Prima pagină » Titlurile zilei » Iașul este condus de interlopi! Polițiștii au fost îngenunchiați de judecători într-o luptă inegală cu mafia. Ultimul „tun” al magistraților: L-au lăsat acasă după două tentative de omor – FOTO/VIDEO

Iașul este condus de interlopi! Polițiștii au fost îngenunchiați de judecători într-o luptă inegală cu mafia. Ultimul „tun” al magistraților: L-au lăsat acasă după două tentative de omor – FOTO/VIDEO

15 apr. 2023, 02:00, 77 ,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

Iașul este condus de interlopi. Recent, Vandam Constantin a fost lăsat acasă după ce a comis consecutiv două tentative de omor. Judecătorii au decis că nu este un pericol public cu toate că aceeași judecători au luat decizii total opuse pentru fapte mult mai puțin grave

În ce țară trăim? Exact în cea în care totul este posibil. Recent, judecătorii ieșeni au considerat că un individ care este anchetat pentru două tentative de omor trebuie scos de după gratii și trimis în fotoliul său comod de acasă. De ce? Doar judecătorul care a decis asta ar putea oferi o explicație, dar ghici ce?

Nu e obligat de nimeni să o facă. Polițiștii din Iași au încercat în ultimii ani să țină sub control infracționalitatea. I-au monitorizat non-stop pe cei denumiți generic „interlopi” și au încercat să-i țină departe de a păta imaginea Iașului. Pentru ce? Ei bine, pentru ca un judecător să decidă că un individ care și-a accelerat la maximum bolidul spre un rival și a tras cu o armă de foc către alți rivali în inima Iașului nu este un pericol public.

Iașul este condus de interlopi. Doar așa se explică totul

O mână de polițiști, coordonați de procurori, au pierdut zile și nopți la rând pentru a preveni una sau mai multe crime în oraș. Pentru ce? Pentru ca „interlopii” să le râdă în nas. Să începem cu personajul la care se referă reporterii BZI. El se numește Vandam Constantin, un soi de interlop, nepot de-al lui Cosmos Tănase, unele din numele sonore din Iași, cunoscut pentru afacerile sale mai mult sau mai puțin legale. Ce a făcut Vandam Constantin? Ei bine, pe 2 martie, Vandam a fost la un pas de a-l călca cu mașina pe Dragoș Panțiru.

„În ziua de 02.03.2023, ora 14:00, în timp ce se afla în loc public, pe șos. Păcurari din mun. Iași, inculpatul V.C. a provocat indignare și nesiguranță față de persoanele prezente, prin aceea că a pus în mișcare un autoturism și a provocat distrugeri altor două autoturisme parcate, demarând în viteză către locul unde se afla persoana vătămată, P.D.S., care s-a ferit și a reușit să evite impactul.

Ulterior, numitul V.C. a coborât și a alergat cu un obiect contondent după numitul P.D.S. În cauză, V.C. a fost audiat, în calitate de inculpat, pentru infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371, C. Pen, fiind dispusă față de acesta măsură preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. Precizez că punerea în mișcare a acțiunii penale sau luarea altor măsuri procesuale față de persoana cercetată nu poate aduce atingere principiului prezumției de nevinovăție”, a declarat, la momentul respectiv, Radu Cătălin Țocu, prim-procuror și purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Regulă pentru judecători: nu se ating de Vandam

După acest incident, Vandam a fost anchetat pentru tentativă la omor, pentru că procurorii au considerat că viața lui Dragoș Panțiru a fost serios pusă în pericol. Vandam nu s-a liniștit, dar probabil că nu i-a păsat. La câteva săptămâni distanță, Vandam avea să tragă cu un pistol cu glonț în mașina în care se aflau doi apropiația de-ai lui Viorel Oarză, un alt interlop care le-a devenit rival „Brăilenilor”, așa cum s-au autointitulat Vandam și frații săi.

„La data de 2 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași s-au sesizat din oficiu și au demarat cercetările cu privire la comiterea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, în vederea luării măsurilor legale. De asemenea, au fost efectuate două percheziții domiciliare la persoanele bănuite de comiterea faptei. Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit faptul că, în seara zilei de 2 aprilie a.c., între patru persoane care se deplasau cu două auto ar fi avut loc un conflict, pe o stradă din municipiul Iași, în urma căruia nu au rezultat victime”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Cum se aplică legea?

Și de această dată, pe numele lui Vandam a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la omor. Vandam a fost reținut după acest incident, iar mai apoi a fost arestat pentru 30 de zile. Ulterior, a contestat decizia judecătorilor și a fost plasat în arest la domiciliu. Procurorii l-au vrut însă după gratii.

L-au reținut din nou pentru tentativa de omor comisă în data de 2 martie. Vandam a ajuns din nou în fața judecătorilor, iar cei din urmă au decis că el poate sta acasă liniștit, pentru că, probabil, nu este un pericol social. Aceeași judecători ieșeni bagă după gratii un individ care fură de foame, un individ care și-a făcut nevoile în public sau un șofer care a fost prins cu o alcoolemie cu puțin peste 0,4 la mie. Dreptatea? Unde e? Greu e spus.

Dacă un interlop care trage cu o armă de foc după rivali și gonește cu mașina pentru a se urca pe alt rival nu este un pericol public, atunci ce este? Iașul este condus de interlopi, iar asta se vede după fiecare luptă pe care polițiștii o pierd.

Comentarii
  • Dati si numele judecatorilor care s-au ocupat de caz.

  • lolek&bolek

  • Stratan Maria , domnisoara la 50 si ceva de anisori

  • Nimeni nu se ating de familia lui Cosmos si nepotiii lui. De ani multi e protejati de politie si sri. Asa se lauda ei intre ei. Toti stiu ca Belgian cind a fugit din tara ca sa nu faca puscarie a fugit ca asa i sa zis de gabori din sectia 4 tatarasi. Scapa toti ca baga frica in ei. Stau noaptea in strada si fac scandal , pun muzica tare , dar politia nu vine niciodata. Vai de mama noastra.

  • Sesizare la CSM, nu se poate așa ceva, ce judecătoare este asta???????????????

  • E din cauza de sifon. A dat sifon si l-a lasat acasa ca sa isi dea singur cu sprayul, altfel i-ar fi dat baietii inauntru.

  • Tara corupției si a incompetentilor

    O mare bătaie de joc la adresa oamenilor cinstiți, a organelor de poliție care au stat zile și nopți să facă cercetarea penală, o lipsă totală de profesionalism și responsabilitate din partea magistratului care a dispus așa ceva, e strigător la cer.

  • Nu se poate asa ceva isi bat joc de munca politistilor a procurorilor,unu daca fura ceva de mancare il ascunde imediat
    ALOOO ROMANIA TREZESTETE !!!

  • L-au lasat liber pentru ca umbla cu sprayul in c.r si nu ar fi de folos in arest.

  • Era mai bine daca nu se autosesiza politia si il lasa pe Oarza sa termine cea a inceput,politia nu mai pierdea timpul si deznodamantul era acelasi,ii tinea p camera plus in panica totala daca nu fugeau tigani din oras.

  • Poate e informator pentru procurori.

  • si le mai platim salarii si pensii speciale la magistrati!

    Cine sunt magistrati in Romania?
    Au calitatea de magistrat şi fac parte din corpul magistraţilor judecătorii de la toate instanţele judecătoreşti, procurorii din cadrul parchetelor de pe lângă acestea, precum şi magistraţii-asistenţi ai Curţii Supreme de Justiţie.

    Cei mai mulți dintre beneficiarii de pensii speciale plătite de CNPP sunt foștii magistrați – 5.174 de persoane, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din total. dintre acestia 3.600 de foști magistrați nu au avut deloc contributivitate la sistemul public de pensii.

  • Nu stiu de ce nu lasati tiganii sa se omoare intre ei.Ar ramane mai puțini.
    Apoi,cu siguranță ei cotizeaza si la judecători,politie, s r i daca i lasa asa,de capul lor.

  • gresit nu doar iasul ci toata tara este condusa de interlopi.. vezi salariile magistratilor vezi ajutoarele pentru tigani si ai tabloul complet.

  • Sesizare la CSM arestati judecatorii corupti

  • Probabil că va fi trecut și în Calendar.

  • Doarme bine judecatorul? Are constiinta impacata ca a lasat un infractor pe strada de sarbatori? Sau pe ea o pozesca rapanosii astia? Se mai ocupa cineva in tara asta de raspunderea magistratilor , de aceste sentinte infecte care sfideaza omul cinstit, omul de rand ce da 60-70% din sudoarea lui statului ca biruri? Pai cine creeaza cele mai mari probleme in tara si nu numai, asistatii social, cei ce primesc astfel de sentinte, etc. RUSINE JUSTITIEI IESENE!!!!!!!!!!

  • Legea raspunderii magistratilor cand se face? Astia se cred Dumnezeu pe pamant lasa liberi interlopi proxeneti distrug vieti de oameni distrug afaceri si prescriu furtul calificat. Asta pe bani multi pensii speciale si pensionari anticipate. Societatea civila trebuie sa se mobilizeze sa cerem ajutorul forurilor superioare UE CEDO HAGA orice ca ne omoara astia

  • Stați toți liniștiți…ca vaca asta vandamm și spray în cur Jan, slănină narcis nu o sa scape niciodată de oarza…o sa vedeți toți cât valoreaza sifoanele astea băhlite…acum e clar cine sunt ei….sifoaneeee

  • De unde se vede ca justitia si dreptatea sunt lucruri diferite.
    Cu siguranta, judecatorul are acoperire intr-un paragraf de lege ales convenabil. Dar l-a ales bine? Cu siguranta, nu.

  • Cum sa lasi acasa un asa infractor, cu doua tentative de omor??? Pai nu-l incurajezi sa faca si alte fapte? Bre, doamna judecator, va simtiti implinita de Paste? Poate va implinesc tiganii lui Vandam cu niste bani, ca altfel nu-mi explic decizia dvs.! Tiganii astia seamana teroare prin oras, iar judecatorii ii lasa acasa! RUSINE!!!

  • -toata melitia doarme prin birouri sau masini ,zona tudor atat in parcari camine etc sunt pline de drogati ,cersetori violenti care scuipa trecatorii daca nu primesc bani ,fura din masini din buzunare etc melitia lipsa totala !mai nou acum se inchiriaza copiii mici pt a prosti oile sa le dea bani ,melitia nu se baga pt ca au alte treburi prin piata ..

  • Aleodor terorizatul

    Familie de țigani pe care pute carnea de când se nasc pana când mor. Ciori imputite din India.

  • Avocatul lor Curca , cica are relatiile printre JUDECATORI chiar si intime , poate se sezizeasa DNA-ul daca mai exista, banii fac legea fara discutii

  • Nu băgați în aceeași oală procurorii și judecătorii când vorbiți de magistrați incompetenți și cretini. Judecătorii sunt cei ce eliberează / pun in libertate infractorii, nu procurorii.

  • Mulțumim doamnei judecător stratan maria ca ii lasă afara….asa ii prindem noi ăștia a lui oarza și terminam ce ei au început…janeee…ai promis ca tai capuri.
    .dar deocamdată ai spart un spray cu fundul ăla negru și nespalat

  • Toti interlopii au tubul de spray in gaura. Capatul concav il folosesc la vandut seminte pe stadion si in talcioc.

  • bufonul de la ateneu!

    baiiii incetati,mor de ras!!!!!!cei mai tari comentatori!!!!

  • halal justiție

    Domnule procuror, aveți dreptul și datoria să faceți recurs la măsura dispusă de judecătoarea de paie care vrea să mai bage ceva în buzunare înainte de pensie.

  • Dreptatea este uneori strâmbă!
    Așa vor unii, care au puteri depline,magistratii.Pe unii îi înfundă,pe alții îi scapă.Altii fac n fapte cu violența și nu sunt pericole sociale.Pana omoară pe cineva…
    Cine le da curaj la astfel de indivizi sa-si continue acțiunile infracționale?
    Procurorii,judecătorii,care-i mângâie pe cap…
    De asta le-o fi fost mila că-i Postul Paștelui..
    Spor la făcut cozonaci ,,lu’ power Vandame!”

    Comentariile oamenilor revoltați de situație ar trebui sa-i faca pe magistrați sa nu se mai creadă Dumnezei și să coboare cu picioarele pe Pământ! Cât să mai suporte și oamenii asemenea nedreptăți?

  • Asta e ăla care zicea ca face moarte de om in centru. Deocamdată face tentative, așa cum e și el , o mare TENTATIVA.

  • गंदा रोमन

    रापानोसी जिप्सी कॉसमॉस परिवार

  • Sfântu Țepterie

    o lipsă totală de profesionalism și responsabilitate din partea magistratului care a dispus așa ceva.Hai cu pensia specială!

  • L-au lăsat liber pe țigan și îl caută golanii spălăciți prin târg sa ii bage și lui un spray in anus. Injoseala pe care și-au luat-o ăștia și pe care și-o vor mai lua e de desene animate.

  • ,,Monitorul de Suceava”:
    Articol:,,Judecătorul B.B. condamnat cu executare pentru luare de mită.
    Procurorul D.D.achitat pentru 12 capete de acuzare.”

  • Sesizati Inspectia Judiciara. Tot are de dat oarece explicatiuni. Numai necuvantatoarele se supun si nu se revolta.

  • Asta pentru ca judecatori si procurori ajung doar tocilarii care reusesc la Institut, traiesc in bula lor profesionala si nu au habar de lumea reala. Asa ii vrea sri-ul, imberbi si virgini, nestiutori de realitatile mediului infractional atunci cand le da certificatul ornis. Asta vor, asta avem.

  • Eugen de pe Independentei

    Unde faceti arest la domiciliu sobolanilor? Ca vin sa va infiletez cate o butelie de voiaj!

  • Ati desfiintat SIIJ-ul. Toata lumea a vrut asta pentru ca a fost infiintat pe vremea lui Dragnea. Se stie ca justitie in colonie nu exista. Asa zisii magistrati asteapta prescripstia faptelor si babana pensie speciala. In rest………………nimic.

  • Felcer Porsche bogdanul

    Eugene, vorbesti serios? Treci si pe la mine?

  • Un procuror poate sa de-a o clasare c-asa vrea el,din pix,fără să fie administrate toate probele.Daca se mai face contestație,bine de bine,dacă nu,rămâne clasarea batuta-n cuie!Sunt clasări chiar și fără să fie audiați cei reclamați! Noaptea minții! Nu-i așa că și procurorul are puteri foarte mari?De el depinde daca cineva ajunge sau nu, în judecată?!

  • Cand iesenii cu totii au sa iasa in strada impoatriva gunoaielor umane din clanuri atunci totul se va schimba in bine. Dar pana atunci …

  • Tub de spray , caut țigan cu curul larg sa fiu introdus adânc. Promit sa nu fac fâsss.

  • Dan Treziți-vă o dată judecătorii? După doua tentative de omor il lăsați liber un țigan! cică interlop?

  • Anonimus Venețianul

    Infractorul la infractor trage. Suntem o țară condusă de infractori ! S-au revoltat proștii de la USR, că nu vor Ordonanța 13 (ei habar nu aveau ce scrie în ordonanță) că „la pușcărie Dragnea” , nemernicii nu au vrul lege pentru răspunderea magistraților, mai mult, nemernicii , învățați de bășină vodă, au pus niște muhaiele la CCR care au ascultat orbește și au dat o decizie prin care termenul de prescripție nu mai poate fi întrerupt așa că la orice infracțiune dacă o lălăi prin procese, scapi basma curată !
    Vom ajunge să ne facem singuri dreptate !
    De 20 de ani avem președinți infractori , s-a dus pe apa sâmbetei statul de drept !

  • E imposibil ca judecatorul sa fie Stratan Maria. Stratan Maria a fost eliberata din functia de judecator in Decembrie 2022. E stiu ca habar nu are sa judece si a fost prinsa de n ori cu erori. Da sentinte eronate. Ce cauta o incapabila sa judece pe unul de teapa lui Vandam? E nevoie de judectator cu sange in instalatie, nu de incompetenti.

  • Da de achitarea lui petronel cordunenu după 15 ani de condamnare de ce nu scrieți ? Sa vedeți acolo surprize…. Gheorghe rusu la fel! Dediu de la Galați etc toți prieteni Cordunenilor

  • @Anonimus Venetianul

    Felicitări pentru comentariul d-vstra.
    Adevărul pur din Romania.
    Oamenii vor legi corecte și magistrați corecți.Nu legi care favorizează infractorii și magistrați corupți.S-a scârbit lumea de atâtea cazuri prescrise,prejudicii nerecuperate,sentințe cu suspendare,cu amânare,practic,infractori care-ți rad în nas,cu complicitatea statului de drept.
    Te întrebi,câteodată,pentru ce au depus unii un jurământ și și-au ales o profesie?

  • Interlopii ăștia fără fapte trebuie lăsați să se măcelarească între ei iar ultimul la pușcărie pe viață

  • Vai de capul nostru!

    Un oras invadat de golani si golanci din toate etniile, cu si fara gulere albe. Cetatenii cinstiti sunt oripilati, sunt revoltati, sunt scarbiti si satui. Dar cel mai grav este ca se simt in pericol iar aceasta stare este protejata si mentinuta cu stiinta sau nu. Acele gloante puteau ucide oameni nevinovati care circulau in acel monent pe strada. Intr-o lume civilizata o asemenea speta trebuie rezolvata in maximum 2 luni cu tot cu apel. Pe vremuri parintii acestor golani lustruiau cizmele sectoristilor de cartier. Politistul era politist iar justitia era justitie.O sa ajunga lumea sa-si faca dreptate asa cum o facea personajul Mad Max. Sa speram ca nu o sa ajungem asa departe.

  • CSM-ul e alcătuit din jumătate incompetenți și jumătate cumpărați cu promisiuni și favoruri.
    In România jurisprudența e în moarte cerebrala.

  • Unde dau de cioroiul asta? Sa ii bag 3 sprayuri in kurul ala negru de indian

  • Ciorile, o specie ocrotita de lege

    Le-a hajutat bunu dumnezeu sa fie alaturi de familie de paste…

  • Noroc de aceasta ancheta ca am aflat si noi ce poarta interlopii din Iasi in fund. Ar fi bine de stiut varsta la care tuburile de spray le sunt fixate si daca se organizeaza petrecere. Probabil la taierea motului are loc adevaratul botez cu tub de spray.

  • Grasunul din poza este Jabba The Hutt? Un nou film din seria Star Wars?

  • Cosmos și Brăilenii cele mai mari sifoane la garda!!

  • De ce V.C. si nu C.V. in actele oficiale si in presa? O fi Mihai Eminescu acest slaninos?

  • Toti neavenitii(necunoscători ai breslei) săriți și spuneți ca merita împușcat în cap!
    Dar cati știți ca a trage cu pistolul în aer , nu poate fi tentativa de omor?! Cati ati spus pe aici ca procurorii sunt incompetenți ?!
    Cati ati lăudat avocatul inculpatului?!
    Un articol care sa fie citit, un articol de doi lei!
    Justiția se face cu probe, nu cu vorbe!!

  • Nejustitiabil

    In Romania e și ușor să ai acces la o justiție echitabilă…
    Trebuie să-ți permiți și financiar să parcurgi etapele unui proces penal.O băbuță,cu o pensie de CAP, poate suporta costurile…
    Normal că renunță la un moment dat.
    Bine ca-si permit interlopii să parcurgă toate etapele proceselor,s-ajunga și la Haga pentru drepturile lor! Sub deviza: ,,Ai bani,ai valoare!”

  • Jegul imputit de STRIBLEA e avocatul lor …….acest puroi infect suge chilotii la toti tiganii si i apara pe neamul lui Cosmos!!!!

  • Se va rezolva situația curând ca a venit Emi Cioata și fratile lui Danel din Belcesti și ii cautăm pe țigani săi spreyem in cur.

  • doar atat….

  • Victor Victoras

    Sclăvete nu te liniștești ! E greu cu mine gunoiule

  • Lica fără frica

    Cine naiba mai ești și tu Victorase? Vrai pus la respect? De mine se teme și Cordunenii și pe țigani ăștia mici de la Brăila o sa ii lachim noi bine.

  • Analfabetism romales

    Învață să scrii barosane … și discutăm după !

  • Mutați urangutanul asta din ziar la gradina zoologica, ca acolo ii este locul și publicați articole mai serioase nu mediatizați acest gunoi ca oricum nu impresionează pe nimeni

  • Eugen cu capu chel

    Lica esti un sclav, sarac si cu pu.la mica. Hai sictir

  • Fereasca Dumnezeu ce subiect interesant de prima pagina ! Scoateti dracului borâtura asta odata de aici !
    Chiar nu mai exista nimic de actualitate in afara de tiganii astia, decat ciorile astea imputite?

  • Borâturi din Păcureț , pline de diabet și hemoroizi la “ mumu “ ! Am pretenții de la un ziar Ieșean !

  • Neamul lui Cosmos, niște ciori imputite de la mic la mare.

  • În Elveția n-au loc sclăveții le fac eu cheie Am avut clinci cu sclavetul asta pe Copou

  • Eugene ti-a dat-o la ochiul maro van damme, cum mi-a dat si mie de multe ori

  • vasile rață

    sac de kkt a evadat din arest și face bășini pe strada păcureț

  • Van Damme din film sau scroafa asta plină de diabet ???

  • Diabet zaharat asta, nu Jean Claude. Fratele lu spray in cur. Asta de a fugit de la bătaie și la lăsat pe frate-su lat mort pe strada sa îl violeze băieții.

  • Nu halesc tigani borati

    Stati linistiti ca asteapta a 3 a tentativa si ii dau 100 de ani in puscarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *