la debutul pandemiei COVID-19 au fost zile în care numărul pacienților reconfirmați pozitiv cu noul tip de virus era mai mare decât al persoanelor nou infectate. Ieri, Iașul s-a clasat pe locul 6 pe țară ca număr de pacienți reconfirmați pozitiv la infecția cu coronavirus.

„Pacienții reconfirmați pozitiv sunt cei din spitalele suport COVID-19. Se fac retestări, iar o parte dintre ei sunt reconfirmați pozitiv săptămâni la rând. Mulți pacienți au nevoie de recuperare respiratorie și neurologică”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Peste 8.000 de ieșeni sunt închiși în casă pentru 14 zile

Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iași, ieri, 26 noiembrie 2020, un număr de 5.004 de persoane se aflau în izolare, iar 3.128 de persoane sunt în carantină la domiciliu. Până în prezent, Direcția de Sănătate Publică Iași a emis în total 16.693 de decizii pentru persoanele aflate în izolare și 18.053 de decizii pentru persoanele aflate în carantină. Pacienții asimptomatici sunt monitorizați la domiciliu de către medicul de familie. În cazul în care ieșenii prezintă simptomele specifice infectării cu COVID-19 trebuie să anunțe imediat medicul de familie, ulterior prezentându-se de urgență la spital. Dintre persoanele care sunt în izolare la domiciliu, un sfert din numărul total de cazuri de coronavirus din județ este reprezentat de pacienții asimptomatici, contacții direcți, dar și persoanele care au revenit în țară în ultimele 14 zile din zone cu risc major de infectare cu COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *