Prima pagină » Titlurile zilei » Iașul celor 240 de mii de lalele. Toți trecătorii se opresc să le admire pe cele crețe, de culoare roșie și roz – FOTO

Iașul celor 240 de mii de lalele. Toți trecătorii se opresc să le admire pe cele crețe, de culoare roșie și roz – FOTO

10 apr. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

În municipiul Iași, a apărut o nouă atracție odată cu venirea primăverii și cu înflorirea celor 240 de mii de lalele. Ieșenii au ocazia să admire, în această perioadă, cele mai frumoase flori

În toamna anului trecut, angajații de la Servicii Publice au plantat 240 de mii de bulbi de lalea, aduși din Olanda. Tot decorul a fost gândit, iar perioada în care înfloresc este diferită în unele zone. Deocamdată, cele mai frumoase peisaje s-au conturat la Râpa Galbenă, pe bulevardul Ștefan cel Mare, în fața Teatrului Național și în Copou.

Pe străzile Iașului, sunt plantate 240 de mii de lalele

Datorită acestor minunății ale naturii, ieșenii grăbiți tot se opresc câte 2-3 minute pentru a admira culorile aprinse ale lalelelor. Mulți încearcă să surprindă cele mai reușite fotografii. Multitudinea de tipuri de flori creează o atmosferă de vis într-un oraș care avea mare nevoie de un pic de culoare. Lalelele de anul acesta nu sunt doar cele tipice, deja cunoscute în România. Totuși, atracția principală sunt cele crețe, de culoare roșie și roz. Bulbii florilor au fost aduși din Olanda, unde este cea mai mare piață de lalele din lume.

„Într-adevăr, este un peisaj foarte frumos, am reușit să facem și câteva poze superbe ca să le avem amintire. În multe zone, orașul arată foarte bine anul acesta, din punctul acesta de vedere, au reușit să facă un lucru frumos. Deocamdată, am reușit să le văd doar pe acestea de la Râpa Galbenă, însă vreau să merg și în alte locuri”, a precizat o femeie din Iași în timp ce admira florile.

Decorul a fost gândit diferit

Printre lalele au răsărit și mii de flori de culori diferite, albastre, galbene și roșii. Astfel, ajută la imaginea creată de lalele, acoperind spațiul gol. În acest an, muncitorii de la Servicii Publice vor mai planta încă un milion de flori prin oraș.

„Am plantat, încă din toamna trecută, 240 de mii de bulbi de lalele în mai multe zone din oraș. Ele au fost plantate etapizat, deci unele încă nici nu au înflorit, dar urmează în această perioadă. Decorul a fost gândit de către noi. De asta mai vedeți pe lângă lalele și alte flori bianuale, precum petunii, begonii sau Myosotis. Deocamdată, ne bucurăm că nu am avut probleme cu vandalismul. Am avut, în ultimii ani, situații în care unii cetățeni s-au apucat să culeagă florile plantate pe domeniul public”, a precizat Laurențiu Ivan, directorul Servicii Publice SA.

Iașul celor 240 de mii de lalele ce au atras sute de admiratori care au căutat să surprindă frumusețea lor prin fotografii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *