Prima pagină » Eveniment-Social » „Ia’și dezbate viitorul educației ieșene”, un eveniment organizat de Consiliul Județean al Elevilor Iași
„Ia’și dezbate viitorul educației ieșene”, un eveniment organizat de Consiliul Județean al Elevilor Iași

„Ia’și dezbate viitorul educației ieșene”, un eveniment organizat de Consiliul Județean al Elevilor Iași

06 sept. 2020, 23:10,
în Eveniment-Social

Consiliul Județean al Elevilor Iași organizează un eveniment de tip dezbatere, intitulat „Ia’și dezbate viitorul educației ieșene”, la care vor participa candidații pentru funcția de primar al municipiului Iași. Acesta va avea loc miercuri (16 septembrie a.c.), începând cu orele 17:00, la Amfiteatrul Palas. Discuția se va concentra pe viziunea candidaților asupra educației și pe ceea ce ei doresc să realizeze pentru școala și universitatea ieșeană.

Un scop al acestui eveniment este de a pune în dialog tinerii, profesorii și părinții cu decidenții, pentru ca atât cetățenii, cât și administrația publică locală, să fie conectată cu realitatea. Temele abordate vor fi de interes pentru actorii educaționali și se vor putea pune orice fel de întrebări candidaților pentru funcția de primar al Municipiului Iași. Echipa Consiliului Județean al Elevilor Iași a trimis invitații tuturor celor 14 candidați înscriși pentru funcția de primar al Municipiului Iași și pentru a afla cine acceptă, poți urmări evenimentul creat pe Facebook:   https://bit.ly/3bvbfuA.

„Cred cu tărie că dezbaterea stă la baza unei democrații participative și că în comunitatea ieșeană este o nevoie fundamentală de dialog. Elevii au nevoie de o doză de civism pentru a prinde curajul de a se implica și de a chestiona politica locală. Îmi doresc ca educația să fie un subiect de discuție permanent, un punct de interes pentru planul de dezvoltare și un domeniul al viitorului. Acum avem ocazia să vedem viziunea viitorilor conducători și să adresăm întrebări, iar ca cetățean al municipiului Iași nu aș rata acest eveniment.”- Alina Sava, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Iași

Date fiind situația si normele actuale, locurile vor fi limitate. Astfel, pentru a putea participa, toți cei interesați vor fi nevoiți să completeze un formular (pe care îl gășiți aici: https://bit.ly/3h8u7kA)

  • fiind mai apoi repartizați în funcție de numărul de locuri disponibile. Toți participanții sunt rugați să poarte mască, să-și dezinfecteze mâinile la intrare și să păstreze distanțarea socială, pentru a preveni infectarea cu  Covid-19.

*Consiliul Județean al Elevilor Iași, vocea a 124 000 de elevi, este structura reprezentativă a tuturor elevilor din Iași, care își asumă să lupte pentru dreptul la educație al fiecărui copil, să vegheze asupra respectării acestor drepturi și să inițieze demersuri pentru ca microsistemul educațional să fie unul incluziv și de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *