Prima pagină » Economic Local » Iașul are cea mai modernă fermă de gazon
Iașul are cea mai modernă fermă de gazon

Iașul are cea mai modernă fermă de gazon

16 ian. 2023, 09:53,
în Economic Local

S-a deschis cea mai modernă fermă de gazon din România, chiar lângă Iași, în comuna Holboca. Investiția se ridică la 1 milion de euro și au fost create 14 noi locuri de muncă. Ovidiu Petrache, patronul firmei ”Rulouri de Gazon Srl”, mizează pe cererea în creștere pentru aceste produse. Livrările vor începe în martie 2023, iar firmele de peisagistică vor achiziționa gazonul la prețuri speciale.

Iașul are cea mai modernă fermă de gazon, din România. Ovidiu Petrache, patronul firmei ”Rulouri de Gazon Srl”, a investit 1 milion de euro în acest model de afacere, care a explodat în ultimii ani. Astfel, Iașul, cel mai verde oraș din România este în continuare capitala gazonului. Rulourile de gazon montate în Iași îl mențin bine decorat, refac aerul poluat și îndeamnă oamenii la activități în aer liber. Ovidiu Petrache, patronul firmei ”Rulouri de Gazon Srl”, cu experiență în acest domeniu, care a produs gazonul montat până acum, pariază în continuare pe Iași. Într-o procedură deschisă, în 2022, a concesionat de la Primăria Holboca 30 de hectare de teren, unde a înființat o nouă plantație de gazon.

Solul din zona Iașului e în general sărat, de aceea e important ca gazonul să fie produs local, din specii rezistente la sol sărat. Ovidiu Petrache are ambiții mari: va exporta de la Holboca gazon în Republica Moldova și va distribui până în Bucovina. Antreprenorul care a investit 1 milion de euro în ferma din Holboca, Iași, consideră că merită investiția întrucât se așteaptă la o cerere tot mai mare de gazon în următorii 20 de ani, clienții fiind inclusiv și din Ucraina. Prin investiția de la Holboca antreprenorul a creat 14 locuri de muncă, mare parte din angajați fiind localnici.

Cea mai modernă fermă de gazon din România este la Iași

Gazonul pe care îl produce firma „Rulouri de Gazon Srl” la Holboca este de tip Termorezistent (cu frunze mai late, puternic, cunoscut și sub denumirea „de secetă) și de tip Sport. Astfel, gazonul cu frunze late are creștere lentă și dezvoltare orizontală, este deosebit de rezistent la călcare, la condiții mai dure, inclusiv la hidratare redusă. De asemenea, are capacitate mare de regenerare. Gazonul tip Sport este folosit mai ales în parcuri, fiind de o culoare verde intens, cu densitate maximă, astfel încât nu este permisă creșterea buruienilor, iar în timp gazonul rulou nu se degarnisește.

Ca regulă generală, semănarea gazonului trebuie să fie inițiată atunci când vremea nu este nici prea caldă, nici prea rece. Temperatura și cantitatea de apă pot influența germinarea semințelor și creșterea sănătoasă. Livrările de gazon produs de compania „Rulouri de Gazon SRL” vor începe în martie 2023, cu prețuri speciale pentru firmele de peisagistică. Dacă nu sunteți grădinar, ci doriți gazon pentru acasă, prețul e de 35 lei/mp și îl puteți monta singur, așa cum aflați de pe site-ul firmei www.rulouridegazon.ro.

Gazonul pe care îl produce firma ”Rulouri de Gazon Srl” la Holboca este de tip Termorezistent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *