Prima pagină » Local » Iaşul este din nou blocat din cauza ploilor și lucrărilor! Șoferii așteaptă zeci de minute în trafic, iar mijloacele de transport în comun circulă cu dificultate – UPDATE

Iaşul este din nou blocat din cauza ploilor și lucrărilor! Șoferii așteaptă zeci de minute în trafic, iar mijloacele de transport în comun circulă cu dificultate – UPDATE

16 sept. 2024, 08:04, 14 ,
în Local

Iașul este afectat, din nou, de ploile torențiale. Întreg orașul este blocat din cauza străzilor inundate. Foarte multe zone atât din municipiu, cât și din județ sunt afectate.

UPDATE 5: La ora 10:48 o misiune de scoatere a apei la staţia Delgaz Grid de la Tomeşti. S-a acționat cu o motopompă.

UPDATE 4: Pe zonele din județul Iași în care au fost avertizări hidrologice cod roșu de inundații (Bazin hidrografic Bârlad) nu s-au înregistrat evenimente negative, la momentul actual precipitațiile s-au oprit.

„În momentul actual sunt 10 acțiuni, din care pe raza municipiului Iași sunt 9 intervenții de evacuare apă, după cum urmează: 6 curți, 1 subsol bloc, 1 pasaj și o parcare. De asemenea, în orașul Târgu Frumos o intervenție pentru scoaterea apei dintr-o curte. Totodată, serviciile voluntare pentru situații de urgență ale comunelor Ciurea și Bârnova, au acționat pentru scoaterea apei din două curți. Nu sunt persoane surprinse de inundații”, a transmis ISU Iași.

UPDATE 3: Un reporter BZI a parcurs traseul Poitiers – Pod Selgros – Tudor Neculai – Belvedere – Podu Roș – Centru în intervalul 6:45 – 8:22.

UPDATE 2: Zone blocate din Iași:

  •  Zona Selgros;
  • Aleea Tudor Neculai și intersecția cu Belvedere;
  • Bulevardul Poitiers;
  • Strada Aurel Vlaicu;
  • Capăt CUG;
  • Splai Bahlui;
  • Calea Chișinăului;
  • Localitatea Miroslava;

De asemenea, coada de mașini se întinde din localitatea Dumbrava până la intrarea în municipiul Iași. Totodată, șoferii susțin că se stă bară la bară din Tomești.

Important de menționat este că pasajul Păcurari a fost închis de Poliția Locală, preventiv.

UPDATE: În zona Selgros sunt „mari lucrări”. Sunt 7 muncitori care dau cu mătura.

Știre inițială

De asemenea, circulația mijloacelor de transport este îngreunată de ploile abundente din această noapte.

„Din cauza ploilor abundente, circulația mijloacelor de transport public din Iași se desfășoară cu dificultate.

Tramvaiele care circulă spre Țuțora întorc la capătul de linie Baza 3. Pentru a asigura continuitatea transportului, au fost introduse două autobuze pe traseul Baza 3 – Țuțora.

Pe traseul 3, tramvaiele întorc la Tătărași Nord, iar călătorii vor fi preluați de autobuze care vor asigura transportul mai departe.

Pe Bulevardul Ferdinand și Șoseaua Nicolae Iorga se înregistrează cantități mari de apă, ceea ce poate duce la întârzieri în circulație.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!”, a transmis CTP Iaşi.

Comentarii
  • Noi vrem revelioane , cantareti ?cum ploua si ninge orasul e blocat! Banii alocati catee situatii de urgenta!

  • Dacă mai plouă așa să se închidă școlile, să vezi ce liber va fi traficul… S-au mutat toți moldovenii și bucovinenii în zona metropolitană Iași și acum își duc odraslele la școli de elită în șentru bre:)) la cât mai mult în trafic, să plecați de acasă la 05:00 ca să ajungeți la 08:00…

  • Nici nu ma mai mir. L-ati votat pe chirica… asta aveti.

  • Fram ursul polar

    Si ce vreti acum , sa vina Misu sa care apa cu galetile ? De ce cautati intotdeauna vinovati ? Asta e natura, asta ne e soarta. Si inca stam bine, sa vedeti si in tarile civilizate cand vine cate un uragan sau tornada cum matura totul in cale cu sute de morti si raniti.
    Dar ei nu sunt campioni mondiali la vaitat si invinuit pe altii, ei pun mana si refac totul din temelii.

  • Iar si-au scos prostovanii umbrela cu 4 roti si bocesc de faptul ca e aglomerat in oras… asta in timp ce ei blocheaza trotuarele si mijloacele de transport in comun. Ba, dajteptilor, daca n-ar fi cazanul vostru in cale, tramvaiele si autobuzele ar circula lejer cu viteza de 2-3 ori mai mare, iar pietonii n-ar trebui sa faca slalom prin si printre balti.

    • Asa este dar asta din cauza ca prostovanii de la CTP nu pun la dispozitie autobuze destule si la intervale de maxim 10-15 min intre ele mai ales pt zona metropolitana.
      Celor din oras le este usor sa judece pe cei din afara dar sa va vad pe voi cum stati 1 ora in statie sa vina jegul ala de autobuz mai ales pe vremea asta. Nu prea v-ar placea nu-i asa ?

  • Nu țin cu Chirica.
    Dar daca era alt primar nu mai era inundat orașul nu mai erau cozi ….

  • Plătim taxe …Niciodată nu vom fi pregătiți.Canalizarile proaste,dar bine ca autorizări pt blocuri se dau cu sutele…

  • Dacă era alt primar nu se mai înfunda canalizarea, așa e idioților?

  • slabut cu chiricalimitatoarele…nu a oprit deloc ciclonul boris…trist

  • Cati din cei care va plangeti acum ce ati fi facut daca era potopul pe capul vostru in curtea voastra, tot pe Chirica il invinovate-ati ? Nu vreti sa recunoasteti ca ati invadat Iasul cu masinile voastre si vreti sa parcati in usa locului de munca iar copilul la scoala din buricul targului desi voua va place viata la tara,

  • Ne luam cate 2-3 masini pe cap de apartament si apoi dam vina pe autoritati ca nu face nimic sa fluidizeze traficul.Numarati cate persoane se afla in fiecare masina ( 1-2 ) .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`