Prima pagină » Local » Iasicon SA pune mâna pe 3 milioane de euro de la Consiliul Județean Iași! Firma lui Titel Sinescu s-a lipit la construcția parcului industrial de la Lețcani
Iasicon SA pune mâna pe 3 milioane de euro de la Consiliul Județean Iași! Firma lui Titel Sinescu s-a lipit la construcția parcului industrial de la Lețcani

Iasicon SA pune mâna pe 3 milioane de euro de la Consiliul Județean Iași! Firma lui Titel Sinescu s-a lipit la construcția parcului industrial de la Lețcani

19 aug. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Firma Iasicon SA va primi 3 milioane de euro de la Consiliul Județean Iași pentru a ridica noul parc industrial din comuna Lețcani. Firma controlată de controversatul Titel Sinescu a mai prins și alte contracte de la autoritatea județeană în ultimii ani

Consiliul Județean (CJ) Iași va avea un parc industrial, investiție derulată în zona metropolitană a municipiului. Parcul va fi construit în comuna Lețcani, valoarea investiției fiind de 15 milioane de lei (3 milioane de euro). La licitația pentru construirea parcului industrial pe cele 5 hectare au fost depuse două oferte, iar, recent, Consiliul Județean a desemnat câștigătorul. Astfel, noul parc industrial va fi construit de firma Iasicon SA, societate controlată de controversatul Titel Sinescu, firmă care mai are și alte contracte cu forul județean. La licitație a participat și firma Pavi- Lux SRL.

Primul parc industrial realizat de Consiliul Județean

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean, a menționat că acest parc este și primul realizat de autoritatea județeană în ultimii ani.

„Au trecut 30 de ani până când Consiliul Județean Iași a demarat primul parc industrial în județul nostru. Semnăm contractul de achiziție publică pentru execuția lucrărilor la Iași Industrial Park, proiect implementat de către Consiliul Județean Iași. Atât comuna Miroslava, cât și comuna Lețcani au ceva pași făcuți înaintea administrației județene. Prin acest proiect, noi venim din urmă, este un pas important pe care îl facem pentru operaționalizarea acestui obiectiv”, a precizat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Iasicon SA, contract de 3 milioane de euro, pentru 2 ani de lucrări

Firma lui Titel Sinescu va face parcul industrial de la zero, termenul pentru finalizarea lucrării fiind de 2 ani.

„Lucrările presupun construirea unei clădiri administrative, a unui drum, amenajarea terenului și realizarea terenului pentru utilități. Ne-am asumat la începutul mandatului realizarea parcurilor industriale, este un obiectiv major acest lucru. Mai avem avansate procedurile pentru parcurile de la Holboca, Pașcani și alte câteva obiective la Dumești, Podu Iloaiei și nu numai, unde am inițiat deja discuțiile”, a mai spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Scandal la CJ din cauza parcului industrial din Lețcani

Costel Alexe a mai menționat că proiectul a ținut pasul pe loc din cauza fostei administrații PSD a județului Iași.

„CJ Iași, sub vechea conducere PSD, a tărăgănat ani de zile demersurile pentru implementarea parcului de la Lețcani. Abia acum am reușit să demarăm aceste lucrări. Guvernul a alocat pentru 2021 circa 8 milioane de lei pentru acest proiect. Sunt convins că într-un timp cât se poate de scurt o să dăm în folosință acest parc industrial”, a mai menționat președintele Consiliului Județean Iași.

Iasicon SA s-a lipit la banii Consiliului Județean Iași

Iasicon SA, patronată de Titel Sinescu, a prins în mandatul lui Maricel Popa la CJ Iași mai multe contracte legate de reabilitarea unor monumente. Este vorba de fosta clădire a Chesturii Poliției din strada Vasile Alecsandri, Casa „Dosoftei” sau Muzeul „Vasile Pogor”. Recent, Titel Sinescu a luat de la CJ Iași mai mulți bani pentru acest ultim proiect, după ce s-a plâns că nu are bani pentru plata salariilor muncitorilor. Firma acestuia a primit bani în plus în baza unor cheltuieli neprevăzute, conform contractului, pentru că nu a prevăzut creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *