Prima pagină » Eveniment-Social » Iași Music Experience a ajuns la a III-a ediție: 150 artiști, 2 zile de festival
Iași Music Experience a ajuns la a III-a ediție: 150 artiști, 2 zile de festival

Iași Music Experience a ajuns la a III-a ediție: 150 artiști, 2 zile de festival

23 aug. 2024, 17:00,
în Eveniment-Social

În perioada 28-29 august 2024, Grădina Palas din Iași va găzdui cea de-a treia ediție a festivalului Iași Music Experience, un eveniment excepțional care aduce laolaltă tineri muzicieni și artiști consacrați din toată țara. Organizat de Asociația Excelență pe Portativ și Primăria Municipiului Iași cu scopul de a încuraja tinerii talentați să-și exprime pasiunea pentru muzică, festivalul promite două zile pline de emoții, diversitate și spectacol. Cu acces gratuit pentru toți, Iași Music Experience oferă o șansă de promovare a artiștilor locali și un spectacol de neuitat pentru publicul ieșean.

Începând cu anul 2022, Iași Music Experience a devenit rapid un eveniment esențial pe scena culturală a orașului Iași. Cu fiecare ediție, festivalul aduce tot mai mulți artiști și spectatori, creând un mediu de explorare muzicală și exprimare artistică de cea mai înaltă calitate. Festivalul continuă să crească, atrăgând atenția nu doar la nivel local, ci și la nivel național, devenind un simbol al sprijinului pentru tinerii muzicieni.

„Ajuns la a treia ediție, «Iași Music Experience» s-a afirmat ca un festival de referință în peisajul cultural al orașului, atrăgând an de an mii de spectatori. Cu un program variat și accesibil tuturor, festivalul a devenit o platformă importantă pentru tinerii artiști din regiune”, a precizat Petran Paveliuc, coordonatorul festivalului.

Concert Musical MAMMA MIA – 28 august 2024, ora 19:00 – Grădina Palas Iași

Deschiderea festivalului va avea loc pe 28 august 2024, începând cu ora 19:00, cu un eveniment special – Concert Musical MAMMA MIA, în care se vor îmbina momentele individuale cu performanțele de grup, într-o demonstrație de energie și talent. Tinerii cursanți de la Petran Music School veniți din toate categoriile de cursuri (canto, pian, chitară, tobe și altele) vor urca pe scenă pentru a susține un concert adaptat după celebrul film Mamma Mia.

Fiecare elev de la Petran Music School va avea ocazia să urce pe scenă, de la cei mai mici artiști, aflați la început de drum, până la cei care au atins deja un nivel avansat. Publicul va putea să asiste la evoluția lor artistică, trăind împreună cu aceștia bucuria de a cânta și de a se exprima prin muzică. Grădina Palas va răsuna de sunetele instrumentelor și vocilor tinere, într-o seară care promite emoții autentice și momente de neuitat.

Tobosariada – Un spectacol inedit cu 100 de toboșari și 80 de seturi de tobe live – 29 august 2024

A doua zi a festivalului, 29 august, va începe de la ora 17:00 cu un show de percuție spectaculos susținut de tinerii de la Petran Music School și elevii de la Școala „Varlaam Mitropolitul” din Iași, iar de la 17:30 va avea loc un workshop de percuție și tobe cu renumitul Sergio Ponti. Toboșarii din întreagă țară sunt invitați să participe și să învețe de la un adevărat maestru!

Începând cu ora 18:30 va avea loc cea de-a treia ediție a spectacolului impresionant și unic în România: Toboșariada. Acest show inedit va reuni 100 de toboșari care vor performa live pe 80 de seturi de tobe, într-o coregrafie sonoră de amploare. Sub coordonarea unor profesioniști din domeniul muzical, acești artiști tineri și experimentați vor interpreta simultan 10 piese celebre din repertoriul rock, oferind o experiență auditivă și vizuală de o intensitate fără precedent.

„Publicul va fi martor la o sincronizare perfectă între acești muzicieni care, prin forța și energia instrumentelor lor, vor oferi un spectacol vibrant și captivant. Toboșariada promite să fie punctul culminant al festivalului, aducând împreună pasiunea pentru percuție și dragostea pentru muzică într-o manifestare grandioasă care va electriza întreaga Grădină Palas”, a spus Petran Paveliuc, coordonatorul festivalului.

Accesul la Iași Music Experience este complet gratuit, iar organizatorii încurajează toți locuitorii orașului și vizitatorii să vină și să participe la aceste două zile pline de muzică și artă. Festivalul nu este doar o platformă de exprimare pentru tinerii artiști, ci și un punct de întâlnire pentru comunitate, oferind o oportunitate de a se conecta prin muzică și de a susține talentul local.

Festivalul este susținut de autoritățile locale și de parteneri locali care cred în puterea artei de a uni și de a inspira. De asemenea, organizatorii își propun să crească în fiecare an amploarea evenimentului, transformând Iași Music Experience într-o referință culturală la nivel național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *