Prima pagină » Titlurile zilei » Iașul a ajuns de râsul întregii țări! Priviți aceste imagini surprinse pe „varianta” ocolitoare a aglomerației de la Podu Iloaiei. Nu este o glumă, ci realitate pură

Iașul a ajuns de râsul întregii țări! Priviți aceste imagini surprinse pe „varianta” ocolitoare a aglomerației de la Podu Iloaiei. Nu este o glumă, ci realitate pură

17 aug. 2024, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Iașul a ajuns de râsul întregii țări. Șoferii folosesc varianta ocolitoare a orașului Podu Iloaiei pentru a scăpa de ambuteiaje. Drumul este unul impracticabil, prin câmp, iar unele autoturisme rămân împotmolite

Un adevărat dezastru și o mare umilință din partea autorităților locale și județene se întâmplă de peste 4 ani de zile pe tronsonul dintre Iași și orașul Podu Iloaiei. În 2024, șoferii care sunt nevoiți să tranziteze zona petrec ore în coada kilometrică din cauza celor responsabili să construiască o rută ocolitoare. Oamenii au fost nevoiți să găsească o alternativă, dar aceasta nu face altceva decât să le avarieze grav autoturismele.

Iașul a ajuns de râsul întregii țări! Oamenii își avariază mașinile pe „varianta” ocolitoare, pentru a evita aglomerația de la Podu Iloaiei

Traficul din Podu Iloaiei dă mari bătăi de cap șoferilor care sunt nevoiți să treacă prin zonă. În fiecare zi, nervii acestora sunt puși la grea încercare. Astfel, mii de șoferi folosesc o așa-zisă variantă ocolitoare pentru a scuti timp în aglomerația de la Podu Iloaiei. Este vorba despre drumul care trece prin satul Holm. Deși are o porțiune de câțiva kilometri prin câmp, printre porumb și floarea-soarelui, oamenii sătui de orele petrecute bară la bară, în cozile de kilometri, îl folosesc pentru a scuti zeci de minute în trafic.

Mai mult decât atât, și localnicii din Holm s-au săturat de praful de la mașinile care ocolesc aglomerația din Podu Iloaiei. Aceştia nu pot deschide geamurile ca să aerisească şi nici nu îşi pot lăsa copiii să se joace afară.

Pe platformele de socializare, videoclipurile cu ruta din câmp au ajuns virale, iar Iașul se face de râs în toată țara din cauza autorităților care de zeci de ani nu au reușit să rezolve problema ambuteiajelor și să construiască o variantă ocolitoare. Imaginile vorbesc de la sine. Unii dintre șoferi fac haz de necaz, dar alții rămân cu mașinile suspendate prin câmp din cauza drumului denivelat și impracticabil.

Autoritățile au promis în repetate rânduri că vor rezolva problema aglomerației de la Podu Iloaiei. Au spus că vor lărgi drumul, că vor mai construi o bandă pe sens, că vor face o variantă ocolitoare, însă nimic nu s-a concretizat. Au rămas doar promisiuni și dosare pline de praf în sertarele instituțiilor publice care ar trebui, așa cum pretind la fiecare campanie electorală, să fie interesate și să rezolve problemele pe care le confruntă cetățenii.

Semafoarele care se vor monta la Podu Iloaiei vor paraliza și mai mult traficul din zonă

La mijlocul lunii iulie 2024, DRDP Iași a obținut avizul IGPR – Direcția Rutieră, privind proiectul „Proiectare și execuție – sistem de semaforizare oraș Podu Iloaiei, DN 28 km 47+700, km 47+950, km 48+800”, testat în vara anului trecut. Astfel, în Podu Iloaiei, vor fi montate trei semafoare în trei intersecții și vor fi corelate în sistem „undă verde”. Sistemul urmează să fie prevăzut cu mod de funcționare „galben intermitent”, adică regim de avarie în cazul unor defecțiuni ale echipamentelor de semaforizare. Doar că decizia de montare a semafoarelor nu este văzută cu ochi buni de șoferi. Aceștia susțin că problema ambuteiajelor și a cozilor kilometrice de autoturisme din Podu Iloaiei nu va fi rezolvată, singura variantă fiind construirea centurii Iașului.

„Semafoarele nu sunt o soluție. Singura variantă, prin care se poate rezolva problema traficului de la Podu Iloaiei, este construirea centurii de ocolire a Iașului. Dar se aud doar vorbe și nu se vede nicio mișcare. Nimic faptic, pe teren, nu se poate observa. Veți vedea, cu semafoarele va fi și mai rău. S-a văzut asta atunci când au făcut probele”, a spus un șofer care frecventează traseul Iași – Podu Iloaiei.

Iașul a ajuns de râsul întregii țări. Șoferii folosesc varianta ocolitoare a orașului Podu Iloaiei pentru a scăpa de ambuteiaje. Drumul este unul impracticabil, prin câmp, iar unele autoturisme rămân împotmolite. Imaginile publicate de internauți vorbesc de la sine. Unii dintre șoferi sunt nevoiți să-și împingă mașinile care se defectează pentru a debloca ruta.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *