Prima pagină » National » Iarna revine în forță. Prognoza meteo ANM pentru weekendul 28-29 noiembrie 2020
Iarna revine în forță. Prognoza meteo ANM pentru weekendul 28-29 noiembrie 2020

Iarna revine în forță. Prognoza meteo ANM pentru weekendul 28-29 noiembrie 2020

28 nov. 2020, 11:16,
în National

Meteorologii ANM au emis prognoza pentru weekend-ul 28-29 noiembrie 2020. Potrivit specialiștilor, vremea rea se întoarce în România. Temperaturile atmosferice vor fi în scădere, iar la munte se vor semnala ninsori, în timp ce în restul regiunilor se anunță ploi și lapoviță.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în weekend-ul 28-29 noiembrie 2020. Astfel, sâmbătă vremea va fi închisă în cea mai mare parte a țării. În jumătatea de nord a țării, izolat pe parcursul zilei și local noaptea, se vor semnala precipitații. Vor fi ninsori la munte și sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare în rest. În celelalte regiuni, la începutul și sfârșitul intervalului va fi nebulozitate joasă sau ceață, posibil persistente și pe parcursul zilei. Ceață se va asocia și cu depunere de chiciură, iar pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniță.

Meteorologii anunță că vântul va suflă slab și modedrat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 10 grade. Totodată, valorile minime vor fi între -4 și 3 grade.

În București va fi nebulozitate joasă sau ceață pe aproape tot intervalul, iar spre sfârșitul nopții probabilitatea pentru ploi slabe sau burniță va fi în creștere. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade. Valorile minime vor fi între -2 și 0 grade Celsius.

Cum va fi vremea duminică

Începând de duminică cresc șansele de precipitații în toate regiunile din România. Frigul accentuat va pune stăpânire pe România. De asemenea, în săptămâna 30 noiembrie – 7 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămâna în toată țară.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămâna va fi ușor deficitar în jumătatea vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioada. Duminică, 29 noiembrie 2020, cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor, iar probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în jumătatea de nord-vest a țării, iar noaptea și în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 11 grade Celsius. Valorile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -4 și 6 grade, iar pe arii restrânse va fi ceață.

Cerul va avea înnorări la începutul zilei și mai ales noaptea în București, când va crește probabilitatea pentru precipitații slabe. Vântul va sufla slab la moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade. Valorile minime vor fi între 0 și 1 grad Celsius. Dimineață vor fi condiții de ceață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`